ÜSKÜDAR FACİASI ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK

01.03.2020 - 12:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÜSKÜDAR FACİASI ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK

1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi'nde batan ve çoğu öğrenci 392 kişinin yaşamını yitirdiği Üsküdar Faciası'nda hayatını kaybedenler törenle anıldı.

ÜSKÜDAR FACİASI ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK 1 Mart Şehitliği'nde yapılan anma törenine Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer , siyasi parti temsilcileri ile aileler katıldı. Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada "1 Mart 1958 tarihinde İzmit – Gölcük seferini yapan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında batmış, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok kayıp verilen sivil deniz kazasında çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin ve hemşehrilerimizin oluşturduğu 392 kişi ebediyete irtihal etmişti. Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu büyük felaketin 62.yıldönümüde hayatını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha dualarla yad ettik. Kısa süre önce başta İdlib şehitlerimiz olmak üzere; vatan, millet ve mukaddesatımız uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimize ve Üsküdar Faciası şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim. Mekanları cennet olsun. Allah milletimizi afetlerden, felaketlerden muhafaza eylesin."dedi
1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi'nde batan ve çoğu öğrenci 392 kişinin yaşamını yitirdiği Üsküdar Faciası'nda hayatını kaybedenler törenle anıldı.

ÜSKÜDAR FACİASI ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK

1 Mart Şehitliği'nde yapılan anma törenine Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer , siyasi parti temsilcileri ile aileler katıldı.

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada "1 Mart 1958 tarihinde İzmit – Gölcük seferini yapan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında batmış, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok kayıp verilen sivil deniz kazasında çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin ve hemşehrilerimizin oluşturduğu 392 kişi ebediyete irtihal etmişti.

Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu büyük felaketin 62.yıldönümüde hayatını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha dualarla yad ettik. Kısa süre önce başta İdlib şehitlerimiz olmak üzere; vatan, millet ve mukaddesatımız uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimize ve Üsküdar Faciası şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim. Mekanları cennet olsun. Allah milletimizi afetlerden, felaketlerden muhafaza eylesin."dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.