VALİ YARDIMCISI ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Sağlık 30.04.2015 - 18:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

VALİ YARDIMCISI ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Derince Çenedağ yolu üzeri Nenehatun İlkokulu’nun 2 km ilerisinde 25 bin fidanın dikildiği “Hayata Bağış Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Derince Çenedağ yolu üzeri Nenehatun İlkokulu’nun 2 km ilerisinde  25 bin fidanın dikildiği “Hayata Bağış Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Vali Yardımcısı Aziz İnci , İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel DURMAZ , Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol ERGÜNEY,  Halk Sağlığı İl Müdürü   Dr. Sinan ÖZTÜRK , İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan MALO, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Organ  bağışlayan donör aileleri, vatandaşlar ve  sağlık çalışanlarının  katıldığı “HAYATA BAĞIŞ HATIRA ORMANI” etkinliğinde, organları bağışlananlar adına fidanlar dikildi. Açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Mürsel DURMAZ  yaptığı konuşmada, “Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda büyük önem verdiği organ naklinin başarıya ulaşabilmesinde, beyin ölümü gerçekleşen vatandaşlarımızın aileleri tarafından yakınlarının organlarını bağışlayarak destek vermesi büyük önem taşımaktadır. En acılı günlerinlerinde organ bağışı gibi ulvi bir görevi yerine getirme olgunluğunu gösteren ailelere huzurunuzda teşekkür ediyorum.” ve  “Vatandaşlarımız İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde, organ bağışında bulunabilir. Unutmayalım ki hepimizin bir yakını, sevdiği, eşi, çocuğu, anne veya babası,  nakil bekleyen bir hasta konumunda olabilir” diyerek sözlerini tamamladı.  Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Aziz İnci de, “Ben bugün kutsal bir görev olan organlarımı bağışlamaya karar verdim, organ nakli çok büyük ve hayırlı bir organizasyondur. Bu sayede birçok vatandaşımız hayata tutunmaktadır. Konuya duyarlılık gösteren ailelere ne kadar teşekkür etsek azdır” ve “Organ Bağışı öldükten sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz makinasına bağlı geçirmek zorunda olan bir kişinin normal hayatına dönmesini sağlamaktır.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı. Etkinliğe katılan İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu;  “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca 06.03.1980 tarihli ve 396 sayılı kararı ile organ bağışının, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmış ve organ naklinin caiz olduğu bildirilmiştir.”dedi ve  “Organ bağışı bizler için çok önemli,  hepimizin çevresinde, ailesinde organ bekleyen insanlar ve diyalize giren hastalar var. Bunların çektiği sıkıntıları görüyoruz. Onların sıkıntılarına bir şekilde derman olmak istiyoruz.  Kuranı kerimde (maide süresinde) ‘bir kişinin hayatını kurtarmanın, bütün insanlığın hayatını kurtarmak gibi’ olduğu ifade edilmektedir.” diye ekledi.   Yapılan konuşmalar  sonunda donör ailelere teşekkür edilerek, ve  dönor’lerin isimlerinin olduğu fidanların ekilmesiyle etkinlik sonlandırıldı.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Derince Çenedağ yolu üzeri Nenehatun İlkokulu’nun 2 km ilerisinde 25 bin fidanın dikildiği “Hayata Bağış Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Derince Çenedağ yolu üzeri Nenehatun İlkokulu’nun 2 km ilerisinde  25 bin fidanın dikildiği “Hayata Bağış Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Aziz İnci , İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel DURMAZ , Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol ERGÜNEY,  Halk Sağlığı İl Müdürü   Dr. Sinan ÖZTÜRK , İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan MALO, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Organ  bağışlayan donör aileleri, vatandaşlar ve  sağlık çalışanlarının  katıldığı “HAYATA BAĞIŞ HATIRA ORMANI” etkinliğinde, organları bağışlananlar adına fidanlar dikildi.

Açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Mürsel DURMAZ  yaptığı konuşmada, “Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda büyük önem verdiği organ naklinin başarıya ulaşabilmesinde, beyin ölümü gerçekleşen vatandaşlarımızın aileleri tarafından yakınlarının organlarını bağışlayarak destek vermesi büyük önem taşımaktadır. En acılı günlerinlerinde organ bağışı gibi ulvi bir görevi yerine getirme olgunluğunu gösteren ailelere huzurunuzda teşekkür ediyorum.” ve  “Vatandaşlarımız İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde, organ bağışında bulunabilir. Unutmayalım ki hepimizin bir yakını, sevdiği, eşi, çocuğu, anne veya babası,  nakil bekleyen bir hasta konumunda olabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

 Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Aziz İnci de, “Ben bugün kutsal bir görev olan organlarımı bağışlamaya karar verdim, organ nakli çok büyük ve hayırlı bir organizasyondur. Bu sayede birçok vatandaşımız hayata tutunmaktadır. Konuya duyarlılık gösteren ailelere ne kadar teşekkür etsek azdır” ve “Organ Bağışı öldükten sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz makinasına bağlı geçirmek zorunda olan bir kişinin normal hayatına dönmesini sağlamaktır.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğe katılan İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu;  “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca 06.03.1980 tarihli ve 396 sayılı kararı ile organ bağışının, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanmış ve organ naklinin caiz olduğu bildirilmiştir.”dedi ve  “Organ bağışı bizler için çok önemli,  hepimizin çevresinde, ailesinde organ bekleyen insanlar ve diyalize giren hastalar var. Bunların çektiği sıkıntıları görüyoruz. Onların sıkıntılarına bir şekilde derman olmak istiyoruz.  Kuranı kerimde (maide süresinde) ‘bir kişinin hayatını kurtarmanın, bütün insanlığın hayatını kurtarmak gibi’ olduğu ifade edilmektedir.” diye ekledi.

  Yapılan konuşmalar  sonunda donör ailelere teşekkür edilerek, ve  dönor’lerin isimlerinin olduğu fidanların ekilmesiyle etkinlik sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.