LASTİK İŞ
ismail

ÇANAKKALE RUHU MÜZEDE İŞLENDİ

19.03.2021 - 11:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÇANAKKALE RUHU MÜZEDE İŞLENDİ

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” Kocaeli Müzesi’nde gerçekleşti.

Kocaeli Müzesi Seniha Sami Moralı Salonu'nda düzenlenen programa; İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, İl Müdür Yardımcıları Ercan Yamen ve Ayhan Zeren, Müze Müdürü Serkan Gedük, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, Kocaeli Rölöve Müdür V. Mehmet Said Üzülmez, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdür V. Eda Karaca, Dokümantasyon Merkezi Çalışma Grubu Başkanı Müzeyyen Ünal’ın da aralarından bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün önemine ilişkin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Müdürü Taşdelen konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin önemine ve manevi değerlerine dikkat çekti. ÇANAKKALE'DE ŞEHİT OLAN KOCAELİLER Programın devamında Saliha Sarı’nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşi programına geçildi. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Torun Çelik ile Tarihçi Yazar Volkan Şenel konuşmacı olarak yer aldı Çanakkale Zaferi ve önemi ile Çanakkale ruhunun işlendiği söyleşide özellikle Çanakkale'de şehit olan Kocaelili hemşerilerimiz adına yapılan araştırma ve belgeler oldukça dikkat çekti, duygulandırdı. Konuşmasının sonunda konuk Volkan Şenel, Çanakkale’den getirdiği özel toprağı İl Müdürü Fatih Taşdelen’e takdim etti. Program, Ressam Halit Yıldız tarafından fuaye alanında hazırlanan “Çanakkale” konulu birbirinden güzel ve anlamlı çalışmaların yer aldığı resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” Kocaeli Müzesi’nde gerçekleşti.

Kocaeli Müzesi Seniha Sami Moralı Salonu'nda düzenlenen programa; İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, İl Müdür Yardımcıları Ercan Yamen ve Ayhan Zeren, Müze Müdürü Serkan Gedük, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, Kocaeli Rölöve Müdür V. Mehmet Said Üzülmez, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdür V. Eda Karaca, Dokümantasyon Merkezi Çalışma Grubu Başkanı Müzeyyen Ünal’ın da aralarından bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün önemine ilişkin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Müdürü Taşdelen konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin önemine ve manevi değerlerine dikkat çekti.

ÇANAKKALE'DE ŞEHİT OLAN KOCAELİLER

Programın devamında Saliha Sarı’nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşi programına geçildi. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Torun Çelik ile Tarihçi Yazar Volkan Şenel konuşmacı olarak yer aldı Çanakkale Zaferi ve önemi ile Çanakkale ruhunun işlendiği söyleşide özellikle Çanakkale'de şehit olan Kocaelili hemşerilerimiz adına yapılan araştırma ve belgeler oldukça dikkat çekti, duygulandırdı. Konuşmasının sonunda konuk Volkan Şenel, Çanakkale’den getirdiği özel toprağı İl Müdürü Fatih Taşdelen’e takdim etti. Program, Ressam Halit Yıldız tarafından fuaye alanında hazırlanan “Çanakkale” konulu birbirinden güzel ve anlamlı çalışmaların yer aldığı resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.