Kocaeli’de kayıp bir kişi aranıyor: Valilikten sağanak açıklaması
Kocaeli’de kayıp bir kişi aranıyor: Valilikten sağanak açıklaması
Kocaeli Valiliği, şiddetli yağışlara ilişkin açıklamasında, kayıp ihbarında bulunulan bir vatandaş için arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. İl genelinde olumsuzluklara müdahale için 2 bin 219 personel ve bin 363 araç görev yapıyor.
Kocaeli Valiliği, şiddetli yağışlara ilişkin açıklamasında, kayıp ihbarında bulunulan bir vatandaş için arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. İl genelinde olumsuzluklara müdahale için 2 bin 219 personel ve bin 363 araç görev yapıyor.
Kocaeli’de etkili olan şiddetli yağışların ardından Valilik, müdahale çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Açıklamada, Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan kayıp ihbarı üzerine bir vatandaşın bulunması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
Kayıp kişinin kimliği, kaybolduğu bölge ve olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.
12 SAATTE 2 BİN 865 İHBAR
Valiliğin açıklamasına göre, 14 Ekim 2026 saat 21.30 ile 15 Ekim 2026 saat 09.30 arasında etkili olan kuvvetli yağışlar; sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalara neden oldu. Toplam 2 bin 865 ihbar kaydı oluşturuldu.
İl genelinde metrekareye düşen yağış miktarının 49 ile 214 kilogram arasında ölçüldüğü bildirildi.
EKİPLER SAHADA TEYAKKUZDA
İl AFAD Merkezi’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına AFAD, jandarma, emniyet, karayolları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kızılay, İSU, DSİ ve itfaiye birimlerinin yöneticileri katıldı.
Tüm kurumların sahada teyakkuz hâlinde olduğu, çalışmaların 2 bin 219 personel ve bin 363 araçla sürdürüldüğü açıklandı.
DERE YATAKLARI VE SU HAVZALARI İÇİN UYARI
Valilik, vatandaşlardan dere yatakları ve su havzaları çevresinde dikkatli olmalarını, resmî kanallardan yapılacak uyarıları takip etmelerini istedi. Acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere ulaşılması çağrısında bulunuldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
