LASTİK İŞ
ismail

TARİHÇİ ŞÜKÜR SARAYLI'DA İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

22.01.2021 - 10:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TARİHÇİ ŞÜKÜR SARAYLI'DA İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

Tarihçi Rıdvan Şükür, Saraylı köyünde düzenlediği imza gününde Üzüm yetiştiren bağcılara ve köy halkına “Kocaeli Üzüm Bayramları ve Bağcılık” isimli kitabını imzaladı.

Geçmişte düzenlenen Kocaeli üzüm bayramlarında derece giren Saraylı köyü bağcılarının çocukları ve torunları ile imza gününde birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şükür, bu köyün Sivri tepe bölgesinde yetiştirilen Çavuş üzümünün bayramlarda birçok defa birincilikler elde ettiğini belirtti.    Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapılmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti. Bu üzüm bayramları Hereke ve Eskihisar dışında Değirmendere ve İzmit’te de kutlanmıştı     Erken cumhuriyet dönemi tarım etkinlikleri içinde yer alan Kocaeli üzüm bayramları çalışması içinde Değirmendere’de kutlanan üzüm bayramlarının da yer alıyor. Kitap; üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor. Şükür; günümüzde artık kutlanmayan ve unutulmaya yüz tutan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kültürünü gün ışığına çıkarıp, hatırlatmayı hedeflediğini söyledi. Rıdvan Şükür'ün 2020 yılı içinde yayınlamış olduğu iki kitabı daha bulunuyor.  
Tarihçi Rıdvan Şükür, Saraylı köyünde düzenlediği imza gününde Üzüm yetiştiren bağcılara ve köy halkına “Kocaeli Üzüm Bayramları ve Bağcılık” isimli kitabını imzaladı.

Geçmişte düzenlenen Kocaeli üzüm bayramlarında derece giren Saraylı köyü bağcılarının çocukları ve torunları ile imza gününde birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şükür, bu köyün Sivri tepe bölgesinde yetiştirilen Çavuş üzümünün bayramlarda birçok defa birincilikler elde ettiğini belirtti.   

Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapılmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti. Bu üzüm bayramları Hereke ve Eskihisar dışında Değirmendere ve İzmit’te de kutlanmıştı    

Erken cumhuriyet dönemi tarım etkinlikleri içinde yer alan Kocaeli üzüm bayramları çalışması içinde Değirmendere’de kutlanan üzüm bayramlarının da yer alıyor. Kitap; üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor. Şükür; günümüzde artık kutlanmayan ve unutulmaya yüz tutan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kültürünü gün ışığına çıkarıp, hatırlatmayı hedeflediğini söyledi. Rıdvan Şükür'ün 2020 yılı içinde yayınlamış olduğu iki kitabı daha bulunuyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.