LASTİK İŞ

EKMEK ZAMMI MAHKEMEYE TAŞINDI !

Kocaeli 16.02.2021 - 21:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

EKMEK ZAMMI MAHKEMEYE TAŞINDI !

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın girişimleri sonucunda yaklaşık 10 gün önce yapılan ekmek zammı Kocaeli Valiliği’nin de tepkisini çekti. Konu hakkında Valilik tarafından yapılan açıklamada, yapılan zammın iptali için yargıya başvurulması kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: " Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ekmek fiyat tarifelerine ilişkin talepleri, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetim kurulunun aldığı 04.02.2021 tarih ve 02 sayılı onayı ile; 230 gr ekmeğin 2.00 TL’den (kilogramı 8,69 TL) satılması onaylanarak yürürlüğe girmiştir. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’nin 2. Paragrafına istinaden Valiliğimizce 10.02.2021 tarihinde esnaf teşekkülü ile anlaşma yoluna gidilmiş, fiyatın geri çekilmesi konusundaki Valiliğimizin anlaşma teklifini kabul etmediklerini belirtmişlerdir. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesine istinaden; 16.02.2021 tarihinde Valiliğimiz başkanlığında ekmek fiyatını yeniden tespit etmek amacıyla Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyonda, 230 gram ekmeğin 2 TL’den satılması hususu Valiliğimizin 1 ret oyuna karşılık oy çokluğu 2 ile kabul edilmiştir. Komisyonda oy çokluğu ile alınan karara karşı (ekmek tarifesinin iptali için) Valiliğimizce yargıya başvurulma kararı alınmıştır."
Kocaeli Fırıncılar Odası’nın girişimleri sonucunda yaklaşık 10 gün önce yapılan ekmek zammı Kocaeli Valiliği’nin de tepkisini çekti. Konu hakkında Valilik tarafından yapılan açıklamada, yapılan zammın iptali için yargıya başvurulması kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: " Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ekmek fiyat tarifelerine ilişkin talepleri, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetim kurulunun aldığı 04.02.2021 tarih ve 02 sayılı onayı ile; 230 gr ekmeğin 2.00 TL’den (kilogramı 8,69 TL) satılması onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’nin 2. Paragrafına istinaden Valiliğimizce 10.02.2021 tarihinde esnaf teşekkülü ile anlaşma yoluna gidilmiş, fiyatın geri çekilmesi konusundaki Valiliğimizin anlaşma teklifini kabul etmediklerini belirtmişlerdir.

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesine istinaden; 16.02.2021 tarihinde Valiliğimiz başkanlığında ekmek fiyatını yeniden tespit etmek amacıyla Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyonda, 230 gram ekmeğin 2 TL’den satılması hususu Valiliğimizin 1 ret oyuna karşılık oy çokluğu 2 ile kabul edilmiştir. Komisyonda oy çokluğu ile alınan karara karşı (ekmek tarifesinin iptali için) Valiliğimizce yargıya başvurulma kararı alınmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.