güldemir

GFSD’DEN MUHTEŞEM SEZON AÇILIŞI

Sanat 22.10.2025 - 23:39, Güncelleme: 22.10.2025 - 23:39
 

GFSD’DEN MUHTEŞEM SEZON AÇILIŞI

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), 2025-2026 sezon açılışını Seyit Konyalı’nın “Pelikan Adası-Sessiz Çığlık” sunum ve söyleşisi ile Değirmendere Yalı Evleri’nde gerçekleştirdi.

2025-2026 sezon açılışına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Sakarya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Ünal Dabak, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Melih Sular,  Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Genel Sekreteri Ela Aktay, fotoğraf sanatçısı  Seyit Konyalı, GFSD Üyeleri ve fotoğraf severler katıldı. PROJE BAZLI GEZİ DÜZENLENECEK GFSD Başkanı İsmail İkiz “.2025-2026 sezonun Açılış törenimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. 15 yılını dolduran üyelerimize teşekkür ediyorum. Fotoğrafa gönül vermek bir dernek çatısı altında buluşmak çok önemli. Bu yıl yapacağımız gezileri proje ve konu üzerine yapacağız” dedi. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği'nin yeni sezon açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. GFSD, 2008 yılında kurulmuş ve o günden bugüne Gölcük'te fotoğraf sanatını yaygınlaştıran, genç kuşakları teşvik eden ve yerel kültürel mirası belgeleyen öncü bir kurum olmuştur.   GFSD  FOTOĞRAF CAMİAMIZ İÇİN İLHAM KAYNAĞI Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Genel Sekreteri Ela Aktay  “GFSD aktif bir dernek olarak federasyonumuzun vizyonuna paralel misyon üstlenmiş ve Türkiye'de fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunmaktadır. Bugün düzenlediğiniz TFSF onaylı yarışmalar, "Sizin Gözünüzden Gölcük" gibi projeler ve eğitim programları  somut örnekleridir. Bu tür faaliyetler, hem yerel toplumu sanatla buluşturmuş hem de ulusal çapta fotoğraf sanatına katkı sağlamıştır. GFSD gibi köklü ve üretken bir derneğin deneyimi ve vizyonu, tüm fotoğraf camiamız için ilham kaynağıdır. Sizler hem geçmişten gelen mirası yaşatıyor hem de yeni kuşaklara yol gösteriyorsunuz..  FEDERASYON OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ Yeni sezonun GFSD ailesine yeni ilhamlar, başarılı projeler ve üretken sergiler getirmesini diliyor; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu olarak her zaman yanınızda olduğumuzu, iş birliklerimizi daha da güçlendireceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle, GFSD'nin kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm üyelerine ve Yönetimlerine teşekkür ediyor, başarılı, üretken ve sanat dolu bir sezon diliyorum. PELİKANLARIN GÖÇ YOLU KENYA’DAN KONYA’YA Seyit Konyalı “GFSD’ kıskançlıkla izliyoruz iç Anadolu'dan. GFSD’yi tebrik ediyorum.  Fotoğrafta ilk baştaki anlayışım değişti. Belgesel tarzda fotoğraflar çekiyorum. 5 projem vardı. Tek fotoğraf insanı köreltiyor. Proje bazlı çalışma ihtiyacı hissettim . Gölde başlayan çekimde proje bana geldi. Gölde ada gördüm.  Yüzlerce gözün bana baktığını gördüm. 10 bin üzerinde pelikan vardı. Daha sonra orası pelikan adası oldu. 2 bölüm var kuşlar Gölde besleniyor. 2 bölümde kuraklığın etkileri var.  Su tamamı  tükendi yaban kazlar vardı. Onları çekerken pelikanlar geldi. Beslenmeleri için balık yoktu. Hayvanların göç yolu Kenya’dan Konya'ya uzanıyor.  Göç yolu artık çok zor” dedi.   PELİKAN ADASI-SESSİZ ÇIĞLIK Seyit Konyalı’nın “Pelikan Adası-Sessiz Çığlık” sunumu beğeni ile izlendi.
Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), 2025-2026 sezon açılışını Seyit Konyalı’nın “Pelikan Adası-Sessiz Çığlık” sunum ve söyleşisi ile Değirmendere Yalı Evleri’nde gerçekleştirdi.

2025-2026 sezon açılışına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Sakarya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Ünal Dabak, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Melih Sular,  Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Genel Sekreteri Ela Aktay, fotoğraf sanatçısı  Seyit Konyalı, GFSD Üyeleri ve fotoğraf severler katıldı.

PROJE BAZLI GEZİ DÜZENLENECEK

GFSD Başkanı İsmail İkiz “.2025-2026 sezonun Açılış törenimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. 15 yılını dolduran üyelerimize teşekkür ediyorum. Fotoğrafa gönül vermek bir dernek çatısı altında buluşmak çok önemli. Bu yıl yapacağımız gezileri proje ve konu üzerine yapacağız” dedi.

Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği'nin yeni sezon açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. GFSD, 2008 yılında kurulmuş ve o günden bugüne Gölcük'te fotoğraf sanatını yaygınlaştıran, genç kuşakları teşvik eden ve yerel kültürel mirası belgeleyen öncü bir kurum olmuştur.

 

GFSD  FOTOĞRAF CAMİAMIZ İÇİN İLHAM KAYNAĞI

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Genel Sekreteri Ela Aktay  “ GFSD aktif bir dernek olarak federasyonumuzun vizyonuna paralel misyon üstlenmiş ve Türkiye'de fotoğraf sanatının gelişimine katkı sunmaktadır. Bugün düzenlediğiniz TFSF onaylı yarışmalar, "Sizin Gözünüzden Gölcük" gibi projeler ve eğitim programları  somut örnekleridir. Bu tür faaliyetler, hem yerel toplumu sanatla buluşturmuş hem de ulusal çapta fotoğraf sanatına katkı sağlamıştır.

GFSD gibi köklü ve üretken bir derneğin deneyimi ve vizyonu, tüm fotoğraf camiamız için ilham kaynağıdır. Sizler hem geçmişten gelen mirası yaşatıyor hem de yeni kuşaklara yol gösteriyorsunuz..

 FEDERASYON OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Yeni sezonun GFSD ailesine yeni ilhamlar, başarılı projeler ve üretken sergiler getirmesini diliyor; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu olarak her zaman yanınızda olduğumuzu, iş birliklerimizi daha da güçlendireceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.

Bu vesileyle, GFSD'nin kuruluşundan bugüne emeği geçen tüm üyelerine ve Yönetimlerine teşekkür ediyor, başarılı, üretken ve sanat dolu bir sezon diliyorum.

PELİKANLARIN GÖÇ YOLU KENYA’DAN KONYA’YA

Seyit Konyalı “GFSD’ kıskançlıkla izliyoruz iç Anadolu'dan. GFSD’yi tebrik ediyorum.  Fotoğrafta ilk baştaki anlayışım değişti. Belgesel tarzda fotoğraflar çekiyorum. 5 projem vardı. Tek fotoğraf insanı köreltiyor. Proje bazlı çalışma ihtiyacı hissettim . Gölde başlayan çekimde proje bana geldi. Gölde ada gördüm.  Yüzlerce gözün bana baktığını gördüm. 10 bin üzerinde pelikan vardı. Daha sonra orası pelikan adası oldu. 2 bölüm var kuşlar Gölde besleniyor. 2 bölümde kuraklığın etkileri var.  Su tamamı  tükendi yaban kazlar vardı. Onları çekerken pelikanlar geldi. Beslenmeleri için balık yoktu. Hayvanların göç yolu Kenya’dan Konya'ya uzanıyor.  Göç yolu artık çok zor” dedi.

 

PELİKAN ADASI-SESSİZ ÇIĞLIK

Seyit Konyalı’nın “Pelikan Adası-Sessiz Çığlık” sunumu beğeni ile izlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.