LASTİK İŞ

KARAOSMANOĞLU'NDAN BAKAN YILDIZ'A ENERJİ BRİFİNGİ !

Kocaeli 16.11.2014 - 12:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KARAOSMANOĞLU'NDAN BAKAN YILDIZ'A ENERJİ BRİFİNGİ !

Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Yıldız’a Kocaeli’nin enerji sunumunu yaparken kesintisiz ve sürdürülebilir enerji için çeşitli taleplerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çeşitli temaslar için Kocaeli’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin enerji faaliyetlerini aktaran bir brifing verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’deki kesintisiz ve sürdürülebilir enerji konusunda Bakan Yıldız’a taleplerini de iletti.   BAKAN YILDIZ YAKINDAN İLGİLENDİ Kocaeli’deki tüm enerji faaliyetlerini çok değerli ve önemli bulduğunu belirten Bakan Yıldız, projelerle yakından ilgilendi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek’in katıldığı sunumda İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, KOTO, KSO ve OSB başkanları ile SEDAŞ, TEİAŞ, BOTAŞ yetkilileri de yer aldı.   ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak alternatif enerji kaynaklarına yöneldiklerini belirten Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Güneş, rüzgar, su ve biyogaz gibi alternatif enerji kaynakları belediyemizce kullanılmaktadır. Ayrıca elektrikli otomobil, doğalgazlı otobüs ve özellikle de tasarruf konusu belediyemizin enerji konusundaki en önemli maddelerindendir” dedi.   ENERJİ VE AYDINLATMA MÜDÜRLÜĞÜ Kocaeli’nin bünyesinde ‘Enerji Ve Aydınlatma Müdürlüğü’ birimi kurulan ilk belediye olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Müdürlüğümüz gelişen teknolojiye göre yeni uygulamaların şehrimize kazandırılması, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynakların kamu alanlarında kullanılması, mevcut ekipmanın bakım ve işletmesinin takibi, enerji tüketiminin kontrol altında alınması ve genel aydınlatmanın takibini yapmaktadır” diye konuştu.   ATIKLARDAN ENERJİ ÜRETİLİYOR Başkan Karaosmanoğlu, “Belediyemiz şehrin çeşitli bölgelerinde yenilenebilir enerji kaynakları kullanılıyor. Ayrıca arıtma tesislerinde güneş enerjisi kullanımı planlanıyor. İZAYDAŞ bünyesinde tehlikeli atık yakılarak yıllık 15.000.000 kWh enerji üretiyoruz. 2012 yılı sonunda devreye alınan biyogaz tesisinde park-bahçe atıkları gibi organik atıklardan enerji üretiliyor. Yıllık 500.000 kWh enerji yanında kompost gübre de üretiliyor.   ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİLİYOR Evsel atık düzenli depolama alanlarında oluşan metan gazından (çöpgazı) enerji üretim tesisi 2012 yılında devreye aldık. Burada yıllık 30.000.000 kWh enerji üretilmekte ve YEK kapsamında satılmakta” ifadelerini kullandı.   YUVACIK VE NAMAZGAH BARAJLARI’NDAN ENERJİ ÜRETİLECEK HES’lerle enerji kaynaklarını çoğaltmayı hedeflediklerini söyleyen Başckan Karaosmanoğlu, “Şehrimize su sağlayan Yuvacık Barajı ile arıtma tesisi arasındaki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek için bir ‘kanal tipi hidroelektrik santrali’ kuruyoruz. Yıllık 14 milyon kWh civarında elektrik üretmesi hedeflenen bu yatırımın imalatı son aşamaya geldi. DSİ izinleri sonrası lisans alınıp devreye alınacak. İSU tarafından yapılan Namazgah Barajı ve çeşitli boru hatlarında 7 adet HES planladık” şeklinde konuştu.   Bülten No: 2005    
Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Yıldız’a Kocaeli’nin enerji sunumunu yaparken kesintisiz ve sürdürülebilir enerji için çeşitli taleplerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çeşitli temaslar için Kocaeli’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin enerji faaliyetlerini aktaran bir brifing verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’deki kesintisiz ve sürdürülebilir enerji konusunda Bakan Yıldız’a taleplerini de iletti.

 

BAKAN YILDIZ YAKINDAN İLGİLENDİ

Kocaeli’deki tüm enerji faaliyetlerini çok değerli ve önemli bulduğunu belirten Bakan Yıldız, projelerle yakından ilgilendi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek’in katıldığı sunumda İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, KOTO, KSO ve OSB başkanları ile SEDAŞ, TEİAŞ, BOTAŞ yetkilileri de yer aldı.

 

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak alternatif enerji kaynaklarına yöneldiklerini belirten Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Güneş, rüzgar, su ve biyogaz gibi alternatif enerji kaynakları belediyemizce kullanılmaktadır. Ayrıca elektrikli otomobil, doğalgazlı otobüs ve özellikle de tasarruf konusu belediyemizin enerji konusundaki en önemli maddelerindendir” dedi.

 

ENERJİ VE AYDINLATMA MÜDÜRLÜĞÜ

Kocaeli’nin bünyesinde ‘Enerji Ve Aydınlatma Müdürlüğü’ birimi kurulan ilk belediye olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Müdürlüğümüz gelişen teknolojiye göre yeni uygulamaların şehrimize kazandırılması, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynakların kamu alanlarında kullanılması, mevcut ekipmanın bakım ve işletmesinin takibi, enerji tüketiminin kontrol altında alınması ve genel aydınlatmanın takibini yapmaktadır” diye konuştu.

 

ATIKLARDAN ENERJİ ÜRETİLİYOR

Başkan Karaosmanoğlu, “Belediyemiz şehrin çeşitli bölgelerinde yenilenebilir enerji kaynakları kullanılıyor. Ayrıca arıtma tesislerinde güneş enerjisi kullanımı planlanıyor. İZAYDAŞ bünyesinde tehlikeli atık yakılarak yıllık 15.000.000 kWh enerji üretiyoruz. 2012 yılı sonunda devreye alınan biyogaz tesisinde park-bahçe atıkları gibi organik atıklardan enerji üretiliyor. Yıllık 500.000 kWh enerji yanında kompost gübre de üretiliyor.

 

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİLİYOR

Evsel atık düzenli depolama alanlarında oluşan metan gazından (çöpgazı) enerji üretim tesisi 2012 yılında devreye aldık. Burada yıllık 30.000.000 kWh enerji üretilmekte ve YEK kapsamında satılmakta” ifadelerini kullandı.

 

YUVACIK VE NAMAZGAH BARAJLARI’NDAN ENERJİ ÜRETİLECEK

HES’lerle enerji kaynaklarını çoğaltmayı hedeflediklerini söyleyen Başckan Karaosmanoğlu, “Şehrimize su sağlayan Yuvacık Barajı ile arıtma tesisi arasındaki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek için bir ‘kanal tipi hidroelektrik santrali’ kuruyoruz. Yıllık 14 milyon kWh civarında elektrik üretmesi hedeflenen bu yatırımın imalatı son aşamaya geldi. DSİ izinleri sonrası lisans alınıp devreye alınacak. İSU tarafından yapılan Namazgah Barajı ve çeşitli boru hatlarında 7 adet HES planladık” şeklinde konuştu.

 

Bülten No: 2005

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.