ROBOTLAR YARIŞTI

06.06.2015 - 09:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ROBOTLAR YARIŞTI

Kocaeli Bilim Merkezi ve TÜBİTAK ortaklığı ile gerçekleştirilen Robot Bilim Etkinliği'ne 46 proje katıldı

"Her Yaşa Herkese Bilim" sloganıyla yola çıkan Kocaeli Bilim Merkezi, bir biri ardına önemli projeler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde matematik yarışması düzenlenen Bilim Merkezi'nde bu sefer robotlar yarıştı. Yarışmaya katılan öğrenciler, Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde Kocaeli'yi temsil etmek için kendilerine verilen robotlardan ilginç düzenekler hazırladı.   BİLİM MERKEZİ VE TÜBİTAK'TAN ORTAK PROJE Kocaeli Bilim Merkezi, TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ortaklığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 4006-Robot Bilim Etkinliği ile katılımcılara TÜBİTAK tarafından robot kiti hibe edildi. Etkinliğe gönüllü katılan öğretmenler ve öğrenciler, hibe edilen robot kitlerinden proje hazırladılar. Hazırlanan projeler Bilim Merkezi'nde yapılan etkinlikte görücüye çıktı.   46 PROJE YARIŞTI Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen robot bilim etkinliğinde 9 okuldan 46 proje yarıştı. Projeler arasında eloktromanyetik vinç, otomatik beşik, dansöz robot gibi ilginç çalışmalar vardı. Bilim Merkezi'nde yapılan sergileme ve elemenin ardından seçilen 6 proje15-16 Haziran tarihlerinde TÜBİTAK tarafından Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kampüsü'nde yapılacak Türkiye finalinde Kocaeli'yi temsil edecek.   KOCAELİ'Yi TEMSİL EDECEK OKUL VE PROJELER Fatma Seher Ortaokulu- Eloktromanyetik Vinç Ford Otosan Ortaokulu- Otomatik Beşik Ulusal Egemenlik Ortaokulu- Engellilere Yardım Robotu Türk Pirelli Ortaokulu- Dansöz Robot Ali Kahya Fatih Ortaokulu-Otomatik Park Etme 50. Yıl Ortaokulu-Bebek Arabası
Kocaeli Bilim Merkezi ve TÜBİTAK ortaklığı ile gerçekleştirilen Robot Bilim Etkinliği'ne 46 proje katıldı
"Her Yaşa Herkese Bilim" sloganıyla yola çıkan Kocaeli Bilim Merkezi, bir biri ardına önemli projeler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde matematik yarışması düzenlenen Bilim Merkezi'nde bu sefer robotlar yarıştı. Yarışmaya katılan öğrenciler, Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde Kocaeli'yi temsil etmek için kendilerine verilen robotlardan ilginç düzenekler hazırladı.

 

BİLİM MERKEZİ VE TÜBİTAK'TAN ORTAK PROJE

Kocaeli Bilim Merkezi, TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ortaklığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 4006-Robot Bilim Etkinliği ile katılımcılara TÜBİTAK tarafından robot kiti hibe edildi. Etkinliğe gönüllü katılan öğretmenler ve öğrenciler, hibe edilen robot kitlerinden proje hazırladılar. Hazırlanan projeler Bilim Merkezi'nde yapılan etkinlikte görücüye çıktı.

 

46 PROJE YARIŞTI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen robot bilim etkinliğinde 9 okuldan 46 proje yarıştı. Projeler arasında eloktromanyetik vinç, otomatik beşik, dansöz robot gibi ilginç çalışmalar vardı. Bilim Merkezi'nde yapılan sergileme ve elemenin ardından seçilen 6 proje15-16 Haziran tarihlerinde TÜBİTAK tarafından Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kampüsü'nde yapılacak Türkiye finalinde Kocaeli'yi temsil edecek.

 

KOCAELİ'Yi TEMSİL EDECEK OKUL VE PROJELER

Fatma Seher Ortaokulu- Eloktromanyetik Vinç

Ford Otosan Ortaokulu- Otomatik Beşik

Ulusal Egemenlik Ortaokulu- Engellilere Yardım Robotu

Türk Pirelli Ortaokulu- Dansöz Robot

Ali Kahya Fatih Ortaokulu-Otomatik Park Etme

50. Yıl Ortaokulu-Bebek Arabası

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.