LASTİK İŞ
ismail

KAHVECİLER BİR EKMEĞE MUHTAÇ

Ekonomi 14.04.2021 - 15:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAHVECİLER BİR EKMEĞE MUHTAÇ

Yeni alınan kapanma kararı yine kahvehane esnafını vurdu. İlimizdeki binlerce esnaf, ramazanda evlerine nasıl ekmek götüreceğini düşünüyor

Kocaeli Kahveciler Odası son kapanmanın ardından isyanın eşiğine geldi. Oda başkanı Erdoğan Göçer, ilimiz genelinde yaklaşın 2 bin kahvehanenin ve cafenin olduğunu söyledi ve “Kocaeli de bu sektörden evine ekmek götüren yaklaşık 7 bin kişi bulunuyor. Aileleriyle birlikte 16-17 bin kişi satılan bir bardak çay sayesinde karınlarını doyuruyor. Bir yılı aşkın bir süredir evine ekmek götüremeyen bu işletmelerin sahipleri ve çalışmaları son kapanma kararıyla tüm ümitlerini kaybetti. Akşamları 5-10 çay satar evimize ekmek görürüz diye niyetlenen esnafın bu niyeti de suya düştü. BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, “Büyükşehir Belediyesi’nin 3 ay süreli Bin TL Gıda yardımı bu ay sona ermişti. Başkandan sürenin uzatılmasının talep etmiştik. İsteğimizi kırmadı ve süreyi uzattı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şu an dilenci gibi görünüyor olabiliriz ama içinde bulunduğumuz durum bizleri ekonomik anlamda mahvetti. 1TL’nşn hesabını yapar olduk. Umarız eski iş potansiyeline kavuşana kadar bu tür destekler devam eder” dedi.
Yeni alınan kapanma kararı yine kahvehane esnafını vurdu. İlimizdeki binlerce esnaf, ramazanda evlerine nasıl ekmek götüreceğini düşünüyor

Kocaeli Kahveciler Odası son kapanmanın ardından isyanın eşiğine geldi. Oda başkanı Erdoğan Göçer, ilimiz genelinde yaklaşın 2 bin kahvehanenin ve cafenin olduğunu söyledi ve “Kocaeli de bu sektörden evine ekmek götüren yaklaşık 7 bin kişi bulunuyor. Aileleriyle birlikte 16-17 bin kişi satılan bir bardak çay sayesinde karınlarını doyuruyor. Bir yılı aşkın bir süredir evine ekmek götüremeyen bu işletmelerin sahipleri ve çalışmaları son kapanma kararıyla tüm ümitlerini kaybetti. Akşamları 5-10 çay satar evimize ekmek görürüz diye niyetlenen esnafın bu niyeti de suya düştü.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, “Büyükşehir Belediyesi’nin 3 ay süreli Bin TL Gıda yardımı bu ay sona ermişti. Başkandan sürenin uzatılmasının talep etmiştik. İsteğimizi kırmadı ve süreyi uzattı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Şu an dilenci gibi görünüyor olabiliriz ama içinde bulunduğumuz durum bizleri ekonomik anlamda mahvetti. 1TL’nşn hesabını yapar olduk. Umarız eski iş potansiyeline kavuşana kadar bu tür destekler devam eder” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.