HEYKELLERDEN NE İSTİYORSUNUZ?

25.09.2018 - 10:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HEYKELLERDEN NE İSTİYORSUNUZ?

Değirmendere’nin sembolü olan ahşap heykellere kendini bilmez sanat düşmanları zarar veriyor. Heykellerin üstlerine birçok yazı yazan bu kendini bilmezler, geçtiğimiz yıl tadilattan geçen heykelin kolunu da kırdı.

Değirmendere’yi Değirmendere yapan değerlerden bir tanesi Ahşap Heykel Sempozyumudur. Uzun yıllardır bu şirin kasabada devam eden sempozyum kapsamında sanatçılar gelerek ahşap heykeller yapar ve bu heykeller daha sonra Çınarlık Meydanı’nda Değirmendere’nin çeşitli yerlerinde sergilenir. İşte bu heykellere kendini bilmez bazı kişiler büyük zarar veriyor. Günlerce emek verilerek hazırlanan bu sanat eserlerinin üzerine yazı yazıp, kirleten bu cahil kişiler ayrıca bazı eserlere de fiziki zarar verdi. Kendini bilmez bazı kişiler heykellerin kollarını kesmeye devam ediyor.  DAHA ÖNCEDE KESMİŞLERDİ Geçtiğimiz aylarda kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından kolları kesilen iki ahşap heykel Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü yetkilileri tarafından onarılmıştı. Fakat heykellerden birinin kolu kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yeniden kesildi.  
Değirmendere’nin sembolü olan ahşap heykellere kendini bilmez sanat düşmanları zarar veriyor. Heykellerin üstlerine birçok yazı yazan bu kendini bilmezler, geçtiğimiz yıl tadilattan geçen heykelin kolunu da kırdı.

Değirmendere’yi Değirmendere yapan değerlerden bir tanesi Ahşap Heykel Sempozyumudur. Uzun yıllardır bu şirin kasabada devam eden sempozyum kapsamında sanatçılar gelerek ahşap heykeller yapar ve bu heykeller daha sonra Çınarlık Meydanı’nda Değirmendere’nin çeşitli yerlerinde sergilenir. İşte bu heykellere kendini bilmez bazı kişiler büyük zarar veriyor. Günlerce emek verilerek hazırlanan bu sanat eserlerinin üzerine yazı yazıp, kirleten bu cahil kişiler ayrıca bazı eserlere de fiziki zarar verdi. Kendini bilmez bazı kişiler heykellerin kollarını kesmeye devam ediyor. 

DAHA ÖNCEDE KESMİŞLERDİ
Geçtiğimiz aylarda kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından kolları kesilen iki ahşap heykel Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü yetkilileri tarafından onarılmıştı. Fakat heykellerden birinin kolu kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yeniden kesildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.