LASTİK İŞ
ismail

İLK CEMRE DÜŞTÜ

Gündem 22.02.2021 - 10:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İLK CEMRE DÜŞTÜ

Kar yağışlarının ve soğuk havaların etkisinin azalmasıyla beraber havaların ne zaman ısınacağı merak konusuyken ilk cemre bugün havaya düştü.

Şubat ayının son günlerinin yaklaşmasıyla beraber, baharın gelişini müjdeleyen ilk cemre bugün havaya düştü. Cemrelerin sırasıyla suya ve toprağa düşmesinin ardından hava sıcaklıklarının artışa geçmesi bekleniyor. İKİNCİ CEMRE 26 ŞUBAT'TA 19 ve 20 Şubat günlerinde havaya düşmesi beklenen ilk cemre bugün düştü. İkinci cemrenin ise 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemrenin ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşmesi bekleniyor. CEMRE DÜŞMESİ NE DEMEK? Arapça kökenli olan “Cemre” sıcaklıkların yükselişi anlamına karşılık gelir.  Kış mevsiminin bittiğini, baharın geldiğini belirtir. Çok eskiye dayanan cemre 7 GÜN aralıklar ile gerçekleşir. İlk olarak havaya, daha sonra suya ve toprağa düşer. Cemrenin her düşüşünde havalar ısınmaya başlar ve insanlar bu ısınan havayı hisseder.Her cemrenin düşüşü ile havalar ısınmaya başlar. Cemreler arasındaki sıcaklıklarda düşüş görülür. Bu da cemrenin havanın aşağıdan değil, yukarıya doğru ısındığını gösterir.Cemre kelime karşılığı kor halinde yanan ateş anlamına gelmektedir.
Kar yağışlarının ve soğuk havaların etkisinin azalmasıyla beraber havaların ne zaman ısınacağı merak konusuyken ilk cemre bugün havaya düştü.

Şubat ayının son günlerinin yaklaşmasıyla beraber, baharın gelişini müjdeleyen ilk cemre bugün havaya düştü. Cemrelerin sırasıyla suya ve toprağa düşmesinin ardından hava sıcaklıklarının artışa geçmesi bekleniyor.

İKİNCİ CEMRE 26 ŞUBAT'TA

19 ve 20 Şubat günlerinde havaya düşmesi beklenen ilk cemre bugün düştü. İkinci cemrenin ise 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemrenin ise 5-6 Mart tarihleri arasında toprağa düşmesi bekleniyor.

CEMRE DÜŞMESİ NE DEMEK?

Arapça kökenli olan “Cemre” sıcaklıkların yükselişi anlamına karşılık gelir.  Kış mevsiminin bittiğini, baharın geldiğini belirtir. Çok eskiye dayanan cemre 7 GÜN aralıklar ile gerçekleşir. İlk olarak havaya, daha sonra suya ve toprağa düşer. Cemrenin her düşüşünde havalar ısınmaya başlar ve insanlar bu ısınan havayı hisseder.Her cemrenin düşüşü ile havalar ısınmaya başlar. Cemreler arasındaki sıcaklıklarda düşüş görülür. Bu da cemrenin havanın aşağıdan değil, yukarıya doğru ısındığını gösterir.Cemre kelime karşılığı kor halinde yanan ateş anlamına gelmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.