LASTİK İŞ

ÇOCUKLARA DEPREM EĞİTİMİ

17.08.2015 - 09:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÇOCUKLARA DEPREM EĞİTİMİ

Büyükşehir, 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde çocuklara olası bir deprem anında yapılması gerekenleri anlatıyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde büyük yaralar alan Kocaeli, 16 yılda deprem bilinci oluşması ve depremle ilgili önlemlerin alınması noktasında büyük yol kat etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde uzman personeller tarafından bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Merkezde ayrıca 3 boyutlu deprem simülatörü eşliğinde pratik eğitim sunuluyor. Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 2015 yılı içerisinde 4 bin kişi deprem eğitimi aldı. BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ DEPREM EĞİTİMİ ALDI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak Sekapark Kültür Alanı’nda hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde, Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi öğrencileri deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrası neler yapacakları konusunda eğitim aldı. Simülasyon Merkezi’nde depremi tüm gerçekçiliği ile yaşayan Bilgi Evi öğrencileri, olası bir deprem felaketinde karşılaşılması muhtemel durumları 3 boyutlu deprem simülatöründe depremi yaşayarak öğrendi.   DEPREMİ YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER Deprem kuşağı bir şehirde yaşama bilinciyle depremle nasıl yaşanabileceği noktasında bilgiler alan Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi Öğrencileri, deprem simülatörüyle depremi yaşayarak öğrendi. Deprem tahliye planı çerçevesinde tahliye tatbikatı da yapan öğrenciler eğitimin sonunda, ilk yardım çantası, depremle ilgili broşür ve kitapçığın kendilerine hediye edilmesinin ardından Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nden deprem bilinci oluşmuş bir şekilde ayrıldı.     EĞİTİMLER ÜCRETSİZ Depremle yaşama, depremden korunma ve deprem sırasında yapılması gerekenler konularında bilinç oluşturmak için düzenlenen eğitim faaliyetleri kapsamında, haftanın iki günü okullara, iki günü de sivil toplum kuruluşları ile talepte bulunan kişi ve kurumlara randevulu şekilde ücretsiz olarak eğitimler veriliyor. Vatandaşlar eğitimlerle deprem gerçeğiyle ilgili bilgiler alıyor. Deprem anında yapılacak davranışların yaşam kurtaracağı düşüncesi ile kurulan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, vatandaşlarda deprem bilinci oluşturmak için çalışmalar yürütüyor.
Büyükşehir, 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde çocuklara olası bir deprem anında yapılması gerekenleri anlatıyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde büyük yaralar alan Kocaeli, 16 yılda deprem bilinci oluşması ve depremle ilgili önlemlerin alınması noktasında büyük yol kat etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde uzman personeller tarafından bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Merkezde ayrıca 3 boyutlu deprem simülatörü eşliğinde pratik eğitim sunuluyor. Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 2015 yılı içerisinde 4 bin kişi deprem eğitimi aldı.

BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ DEPREM EĞİTİMİ ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak Sekapark Kültür Alanı’nda hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde, Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi öğrencileri deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrası neler yapacakları konusunda eğitim aldı. Simülasyon Merkezi’nde depremi tüm gerçekçiliği ile yaşayan Bilgi Evi öğrencileri, olası bir deprem felaketinde karşılaşılması muhtemel durumları 3 boyutlu deprem simülatöründe depremi yaşayarak öğrendi.

 

DEPREMİ YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Deprem kuşağı bir şehirde yaşama bilinciyle depremle nasıl yaşanabileceği noktasında bilgiler alan Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi Öğrencileri, deprem simülatörüyle depremi yaşayarak öğrendi. Deprem tahliye planı çerçevesinde tahliye tatbikatı da yapan öğrenciler eğitimin sonunda, ilk yardım çantası, depremle ilgili broşür ve kitapçığın kendilerine hediye edilmesinin ardından Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nden deprem bilinci oluşmuş bir şekilde ayrıldı.

 

 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Depremle yaşama, depremden korunma ve deprem sırasında yapılması gerekenler konularında bilinç oluşturmak için düzenlenen eğitim faaliyetleri kapsamında, haftanın iki günü okullara, iki günü de sivil toplum kuruluşları ile talepte bulunan kişi ve kurumlara randevulu şekilde ücretsiz olarak eğitimler veriliyor. Vatandaşlar eğitimlerle deprem gerçeğiyle ilgili bilgiler alıyor. Deprem anında yapılacak davranışların yaşam kurtaracağı düşüncesi ile kurulan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, vatandaşlarda deprem bilinci oluşturmak için çalışmalar yürütüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.