LASTİK İŞ
ismail

TİYATROCULAR 27 MART'I BURUK KUTLADI.

26.03.2021 - 15:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TİYATROCULAR 27 MART'I BURUK KUTLADI.

Pandemi nedeni ile yaklaşık 1 yıldır perdelerini açamayan tiyatrocular,Dünya Tiyatrolar Gününü buruk kutladı. Sırf Tiyatro, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. Genel Sanat Yönetmeni Tahsin Macit tiyatrolar günü nedeni ile yaptığı açıklamada " Tiyatro insanla yapılır insanca yapılır insanlar için yapılır"dedi

 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle açıklama yapan Sırf Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Tahsin Macit,  “Tiyatroya emek veren bütün tiyatrocuların, tiyatrocu dostlarımın gününü kutlarım diyerek başladığı açıklamada şu ifadelere yer veren Tahsin Macit; “Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez, Tiyatro, sanatın tümü gibi bir okuldur. Eğitir, insanı geliştirir ve dünyasının sınırlarını genişletir.  Geride bıraktığımız dönem canlı performans dünyası için çok zor geçti. Birçok sanatçı, teknisyen ve zanaatkar Mevcut Pandemi koşulları sebebiyle hayatlarını güçlükle idame ettirebildiler. Belki de sektörün içinde barındırdığı bu belirsizlik, onların pandemi sürecini daha akılcı ve cesur bir biçimde atlatmaya hazırladı. Hayal güçlerini günün koşullarına uydurarak tabii ki büyük ölçüde internet sayesinde, yenilikçi, keyifli ve dinamik etkileşim yolları bulundu. Bilgi iletişim çağı ne kadar gelişirse gelişsin, algoritmalar, yapay zekalar nereye ulaşırsa ulaşsın, tiyatro insanla yapılır insanca yapılır, insanlar için yapılır. Bizlerde bu sebepten dolayı en kısa zamanda sahnelere döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ülkemizin bir çok noktasına tiyatro oyunları getiren kentimizde de bu manada önemli bir misyon üstlenen ekibimizin Pandemi sürecinde bile sağlıklı günler için hazırlıklarını sürdürdüğünü müjde ediyorum. Kurumumuz 15. yılında yaklaşık bir yıldan beri dijital yollardan da olsa kitlelere ulaşmaktadır. İnanıyorum ki çok kısa bir zaman sonra yine alkışları almaya ve insanları tiyatrosuz bırakmamaya devam edeceğiz. Geniş kadromuzla bütün ekibimin ve tüm tiyatro sevdalılarının Dünya Tiyatro gününü gönülden kutluyorum” dedi.  
Pandemi nedeni ile yaklaşık 1 yıldır perdelerini açamayan tiyatrocular,Dünya Tiyatrolar Gününü buruk kutladı. Sırf Tiyatro, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. Genel Sanat Yönetmeni Tahsin Macit tiyatrolar günü nedeni ile yaptığı açıklamada " Tiyatro insanla yapılır insanca yapılır insanlar için yapılır"dedi

 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle açıklama yapan Sırf Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Tahsin Macit,  “Tiyatroya emek veren bütün tiyatrocuların, tiyatrocu dostlarımın gününü kutlarım diyerek başladığı açıklamada şu ifadelere yer veren Tahsin Macit; “Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez, Tiyatro, sanatın tümü gibi bir okuldur. Eğitir, insanı geliştirir ve dünyasının sınırlarını genişletir. 

Geride bıraktığımız dönem canlı performans dünyası için çok zor geçti. Birçok sanatçı, teknisyen ve zanaatkar Mevcut Pandemi koşulları sebebiyle hayatlarını güçlükle idame ettirebildiler. Belki de sektörün içinde barındırdığı bu belirsizlik, onların pandemi sürecini daha akılcı ve cesur bir biçimde atlatmaya hazırladı. Hayal güçlerini günün koşullarına uydurarak tabii ki büyük ölçüde internet sayesinde, yenilikçi, keyifli ve dinamik etkileşim yolları bulundu.

Bilgi iletişim çağı ne kadar gelişirse gelişsin, algoritmalar, yapay zekalar nereye ulaşırsa ulaşsın, tiyatro insanla yapılır insanca yapılır, insanlar için yapılır. Bizlerde bu sebepten dolayı en kısa zamanda sahnelere döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ülkemizin bir çok noktasına tiyatro oyunları getiren kentimizde de bu manada önemli bir misyon üstlenen ekibimizin Pandemi sürecinde bile sağlıklı günler için hazırlıklarını sürdürdüğünü müjde ediyorum. Kurumumuz 15. yılında yaklaşık bir yıldan beri dijital yollardan da olsa kitlelere ulaşmaktadır. İnanıyorum ki çok kısa bir zaman sonra yine alkışları almaya ve insanları tiyatrosuz bırakmamaya devam edeceğiz. Geniş kadromuzla bütün ekibimin ve tüm tiyatro sevdalılarının Dünya Tiyatro gününü gönülden kutluyorum” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.