LASTİK İŞ
ismail

KORONAVİRÜS ÖNCE BURUNDAN GİRİYOR

Sağlık 10.08.2020 - 14:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KORONAVİRÜS ÖNCE BURUNDAN GİRİYOR

Koronavirüsle mücadele çalışmaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla sürdürülürken vatandaşların Sağlık Bakanlığının belirlediği tedbir ve önlemlere istisnasız uymaları bekleniyor.

Koronavirüsle mücadelede başarının yolu tüm vatandaşların belirlenen tedbir ve önlemlere koşulsuz uyulmasından geçiyor.  Bu önlemlerin başında ise “doğru maske kullanımı” geliyor. Uzmanlar hastalığın ilk ortaya çıktığı andan itibaren maske takma ve doğru kullanımının önemine vurgu yapıyor. BU DAVRANIŞLAR KORONAVİRÜSE DAVETİYE ÇIKARIYOR Koronavirüs önlemleri nedeniyle Kocaeli’de de birçok ilde olduğu gibi vatandaşların maske takması zorunlu durumda.  Ancak bazı vatandaşlar ya maskesiz sokağa çıkıyor ya da maskeyi doğru şekilde kullanmıyor. Artan sıcak havaların etkisi ile günlük yaşamda ve tatil beldelerinde maskesiz gezenler, çenesine indirenler, cebine koyanlar hatta kumsala ve sokaklara atanlar azımsanmayacak derecede artmış durumda. Bu tarz davranışlar ise koronavirüs enfeksiyonuna adeta davetiye çıkarıyor.   BURUN, GÖZ VE AĞIZDAN DAHA TEHLİKELİ Maske takmanın hem kendi hem de diğer insanlara karşı koruma sağladığını aktaran Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney doğru maske kullanımının önemine vurgu yaptı. Ergüney “Maske kullanımında özellikle burun kısmını kapatmaya çok dikkat etmeliyiz. Virüsün en önemli bulaş noktası olan burun, bulaş açısından göz ve ağızdan çok daha tehlikeli durumda. Korunma konusunda önemli olan nokta maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmamasıdır. Vatandaşlarımız bu konuya çok dikkat etmeliler. Sıcak havaların da etkisiyle maskenin burun kısmını gevşetmek hatalı bir davranış. Maske takarken burnumuzu mutlaka kapatmamız, özellikle diğer insanlarla yakın temas halindeyken çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi. DOĞRU MASKE KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ Doğru maske kullanımının hastalıktan korunmada çok etkili olduğunu belirten Ergüney “Bazı vatandaşlarımız ağız ve burnu tam manasıyla kapatarak kullanılması gereken maskeleri, çene altına, çantalarına, saçlarının üstüne yada aksesuar gibi el bileklerine dolayabiliyorlar. Koronavirüs enfeksiyonu ise bu tip tedbirsizlikleri seven bir hastalık.  Hastalıktan korunmada doğru maske kullanımı büyük faydalar sağlıyor. Maskelerimizi nemlenince hemen değiştirmeliyiz.  Maskeleri iplerinden tutarak çıkarıp takmalıyız. Günlük olarak kullandığımız maskelerimizi ceplerimize koymamalı, uygun çöp kutularına atmalıyız. Maske takmanın yanında temizlik ve sosyal mesafe kurallarına da istisnasız şekilde uymamız gerekiyor. Bu şekilde koronavirüs hastalığından korunabiliriz. Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden kuvvetli değildir” diyerek tüm vatandaşları tedbir ve önlemlere uymaya davet etti.
Koronavirüsle mücadele çalışmaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla sürdürülürken vatandaşların Sağlık Bakanlığının belirlediği tedbir ve önlemlere istisnasız uymaları bekleniyor.

Koronavirüsle mücadelede başarının yolu tüm vatandaşların belirlenen tedbir ve önlemlere koşulsuz uyulmasından geçiyor.  Bu önlemlerin başında ise “doğru maske kullanımı” geliyor. Uzmanlar hastalığın ilk ortaya çıktığı andan itibaren maske takma ve doğru kullanımının önemine vurgu yapıyor.

BU DAVRANIŞLAR KORONAVİRÜSE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Koronavirüs önlemleri nedeniyle Kocaeli’de de birçok ilde olduğu gibi vatandaşların maske takması zorunlu durumda.  Ancak bazı vatandaşlar ya maskesiz sokağa çıkıyor ya da maskeyi doğru şekilde kullanmıyor. Artan sıcak havaların etkisi ile günlük yaşamda ve tatil beldelerinde maskesiz gezenler, çenesine indirenler, cebine koyanlar hatta kumsala ve sokaklara atanlar azımsanmayacak derecede artmış durumda. Bu tarz davranışlar ise koronavirüs enfeksiyonuna adeta davetiye çıkarıyor.

 

BURUN, GÖZ VE AĞIZDAN DAHA TEHLİKELİ

Maske takmanın hem kendi hem de diğer insanlara karşı koruma sağladığını aktaran Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney doğru maske kullanımının önemine vurgu yaptı. Ergüney “Maske kullanımında özellikle burun kısmını kapatmaya çok dikkat etmeliyiz. Virüsün en önemli bulaş noktası olan burun, bulaş açısından göz ve ağızdan çok daha tehlikeli durumda. Korunma konusunda önemli olan nokta maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmamasıdır. Vatandaşlarımız bu konuya çok dikkat etmeliler. Sıcak havaların da etkisiyle maskenin burun kısmını gevşetmek hatalı bir davranış. Maske takarken burnumuzu mutlaka kapatmamız, özellikle diğer insanlarla yakın temas halindeyken çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

DOĞRU MASKE KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

Doğru maske kullanımının hastalıktan korunmada çok etkili olduğunu belirten Ergüney “Bazı vatandaşlarımız ağız ve burnu tam manasıyla kapatarak kullanılması gereken maskeleri, çene altına, çantalarına, saçlarının üstüne yada aksesuar gibi el bileklerine dolayabiliyorlar. Koronavirüs enfeksiyonu ise bu tip tedbirsizlikleri seven bir hastalık.  Hastalıktan korunmada doğru maske kullanımı büyük faydalar sağlıyor. Maskelerimizi nemlenince hemen değiştirmeliyiz.  Maskeleri iplerinden tutarak çıkarıp takmalıyız. Günlük olarak kullandığımız maskelerimizi ceplerimize koymamalı, uygun çöp kutularına atmalıyız. Maske takmanın yanında temizlik ve sosyal mesafe kurallarına da istisnasız şekilde uymamız gerekiyor. Bu şekilde koronavirüs hastalığından korunabiliriz. Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden kuvvetli değildir” diyerek tüm vatandaşları tedbir ve önlemlere uymaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.