LASTİK İŞ

‘EMEKLİYE YÜZDE 8 VEYA 16 ZAM, YETERLİ DEĞİL’

Ekonomi 20.04.2021 - 11:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

‘EMEKLİYE YÜZDE 8 VEYA 16 ZAM, YETERLİ DEĞİL’

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dini bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin zamlı bir şekilde yatırılacağının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bayram ikramiyeleri bin 545 liraya yükseltilmeli’” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dini bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin bu sene zamlı olarak verilmesi gerektiği konusunda gerek şubeleri, gerekse de genel merkezleri bazında açıklamalar yapıldığını ifade ederek bu ikramiyelerin zamlı olarak yatırılacağı konusunda verilen haberi değerlendirdi. Başkan Kılıç, konu hakkında yapmış olduğu açıklamada “Tüm emekliler, iki yıldan bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarında bin lira tutarında ikramiye alıyor. Bizler de dernek olarak bu ikramiyelerin artık zamlı olarak verilmesini istemekteydik” dedi.  ‘BİZİM İSTEĞİMİZ İSE DAHA FARKLI’ Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Derneğimizin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında emeklilerin almış olduğu bu bayram ikramiyelerinin artık zamlı olarak alınacağını öğrendik. Söz konusu zam da enflasyon değerleri göz önünde bulundurularak yatırılacak. TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon, yüzde 16,19 olarak gerçekleşti. Böyle bir zam verilirse emekli ikramiyesi bin 162 lira olacak. Temmuz – Aralık ayları arasındaki enflasyon oranı ise yüzde 8,36 olarak hesaplandı. Bu oran kabul edilirse emekli ikramiyeleri bin 83 lira olacak. Bizim isteğimiz ise daha farklı” dedi.  ‘YÜZDE 8 VEYA 16 ZAM, YETERLİ DEĞİL’ Başkan Kılıç, Türkiye Emekliler Derneği’nin ikramiye önerisinin farklı olduğunu dile getirerek “İkramiyelerin zamlı olarak yatırılması, istediğimiz bir konuydu fakat bizim talebimiz daha farklı. Bizler, ikramiyelerin bin 545 liraya yükseltilmesini istiyoruz. Böylelikle emekliler, aldıkları ikramiyeleri daha faydalı bir şekilde kullanabilecek. Gıda ürünlerine yapılan zamlar ortadayken emekli ikramiyelerine yüzde 8 veya yüzde 16 şeklinde bir zam vermek, bizim için yeterli değil. Bizim isteğimiz, ikramiyelerin bin 545 lira olması yönünde” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dini bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin zamlı bir şekilde yatırılacağının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bayram ikramiyeleri bin 545 liraya yükseltilmeli’” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dini bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin bu sene zamlı olarak verilmesi gerektiği konusunda gerek şubeleri, gerekse de genel merkezleri bazında açıklamalar yapıldığını ifade ederek bu ikramiyelerin zamlı olarak yatırılacağı konusunda verilen haberi değerlendirdi. Başkan Kılıç, konu hakkında yapmış olduğu açıklamada “Tüm emekliler, iki yıldan bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarında bin lira tutarında ikramiye alıyor. Bizler de dernek olarak bu ikramiyelerin artık zamlı olarak verilmesini istemekteydik” dedi.

 ‘BİZİM İSTEĞİMİZ İSE DAHA FARKLI’

Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Derneğimizin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında emeklilerin almış olduğu bu bayram ikramiyelerinin artık zamlı olarak alınacağını öğrendik. Söz konusu zam da enflasyon değerleri göz önünde bulundurularak yatırılacak. TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon, yüzde 16,19 olarak gerçekleşti. Böyle bir zam verilirse emekli ikramiyesi bin 162 lira olacak. Temmuz – Aralık ayları arasındaki enflasyon oranı ise yüzde 8,36 olarak hesaplandı. Bu oran kabul edilirse emekli ikramiyeleri bin 83 lira olacak. Bizim isteğimiz ise daha farklı” dedi.

 ‘YÜZDE 8 VEYA 16 ZAM, YETERLİ DEĞİL’

Başkan Kılıç, Türkiye Emekliler Derneği’nin ikramiye önerisinin farklı olduğunu dile getirerek “İkramiyelerin zamlı olarak yatırılması, istediğimiz bir konuydu fakat bizim talebimiz daha farklı. Bizler, ikramiyelerin bin 545 liraya yükseltilmesini istiyoruz. Böylelikle emekliler, aldıkları ikramiyeleri daha faydalı bir şekilde kullanabilecek. Gıda ürünlerine yapılan zamlar ortadayken emekli ikramiyelerine yüzde 8 veya yüzde 16 şeklinde bir zam vermek, bizim için yeterli değil. Bizim isteğimiz, ikramiyelerin bin 545 lira olması yönünde” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.