LASTİK İŞ
ismail

TANJU CILIZOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

23.01.2021 - 19:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TANJU CILIZOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Uzun yıllardır Kocaeli’de yaşayan ve Değişim 41 gazetesini çıkaran Cılızoğlu, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede amansız hastalığa yenik düştü.

Pandemi sürecinde beyin fonksiyonlarını yitirmesine yol açan ve tedavisi olmayan amansız bir hastalığa yakalanan 86 yaşındaki Cılızoğlu, bir süredir Ankara’da tedavi görüyordu. Tedavi sürecinde Covid-19’a yakalanan ama yenmeyi başaran Cılızoğlu, amansız hastalığa bugün yenik düştü. TANJU CILIZOĞLU KİMDİR? 1935 yılında Sivas’ta doğdu. İstanbul Vefa Lisesi’nden mezun oldu. 1956 yılında Vatan gazetesinde başladığı gazeteciliğini  muhabir, yazar ve yazı işleri müdürü olarak Şehir, hergün, yeni İstanbul gibi gazetelerde sürdürdü. İlk yazılarını Onüç dergisinde yazdı. Tiyatro dergisini çıkardı. 12 Mart dönemindeki gözaltı günlerini Balyoz adlı kitapta anlattı. 1991 yılında Tüpraş Basın danışmanlığı görevine getirilen Cılızoğlu, Gamze Hanım ile evlenerek ilimize yerleşti.  Özgür Kocaeli’de de uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Tanju Cılızoğlu 2004’ten bu yana sahibi olduğu Değişim 41 gazetesini çıkarıyordu.
Uzun yıllardır Kocaeli’de yaşayan ve Değişim 41 gazetesini çıkaran Cılızoğlu, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede amansız hastalığa yenik düştü.

Pandemi sürecinde beyin fonksiyonlarını yitirmesine yol açan ve tedavisi olmayan amansız bir hastalığa yakalanan 86 yaşındaki Cılızoğlu, bir süredir Ankara’da tedavi görüyordu. Tedavi sürecinde Covid-19’a yakalanan ama yenmeyi başaran Cılızoğlu, amansız hastalığa bugün yenik düştü.

TANJU CILIZOĞLU KİMDİR?
1935 yılında Sivas’ta doğdu. İstanbul Vefa Lisesi’nden mezun oldu. 1956 yılında Vatan gazetesinde başladığı gazeteciliğini  muhabir, yazar ve yazı işleri müdürü olarak Şehir, hergün, yeni İstanbul gibi gazetelerde sürdürdü. İlk yazılarını Onüç dergisinde yazdı. Tiyatro dergisini çıkardı. 12 Mart dönemindeki gözaltı günlerini Balyoz adlı kitapta anlattı. 1991 yılında Tüpraş Basın danışmanlığı görevine getirilen Cılızoğlu, Gamze Hanım ile evlenerek ilimize yerleşti.  Özgür Kocaeli’de de uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Tanju Cılızoğlu 2004’ten bu yana sahibi olduğu Değişim 41 gazetesini çıkarıyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.