LASTİK İŞ

ÖZ-DE-BİR ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU’NDAN YENİ BİR ERASMUS PROJESİ DAHA

Eğitim 13.03.2019 - 18:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÖZ-DE-BİR ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU’NDAN YENİ BİR ERASMUS PROJESİ DAHA

Gölcük’te otizmli çocuklara özel eğitim veren ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu yönetici ve öğretmenleri Avrupa Birliği Erasmus + programı çerçevesinde “Integrate IT” isimli projenin kabul edilmesiyle Gölcük’e yeni bir proje daha kazandırdılar.

        ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu sekiz yılda dört projeye imza attı ve aynı zamanda yeni bir proje çalışması devam etmektedir. Bu tür projelere ilçede katılan iki okuldan biri olan ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu iki yıl sürecek yeni bir projesi daha Avrupa Birliği Eğitim Programları Merkezi tarafından kabul edildi. Bu projenin ortakları arasında Romanya, İngiltere ve İtalya bulunmaktadır. Projenin amacı ise, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sunulan eğitimin kalitesini artırmak için özel eğitim süreci ile dijital teknolojileri bütünleştirmektir. ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu bu amacı her zaman için ön planda tutmuştur. Bu yüzden bu tür projelere her zaman katılmış ve katılmaya devam edecektir. Çünkü bu sayede hem öğretmenler kendilerini geliştirme imkanı bulmakta hem de öğrencilerin aldıkları eğitimin kalitesi artmaktadır. ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencilerine katkı sağlamak ve eğitimi pekiştirmek amaçlı projeleri okul müdürü ve okul rehber öğretmeni tarafından yakından takip edilmektedir. Projenin ilk toplantısı, proje koordinatörlüğünü de üstlenen Romanya’da 3-7 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Lugoj kentinde bulunan CSEI “Al Rosca” okulunda gerçekleşen bu toplantıya ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Turgay ATAMAN, okul proje koordinatörü İrfan KARABULUT ve üç sınıf öğretmeni katıldı. Projenin bütün ortaklarının katıldığı bu toplantı beş gün boyunca devam etmiştir. Beş günlük eğitim kapsamında öğretmenler “Video Modeling” ve “Photo Instructions” yöntemleri ve bu yöntemlerin özel eğitimde kullanılması hakkında eğitim almış ve fikir alışverişinde bulunmuşlardır.  Aynı zamanda öğretmenler bu yöntemlerin dışında hem Romanya’nın özel eğitim alanında nasıl bir eğitim verdiğini hem de “Al Rosca” okulunun öğrencilerini ve öğretmenlerini gözlemleme imkanı bulmuşlardır. Eğitime katılan öğretmenler “Video Modeling” ve “Photo Instructions” yöntemlerinin otizmli çocukların kavram ve beceri öğretimlerinde de kullanılmasının faydalı olacağını söylediler. Ayrıca Romanya’da bulundukları süre boyunca çeşitli kültürel etkinliklere de katılan ve farklı okulları ziyaret eden öğretmenler, Romanya’nın önemli şehirlerinden olan Sibiu ve Timişoara’yı da gezdiler. Projenin ikinci toplantısı 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında İngiltere’nin Tauntan kentinde bulunan “ Selworthy School”da gerçekleşecek. İngiltere’de gerçekleşecek toplantıya ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Turgay ATAMAN, okul proje koordinatörü İrfan KARABULUT, okul müdür yardımcısı Ali Erdem Kocamış ve iki sınıf öğretmeni ile katılacaktır. Bu toplantıda öğretmenler akıllı tahta ve teknolojinin otizmli çocuklara etkin kullanımı üzerine eğitim alacaklardır. Proje ortakları Türkiye’ye Ekim ayında gelecekler.
Gölcük’te otizmli çocuklara özel eğitim veren ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu yönetici ve öğretmenleri Avrupa Birliği Erasmus + programı çerçevesinde “Integrate IT” isimli projenin kabul edilmesiyle Gölcük’e yeni bir proje daha kazandırdılar.

 

 

 

 

ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu sekiz yılda dört projeye imza attı ve aynı zamanda yeni bir proje çalışması devam etmektedir. Bu tür projelere ilçede katılan iki okuldan biri olan ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu iki yıl sürecek yeni bir projesi daha Avrupa Birliği Eğitim Programları Merkezi tarafından kabul edildi. Bu projenin ortakları arasında Romanya, İngiltere ve İtalya bulunmaktadır.

Projenin amacı ise, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sunulan eğitimin kalitesini artırmak için özel eğitim süreci ile dijital teknolojileri bütünleştirmektir. ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu bu amacı her zaman için ön planda tutmuştur. Bu yüzden bu tür projelere her zaman katılmış ve katılmaya devam edecektir. Çünkü bu sayede hem öğretmenler kendilerini geliştirme imkanı bulmakta hem de öğrencilerin aldıkları eğitimin kalitesi artmaktadır. ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencilerine katkı sağlamak ve eğitimi pekiştirmek amaçlı projeleri okul müdürü ve okul rehber öğretmeni tarafından yakından takip edilmektedir.

Projenin ilk toplantısı, proje koordinatörlüğünü de üstlenen Romanya’da 3-7 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Lugoj kentinde bulunan CSEI “Al Rosca” okulunda gerçekleşen bu toplantıya ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Turgay ATAMAN, okul proje koordinatörü İrfan KARABULUT ve üç sınıf öğretmeni katıldı.

Projenin bütün ortaklarının katıldığı bu toplantı beş gün boyunca devam etmiştir. Beş günlük eğitim kapsamında öğretmenler “Video Modeling” ve “Photo Instructions” yöntemleri ve bu yöntemlerin özel eğitimde kullanılması hakkında eğitim almış ve fikir alışverişinde bulunmuşlardır.  Aynı zamanda öğretmenler bu yöntemlerin dışında hem Romanya’nın özel eğitim alanında nasıl bir eğitim verdiğini hem de “Al Rosca” okulunun öğrencilerini ve öğretmenlerini gözlemleme imkanı bulmuşlardır. Eğitime katılan öğretmenler “Video Modeling” ve “Photo Instructions” yöntemlerinin otizmli çocukların kavram ve beceri öğretimlerinde de kullanılmasının faydalı olacağını söylediler.

Ayrıca Romanya’da bulundukları süre boyunca çeşitli kültürel etkinliklere de katılan ve farklı okulları ziyaret eden öğretmenler, Romanya’nın önemli şehirlerinden olan Sibiu ve Timişoara’yı da gezdiler.

Projenin ikinci toplantısı 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında İngiltere’nin Tauntan kentinde bulunan “ Selworthy School”da gerçekleşecek. İngiltere’de gerçekleşecek toplantıya ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Turgay ATAMAN, okul proje koordinatörü İrfan KARABULUT, okul müdür yardımcısı Ali Erdem Kocamış ve iki sınıf öğretmeni ile katılacaktır. Bu toplantıda öğretmenler akıllı tahta ve teknolojinin otizmli çocuklara etkin kullanımı üzerine eğitim alacaklardır. Proje ortakları Türkiye’ye Ekim ayında gelecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.