‘CUMHURİYETİ KORUMAK BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR’
‘CUMHURİYETİ KORUMAK BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR’
CHP Gölcük İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısı ile Anıtpark’ta, Atatürk Anıtı’na çelenk sunum programı gerçekleştirdi. Programda konuşan CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “Cumhuriyeti korumak birinci vazifemizdir” dedi
CHP Gölcük İlçe Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısı ile Anıtpark’ta, Atatürk Anıtı’na çelenk sunum programı gerçekleştirdi. Programda konuşan CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “Cumhuriyeti korumak birinci vazifemizdir” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Örgütü tarafından bugün Anıtpark’ta yapılan çelenk sunma programına CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, CHP İlçe Yönetimi, CHP Gölcük Belediye Meclis Üyeleri, ilçe kadın ve ilçe gençlik kolları üyeleri, eski ilçe başkanları, önceki dönem belediye meclis üyeleri ve partililer katılım sağladı. Program; bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlandı. Akabinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti.
‘VAR GÜÇLERİYLE MÜCADELE ETTİLER’
CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, çelenk sunma programında yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yıl dönümü için bugün bir aradayız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vermiş oldukları yoğun mücadele yani milli mücadelenin ardından bu toprakları bizim için vatan yapan ve ardından bu vatanı vatansever evlatlarına emanet ettiği bu günlerde 102. yılında Cumhuriyeti kutlamak için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Cumhuriyet yüksek ahlaki değerlere ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet bir fazilettir. Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” demiştir. Bugün o günden bu yana gelinen şartlar üzerine biraz konuşmak lazım. Milli Mücadele tamamlanmış bir ülkenin varoluşunun tohumları ekilmiş, yeni yeni filiz vermeye başlamışken toprak o kadar çoraktı ki aslında. Ülkede sağlık personeli kalmamış, eğitimli insan sayısı bir hayli az, ülkenin birçok yerine büyük şehirler dışında elektrik ulaşamıyor ve bu şartlar altında siz bir ülkeyi bu ülkeyi vatan yapan insanları yeniden dirilişe, şahlanışa inandırmak durumundasınız. Ve o insanlar inandılar. O günün şartlarında bugün 102. yılını kutladığımız cumhuriyeti sağlam temeller üzerine kurmak için var güçleriyle mücadele ettiler” dedi.
‘ÜSTÜMÜZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAK DURUMUNDAYIZ’
Uzuner, “Büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleşti. Bugün bize işaret edilen istikbalin içinde bulunan insanlar olarak bizden sonraki nesillere adayacağımız ve bırakacağımız bu topraklarda önemli işlere imza atmamız lazım. Büyük fedakarlıklar yapıldı. Bu bir gerçek. Milli Mücadelede kendi üzerine veya çocuğunun üzerine üzerindeki, battaniyeyi örtmeyip top mermisini korumaya çalışan, cepheye o top mermisini ulaştırmaya çalışan annelerimiz, dedelerimiz ne yaptıysa bugün elimizde ufak bir battaniye varsa Cumhuriyeti korumak ve kollamak adına üstümüze düşen ne varsa yapmak durumundayız. Biz bize emanet edilen Bu ülkenin değerinin farkında olmalıyız. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız ülkenin gerçekten vatansever insanlar tarafından her şeyi göz alarak, geri dönmemeyi göze alarak kurulduğunu bizden sonraki nesillere anlatmak durumundayız. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız” diye konuştu.
‘İNANÇLI VE KARARLI OLMAK DURUMUNDAYIZ’
Başkan Uzuner, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi rahmetle ve minnetle huzurlarınızda bir kez daha saygıyla anıyorum. Dönmeyi düşünmediler. Pek hoş olmasa da köylerine döndüklerinde onlara bazı lakaplar takıldı. Savaşta gözünü kaybetmişti, kör denildi. Bacağını kaybetmişti, topal denildi ama onlar için bunlar kahramanlık nişanıydı. Bugün de o günden farklı ahval ve şerait yoktur. İnanın bu böyle. Bizim bugün de o gün gösterilen direnç gibi bir direnç göstermeniz gerekiyor. Bugün bazen kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin çatısı altında bazen sosyal hayatımız içerisinde karşımıza ne çıkarsa çıksın bunun mücadelesini vereceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor. İnançlı ve kararlı olmak durumundayız” dedi.
‘ÜLKEMİZİN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN’
Uzuner, “Bize o günün şartlarında verilen mücadeleyle emanet edilen Cumhuriyeti korumak birinci vazifemizdir. Her türlü ahval ve şerait altında da bu vazifeyi yerine getirmekten bir adım geri atmayacağımızın özellikle bilinmesini istiyorum. İçeriden ve dışarıdan her türlü saldırı olabilir. Biz birlikte kol kola, omuz omuza birimizin yanında diğeri yokken de dostunun arkadaşının hukukunu ve hükmünü koruyacağını bilerek sarsılmaz bir inançla yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bugün burada 102. yılımız daha nice yıllara 50 yıllara 100 yıllara cumhuriyet bu inançtaki insanların birlikleri ile daha fazlasıyla yürüyecektir. Bu inanç hiçbir zaman kaybolmayacak Cumhuriyetimiz ilelebet muhafaza ve müdafaa edilecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanın bize emanet edilmesinde, bu toprakların vatan olmasında emeği geçen, canını veren, gözyaşı döken herkesi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun, ülkemizin doğum günü kutlu olsun. Daha nice yıllara, yüz yıllara” ifadelerine yer verdi. Konuşmanın ardından toplu anı fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

