İŞGAL ALTINDAKİ VATANDAN MİLLİ DİRENİŞE: 23 NİSAN’A GİDEN SÜREÇ
İŞGAL ALTINDAKİ VATANDAN MİLLİ DİRENİŞE: 23 NİSAN’A GİDEN SÜREÇ
Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, hem tarihin kritik dönemeçlerine dikkat çekti hem de günümüz sorunlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, hem tarihin kritik dönemeçlerine dikkat çekti hem de günümüz sorunlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Özsoy, mesajında 23 Nisan 1920’ye giden sürecin zorlu şartlarını hatırlatarak, o dönemde Anadolu’nun dört bir yanının işgal altında olduğunu, emperyalist güçlerin ülkeyi parçalamaya çalıştığını ifade etti. Bu karanlık tabloya rağmen kahraman ecdadın yılmadığını belirten Özsoy, son Osmanlı Mebusan Meclisi’nde alınan Misak-ı Milli kararlarıyla milletin bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.
MECLİSİMİZİ AÇAN İRADE BU MİLLETİN İMANINDAN GELİR
23 Nisan 1920 günü yaşanan manevi atmosfere de dikkat çeken Özsoy, Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından hatimler, Buhari-i Şerif tilavetleri, salavatlar ve dualarla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığını, bu açılışın milletin inanç köklerinden beslenen güçlü bir iradenin eseri olduğunu ifade etti.
DÜNYA ÇOCUKLARI BUGÜN BAYRAMI KAN VE GÖZYAŞIYLA KARŞILIYOR
Bu anlamlı günün yıllar sonra tüm dünya çocuklarına armağan edilmesinin büyük bir değer taşıdığını belirten Özsoy, ancak günümüzde özellikle Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere birçok coğrafyada çocukların bayramı sevinçle değil, gözyaşı ve acıyla karşıladığını söyledi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özsoy, insanlığın bu trajedilere sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.
ÇOCUKLAR BUGÜN TÜRKİYE’DE BAYRAMI BURUK KARŞILIYOR
Özsoy, Türkiye’de de çocukların ve gençlerin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekerek, binlerce çocuğun gece aç yatmak zorunda kaldığı bir ekonomik tabloyla karşı karşıya olunduğunu, her yıl iş kazalarında çocuk yaşta işçilerin hayatını kaybettiğini ifade etti. Okullarda dahi güvenlik sorunlarının yaşandığını belirten Özsoy, gençlerin gelecek kaygısı, yoksulluk ve sınav stresi arasında sıkışmış bir hayat sürmek zorunda kaldığını söyledi ve bunun da kabul edilemez olduğunu vurguladı.
ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN TEMİNATIDIR
Çocuklarımızın, sadece bugünün değil; yarınlarımızın en güçlü teminatı olduğuna dikkat çeken Özsoy, çocuklara yapılan her yatırımın aslında ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Çocukların daha güvenli, huzurlu ve umut dolu bir Türkiye’de yaşayabilmesi için güçlü bir iradeye ihtiyaç olduğunu belirten Özsoy, bunun Milli Görüş iktidarında inşallah mümkün olacağını dile getirdi.
MECLİS YETKİNLİĞİNİ KAYBETTİ
Mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin mevcut durumuna da değinen Özsoy, özellikle 2017 referandumu sonrasında meclisin itibarının zayıflatıldığını ifade etti. Bakanların artık meclise karşı sorumlu olmadığını, gensoru hakkının kaldırıldığını ve yasama organının denetim gücünün ciddi şekilde zedelendiğini belirtti. Başkanlık sistemi sürecinde milletvekillerinin daha güçlü olacağı yönünde vaatler verildiğini hatırlatan Özsoy, buna rağmen kanun tekliflerinin hâlâ bakanlıklar tarafından hazırlanıp milletvekillerine sunulduğunu, vekillerin ise çoğu zaman bu teklifleri aynen onaylayan bir konuma indirgendiklerini ifade etti. Bu sistem değişikliğinden sonra ülkenin ekonomik ve siyasi anlamda birçok sorunla karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekledi.
MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARINI RAHMETLE YAD EDİYORUZ
Mesajının sonunda 23 Nisan’ın anlam ve önemine bir kez daha vurgu yapan Özsoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 106. yıl dönümünü tebrik etti. İlk Meclis oturumunu yöneten Sinop mebusu Şerif Bey’i, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kocaeli’ni temsilen görev yapan Sırrı Bey, Hasan Fehmi Bey ve Hüseyin Avni Bey ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihinin ilk siyasi cinayetlerinden birine kurban giden Trabzon mebusu Ali Şükrü Bey başta olmak üzere; özellikle Misak-ı Milli kararlarını kabul ederek bu milletin bağımsızlık iradesini ortaya koyan son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin tüm vekillerini rahmet, minnet ve hürmetle andığını ifade etti.
Özsoy, ayrıca Meclisimizin seçilen ilk meclis başkanı ve cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Paşa’yı yad ettiğini, tüm şehitlere ve aramızdan ayrılan gazilere bir kez daha Allah’tan rahmet dilediğini belirterek, başta Gölcüklü çocuklarımız olmak üzere tüm çocukların bayramını en içten dileklerle tebrik ettiğini ifade etti; çocukların gerçek manada bayramlara ulaştığı günleri görme niyazıyla sözlerini tamamladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

