LASTİK İŞ
ismail

YUVACIK BARAJINDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ

20.11.2021 - 17:30, Güncelleme: 20.11.2021 - 17:30
 

YUVACIK BARAJINDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ

Kocaeli’de kentin su ihtiyacının büyük ölçüde karşılandığı Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 35’e düştü. Balık tutmaya gelen bir vatandaş, barajdaki su seviyesini görünce şaşkınlık yaşadı.

(İHA) -Kocaeli'ye sonbahar mevsiminde beklenen yağışların düşmemesi barajlardaki doluluk oranını etkiledi. Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 35’e kadar düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin resmi internet sitesindeki verilere göre Kocaeli'nin içme suyunun büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda 17 milyon 940 bin metreküp su kaldı. Yıllar önce su altında kalan köprüler ise su seviyesi düşünce ortaya çıktı. Bu görüntü barajdaki korkutan seviyeyi gözler önüne serdi. “Bütün yol ve güzargahlar sular altında kalmıştı” Barajda balık tutmaya gelen Hüseyin Gül, “Gördüğünüz Hacı Ömer Köprüsünden yıllar evvel önce yukarıda bulunan köylerde giderlerdi. Biz de bugün balık tutmaya geldik. Baraj 1997 yılında yapılmaya başladıktan sonra bütün yol ve güzargahlar sular altında kalmıştı. Şuan ise sular azaldı. Dere başlarında balıklar daha fazla olduğu için buralara balık tutmaya geliyoruz. Eskiden Tepecik, Serindere, Serinlik ve Sultaniye köylerine bu köprü ile gidiliyordu" dedi.
Kocaeli’de kentin su ihtiyacının büyük ölçüde karşılandığı Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 35’e düştü. Balık tutmaya gelen bir vatandaş, barajdaki su seviyesini görünce şaşkınlık yaşadı.

(İHA) -Kocaeli'ye sonbahar mevsiminde beklenen yağışların düşmemesi barajlardaki doluluk oranını etkiledi. Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 35’e kadar düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin resmi internet sitesindeki verilere göre Kocaeli'nin içme suyunun büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda 17 milyon 940 bin metreküp su kaldı. Yıllar önce su altında kalan köprüler ise su seviyesi düşünce ortaya çıktı. Bu görüntü barajdaki korkutan seviyeyi gözler önüne serdi.

“Bütün yol ve güzargahlar sular altında kalmıştı”
Barajda balık tutmaya gelen Hüseyin Gül, “Gördüğünüz Hacı Ömer Köprüsünden yıllar evvel önce yukarıda bulunan köylerde giderlerdi. Biz de bugün balık tutmaya geldik. Baraj 1997 yılında yapılmaya başladıktan sonra bütün yol ve güzargahlar sular altında kalmıştı. Şuan ise sular azaldı. Dere başlarında balıklar daha fazla olduğu için buralara balık tutmaya geliyoruz. Eskiden Tepecik, Serindere, Serinlik ve Sultaniye köylerine bu köprü ile gidiliyordu" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.