güldemir

YENİ ÇİFTLİK ULU CAMİİ İNŞAATI BAŞLADI

Gölcük 24.10.2025 - 20:59, Güncelleme: 24.10.2025 - 20:59
 

YENİ ÇİFTLİK ULU CAMİİ İNŞAATI BAŞLADI

Gölcük’te, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Çiftlik Ulu Camii ibadete kapatılırken, yeni caminin yapımına hemen başlandı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, çalışmaları yerinde inceledi.

Gölcük İlçe Müftülüğü’nün talebi üzerine yapılan performans (deprem risk) analizinde, Çiftlik Ulu Camii’nin mevcut haliyle kullanılamayacağı ve güçlendirilmesinin uygun olmadığı belirlendi. Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan teknik incelemede, karot basınç deney raporunda ortalama basınç mukavemeti 15,10 N/mm², beton test çekiç deneyinde ise 8,24 ile 17,84 N/mm² aralığında beton basınç dayanımı tespit edildi. Analiz raporunun sonuç kısmında, yapının “göçme durumunda” olduğu ifade edilerek, caminin yeniden yapılması gerektiği vurgulandı. Bu nedenle, Gölcük İlçe Müftülüğü’nün aldığı karar doğrultusunda, Çiftlik Ulu Camii’nde ibadet yapılmayacak. Yeni Cami İnşaatı Başladı Yeni cami, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bitişiğindeki 2.500 metrekarelik arsada, 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek. Ayrıca arsa altında tek katlı bir otopark planlanıyor. Cami inşaatı süresince ibadetlerin kesintiye uğramaması için, 200 metrekarelik prefabrik yapı ile şadırvan, tuvalet ve çay ocağı Gölcük Belediyesi tarafından kısa sürede hazırlanacak. Başkan Sezer İnşaat Alanında Çalışmaları yerinde inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Cenab-ı Allah’tan Yeni Çiftlik Ulu Camii’nin hayırlı olmasını, inşaatının kazasız ve kolaylıkla tamamlanmasını niyaz ediyorum" dedi.
Gölcük’te, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Çiftlik Ulu Camii ibadete kapatılırken, yeni caminin yapımına hemen başlandı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, çalışmaları yerinde inceledi.

Gölcük İlçe Müftülüğü’nün talebi üzerine yapılan performans (deprem risk) analizinde, Çiftlik Ulu Camii’nin mevcut haliyle kullanılamayacağı ve güçlendirilmesinin uygun olmadığı belirlendi. Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan teknik incelemede, karot basınç deney raporunda ortalama basınç mukavemeti 15,10 N/mm², beton test çekiç deneyinde ise 8,24 ile 17,84 N/mm² aralığında beton basınç dayanımı tespit edildi. Analiz raporunun sonuç kısmında, yapının “göçme durumunda” olduğu ifade edilerek, caminin yeniden yapılması gerektiği vurgulandı. Bu nedenle, Gölcük İlçe Müftülüğü’nün aldığı karar doğrultusunda, Çiftlik Ulu Camii’nde ibadet yapılmayacak.

Yeni Cami İnşaatı Başladı

Yeni cami, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bitişiğindeki 2.500 metrekarelik arsada, 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek. Ayrıca arsa altında tek katlı bir otopark planlanıyor. Cami inşaatı süresince ibadetlerin kesintiye uğramaması için, 200 metrekarelik prefabrik yapı ile şadırvan, tuvalet ve çay ocağı Gölcük Belediyesi tarafından kısa sürede hazırlanacak.

Başkan Sezer İnşaat Alanında

Çalışmaları yerinde inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Cenab-ı Allah’tan Yeni Çiftlik Ulu Camii’nin hayırlı olmasını, inşaatının kazasız ve kolaylıkla tamamlanmasını niyaz ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.