LASTİK İŞ
güldemir

VALİ AKTAŞ, KOCAELİ YEREL KÜLTÜR MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

09.08.2025 - 08:48, Güncelleme: 09.08.2025 - 09:07
 

VALİ AKTAŞ, KOCAELİ YEREL KÜLTÜR MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Vali İlhami Aktaş, İlimizin tarihi ve kültürel miraslarından biri olan İzmit Çukurbağ Mahallesi’ndeki Portakal Hafız Konağını ve burada yer alan Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’ni ziyaret etti.

Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Kadın Kolları Başkanı ve Müze Sorumlusu Melek Portakal tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş’a ziyaretlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş ile Kocaeli Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Gebze Koordinatörü İsa Gül, Gebzeliler Dernek Başkanı Cevat Seyran, Duraklı Dernek Temsilcisi Kocaeli PTT Başmüdür Yardımcısı Tacettin Mazlum, Körfez Taşköprülüler Dernek Başkanı Ceyhun Atik, Derince Taşköprülüler Dernek Temsilcisi Erhan Çiftçi, Kocaeli Yerel Kültür Dernek Temsilcisi Nusret Özcan, Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Üyesi Diyanet Birlik-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karadaşlı eşlik etti. Vali İlhami Aktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de 1924 yılında konaklamış olduğu “Portakal Hafız” lakabı ile ün salmış Osmanlı Mebuslar Meclisine İzmit Mebusu Hafız Rüştü Efendi’ye ait konağı gezerek burada yer alan Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nde incelemelerde bulundu.   Vali İlhami Aktaş, şehrimize ait tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerin sergilendiği Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nin kuruluş amacı, müzenin bölümleri, yürütülen çalışmalar ve kültürel mirasın korunmasına yönelik faaliyetler hakkında bilgi aldı.   Vali İlhami Aktaş, toplu hatıra fotoğrafı çekimi sonrası ziyaretini sonlandırdı.  
Vali İlhami Aktaş, İlimizin tarihi ve kültürel miraslarından biri olan İzmit Çukurbağ Mahallesi’ndeki Portakal Hafız Konağını ve burada yer alan Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’ni ziyaret etti.

Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Kadın Kolları Başkanı ve Müze Sorumlusu Melek Portakal tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş’a ziyaretlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş ile Kocaeli Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Gebze Koordinatörü İsa Gül, Gebzeliler Dernek Başkanı Cevat Seyran, Duraklı Dernek Temsilcisi Kocaeli PTT Başmüdür Yardımcısı Tacettin Mazlum, Körfez Taşköprülüler Dernek Başkanı Ceyhun Atik, Derince Taşköprülüler Dernek Temsilcisi Erhan Çiftçi, Kocaeli Yerel Kültür Dernek Temsilcisi Nusret Özcan, Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Üyesi Diyanet Birlik-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karadaşlı eşlik etti.

Vali İlhami Aktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de 1924 yılında konaklamış olduğu “Portakal Hafız” lakabı ile ün salmış Osmanlı Mebuslar Meclisine İzmit Mebusu Hafız Rüştü Efendi’ye ait konağı gezerek burada yer alan Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

 

Vali İlhami Aktaş, şehrimize ait tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerin sergilendiği Kocaeli Yerel Kültür Müzesi’nin kuruluş amacı, müzenin bölümleri, yürütülen çalışmalar ve kültürel mirasın korunmasına yönelik faaliyetler hakkında bilgi aldı.

 

Vali İlhami Aktaş, toplu hatıra fotoğrafı çekimi sonrası ziyaretini sonlandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.