''SEVDİKLERİMİZ EKSİLMEMESİ İÇİN İFTARA MİSAFİR ALMAYALIM''

Gündem 09.04.2021 - 10:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''SEVDİKLERİMİZ EKSİLMEMESİ İÇİN İFTARA MİSAFİR ALMAYALIM''

Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala Gölcük Müftüsü Emin Yılmaz yaptığı açıklamada, . Sorumluluk sahibi bireyler olarak sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymazsak kul hakkına girmiş oluruz.

Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan ayı ve Pandemi ile ilgili açıklama yapan Gölcük Müftüsü Emin Yılmaz; “öncelikle bizleri yeniden ramazana eriştiren Rabbimize hamdolsun. Mübarek ramazan ayı Müslümanlara, Allah’ın emirleri karşısında sorumluluk bilincine ulaşma, böylece bireysel ve toplumsal olarak yükselme fırsatı sunar.   Millet olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu münasebetle hassasiyetlerimizi de gözden geçirmek zorundayız. Gönül isterdi ki teravihlerde omuz omuza Rabbimizin huzuruna duralım, kalbimiz kalabalık iftar sofralarının bereketiyle şenlensin. Ancak geçen yıldan beri tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgınından kurtulmak için elimizden gelen hassasiyeti hep birlikte göstermek zorundayız. Bu süreçte her birimiz maddi, manevi ve psikolojik olarak olumsuz anlamda etkilendik. Bununla birlikte gördük ki eğer tedbirlere uyarsak virüsün etkisi azalıyor.   Bir dahaki ramazanda camileri doldurma ümidiyle bu yıl teravih namazlarımızı evde kılmaya niyet edelim. Sofralarımızdan sevdiklerimizin eksilmemesi için kalabalık iftar sofralarından uzak durmaya gayret edelim. Uzun zamandır görüşmedik oturup sohbet edelim dediğimiz dostumuzu bir daha göremeyebiliriz. Virüsün zayıf noktası belli. Biraz daha sabır ve gayretle bu musibetin üstesinden gelebiliriz.   Devletimizin sağlımız için belirlediği karantina tedbirleri aynı zamanda dinimizin ruhuna da uygun olan hususlardır. Hem ferdî hem de toplumsal sağlığımız için kuralları uygulamak bizler için aynı zamanda dini bir sorumluluk arz etmektedir. Bu sebeple normal hayat alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakarak pandemi sürecinin gerektirdiği yeni hayat şartlarına uyum sağlamalıyız. Sorumluluk sahibi bireyler olarak sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymazsak kul hakkına girmiş oluruz. Bu zorlu süreçte her birimizin üstüne düşen görevi yapması gerekir.   Diyanet İşleri Teşkilâtımızın her türlü itimada namzet fetva merci olan Din İşleri Yüksek Kurulunun Covid 19 aşısının orucumuza bir zarar vermeyeceği fetvasından hareket ederek aşı sırası gelen vatandaşlarımızı bir an önce aşılarını olmaya davet ediyoruz. Mübarek ramazanın her birimizin maddi ve manevi rahatsızlıklarına şifa olmasını ve tüm dünyayı kuşatan salgın hastalık musibetinden bir an önce kurtulmayı Yüce Rabbim’ den niyaz ederek sözlerime Efendimiz (s.a.s.)’in duasıyla son veriyorum:   Allah’ım! Hidayet verdiklerinle beraber bana da hidayet et. Afiyet verdiklerinle beraber bana da afiyet ver. Sevdiklerinin arasına beni de kat. Bana ihsan ettiklerine bereket ver. Takdir buyurduğun hükümden gelecek zararlardan beni koru. Hükmeden sadece sensin, sana hükmedecek yoktur. Senin koruduğuna asla zillet olmaz, Senin düşmanına da izzet olmaz. Rabbimiz, sen her türlü noksanlıktan uzak ve yücesin” şeklinde ifade etti.
Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala Gölcük Müftüsü Emin Yılmaz yaptığı açıklamada, . Sorumluluk sahibi bireyler olarak sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymazsak kul hakkına girmiş oluruz.

Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan ayı ve Pandemi ile ilgili açıklama yapan Gölcük Müftüsü Emin Yılmaz; “öncelikle bizleri yeniden ramazana eriştiren Rabbimize hamdolsun. Mübarek ramazan ayı Müslümanlara, Allah’ın emirleri karşısında sorumluluk bilincine ulaşma, böylece bireysel ve toplumsal olarak yükselme fırsatı sunar.

 

Millet olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu münasebetle hassasiyetlerimizi de gözden geçirmek zorundayız. Gönül isterdi ki teravihlerde omuz omuza Rabbimizin huzuruna duralım, kalbimiz kalabalık iftar sofralarının bereketiyle şenlensin. Ancak geçen yıldan beri tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgınından kurtulmak için elimizden gelen hassasiyeti hep birlikte göstermek zorundayız. Bu süreçte her birimiz maddi, manevi ve psikolojik olarak olumsuz anlamda etkilendik. Bununla birlikte gördük ki eğer tedbirlere uyarsak virüsün etkisi azalıyor.

 

Bir dahaki ramazanda camileri doldurma ümidiyle bu yıl teravih namazlarımızı evde kılmaya niyet edelim. Sofralarımızdan sevdiklerimizin eksilmemesi için kalabalık iftar sofralarından uzak durmaya gayret edelim. Uzun zamandır görüşmedik oturup sohbet edelim dediğimiz dostumuzu bir daha göremeyebiliriz. Virüsün zayıf noktası belli. Biraz daha sabır ve gayretle bu musibetin üstesinden gelebiliriz.

 

Devletimizin sağlımız için belirlediği karantina tedbirleri aynı zamanda dinimizin ruhuna da uygun olan hususlardır. Hem ferdî hem de toplumsal sağlığımız için kuralları uygulamak bizler için aynı zamanda dini bir sorumluluk arz etmektedir. Bu sebeple normal hayat alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakarak pandemi sürecinin gerektirdiği yeni hayat şartlarına uyum sağlamalıyız. Sorumluluk sahibi bireyler olarak sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymazsak kul hakkına girmiş oluruz. Bu zorlu süreçte her birimizin üstüne düşen görevi yapması gerekir.

 

Diyanet İşleri Teşkilâtımızın her türlü itimada namzet fetva merci olan Din İşleri Yüksek Kurulunun Covid 19 aşısının orucumuza bir zarar vermeyeceği fetvasından hareket ederek aşı sırası gelen vatandaşlarımızı bir an önce aşılarını olmaya davet ediyoruz. Mübarek ramazanın her birimizin maddi ve manevi rahatsızlıklarına şifa olmasını ve tüm dünyayı kuşatan salgın hastalık musibetinden bir an önce kurtulmayı Yüce Rabbim’ den niyaz ederek sözlerime Efendimiz (s.a.s.)’in duasıyla son veriyorum:

 

Allah’ım! Hidayet verdiklerinle beraber bana da hidayet et. Afiyet verdiklerinle beraber bana da afiyet ver. Sevdiklerinin arasına beni de kat. Bana ihsan ettiklerine bereket ver. Takdir buyurduğun hükümden gelecek zararlardan beni koru. Hükmeden sadece sensin, sana hükmedecek yoktur. Senin koruduğuna asla zillet olmaz, Senin düşmanına da izzet olmaz. Rabbimiz, sen her türlü noksanlıktan uzak ve yücesin” şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.