VALİ YAVUZ ''GURURLA KUTLUYORUZ''

Gündem 11.03.2021 - 13:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

VALİ YAVUZ ''GURURLA KUTLUYORUZ''

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile yayımladığı mesajında, “İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız” dedi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında, “Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Milli ve manevi değerlerine, davasına bağlılığıyla yaşadığı döneme damga vuran Mehmet Akif Ersoy, istiklal mücadelesi verdiğimiz zorlu yıllarda verdiği vaazlarla milletimize umut aşılayarak, Kurtuluş Savaşı sürecinde istiklal ve istikbalimiz yolunda önemli katkılarda bulunmuştur” ifadelerini kullandı. ‘MİLLETİMİZİN MEYDAN OKUYAN NEFESİ OLMUŞTUR’ Sözlerini sürdüren Vali Yavuz, “ ‘Korkma’ haykırışı, manevi dirilişin sembolü olarak umutları tazelemiş, ülküleri perçinlemiş, özgüveni ayağa kaldırmıştır. Kurtuluş mücadelemizin tüm hızıyla, tüm ağırlığıyla, tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Aziz Milletimizin atan nabzı, haykıran iradesi, meydan okuyan nefesi olmuştur. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir” ifadelerine yer verdi. ‘O YILLARDA VERİLEN ÇETİN MÜCADELEYE İŞARET ETMİŞTİR’ Vali Yavuz, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diye dua ederken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşı’mızın yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile yayımladığı mesajında, “İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız” dedi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında, “Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Milli ve manevi değerlerine, davasına bağlılığıyla yaşadığı döneme damga vuran Mehmet Akif Ersoy, istiklal mücadelesi verdiğimiz zorlu yıllarda verdiği vaazlarla milletimize umut aşılayarak, Kurtuluş Savaşı sürecinde istiklal ve istikbalimiz yolunda önemli katkılarda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.
‘MİLLETİMİZİN MEYDAN OKUYAN NEFESİ OLMUŞTUR’
Sözlerini sürdüren Vali Yavuz, “ ‘Korkma’ haykırışı, manevi dirilişin sembolü olarak umutları tazelemiş, ülküleri perçinlemiş, özgüveni ayağa kaldırmıştır. Kurtuluş mücadelemizin tüm hızıyla, tüm ağırlığıyla, tüm zorluğuyla sürdüğü bir ortamda merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Aziz Milletimizin atan nabzı, haykıran iradesi, meydan okuyan nefesi olmuştur. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir” ifadelerine yer verdi.
‘O YILLARDA VERİLEN ÇETİN MÜCADELEYE İŞARET ETMİŞTİR’
Vali Yavuz, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diye dua ederken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşı’mızın yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.