PSİKOLOG BETÜL SÜZEN'den MYKOLEJ ÖĞRENCİLERİNE SINAV MOTİVASYONU

Sağlık 09.04.2018 - 17:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PSİKOLOG BETÜL SÜZEN'den MYKOLEJ ÖĞRENCİLERİNE SINAV MOTİVASYONU

Gölcük Aile Konak Hastanesi, seminer ve söyleşi programlarına bir yenisini ekleyerek, uzman psikolog Betül Çelik Süzen'in sunumuyla sınav öncesi motivasyon ve sınav kaygısı üzerine söyleşi düzenleyerek devam etti. Uzman psikolog Betül Çelik Süzen, My Kolej öğrencilerine, sınav kaygısının fiziksel ve ruhsal etkilerinden bahsederek, sınav dönemimde öğrencileri rahatlatarak verimli bir sınav süreci geçirmelerini sağlayacak noktalara değindi.

Gölcük Aile Konak Hastanesi uzman psikoloğu Betül Çelik Süzen My Kolej 7. ve 8. Sınf öğrencileriyle sınavlar öncesi motivasyon ve kaygılar üzerine söyleşide buluştu Gölcük Aile Konak Hastanesi, seminer ve söyleşi programlarına bir yenisini ekleyerek, uzman psikolog Betül Çelik Süzen'in sunumuyla sınav öncesi motivasyon ve sınav kaygısı üzerine söyleşi düzenleyerek devam etti.  Uzman psikolog Betül Çelik Süzen, My Kolej öğrencilerine, sınav kaygısının fiziksel ve ruhsal etkilerinden bahsederek, sınav dönemimde öğrencileri rahatlatarak verimli bir sınav süreci geçirmelerini sağlayacak noktalara değindi.  SINAV, TÜM HAYATINIZ DEĞİLDİR My Kolej öğrencileriyle biraraya gelerek, sınav öncesi motivasyon söyleşisi yapan Psikolog Betül Çelik Süzen, sınav öncesi öğrencilerin yaşadıkları stresle başa çıkabilecekleri yöntemleri paylaşırken, sınav öncesinde sürekli sınava kanalşze olmaktan ziyade, zevk alınan hobi veya etkinliklerin de yapılması gerektiğini,  anne baba dahi olsa sınavın tüm hayatınızın başarısı gibi değerlendirilmesine izin vermemeleri gerektiğini ifade etti. Sınav öncesi fiziksel olarak yaşadıkları rajatsızlıkları da dile getiren öğrenciler, terleme, mide ağrıları, titreme, iştahsızlık ya da iştah artışı gibi şikayetlerini dile getirdiler.  NEFES EGZERSİZİ ÖNERİSİ Psikolog Betül Çelik Süzen, sınav stresini yoğun yaşayan öğrencilerde sınav başarısını olumsuz etkileyecek davranışların oluşması sebebiyle birlikte nefes egzersizi denemesi yaptı. Diyaframdan nefes almanın olumlu etkilerine değinen Süzen, sınav öncesi veya ders çalışırken ara ara nefes egzersizi yapmanın faydalı olacağını bu süreçte bu egzersizi mutlaka denemeleri gerektiğini söyledi. Kafeinli içeceklerin sınav öncesi stresi daha da arttıracağınının altını çizen Betül Çelik Süzen, “sınav öncesinde özellikle aile baskısına dur demesi gereken kişiler sizlersiniz; Unutmayın ki sınav sizin tüm hayatınızın başarısını veren bir olgu değildir, bunu hayatınızın yalnızca bir parçası ve hedefeinize giden bir yol olarak değerlendirin, bu size en büyük motivasyondur” dedi. 
Gölcük Aile Konak Hastanesi, seminer ve söyleşi programlarına bir yenisini ekleyerek, uzman psikolog Betül Çelik Süzen'in sunumuyla sınav öncesi motivasyon ve sınav kaygısı üzerine söyleşi düzenleyerek devam etti. Uzman psikolog Betül Çelik Süzen, My Kolej öğrencilerine, sınav kaygısının fiziksel ve ruhsal etkilerinden bahsederek, sınav dönemimde öğrencileri rahatlatarak verimli bir sınav süreci geçirmelerini sağlayacak noktalara değindi.
Gölcük Aile Konak Hastanesi uzman psikoloğu Betül Çelik Süzen My Kolej 7. ve 8. Sınf öğrencileriyle sınavlar öncesi motivasyon ve kaygılar üzerine söyleşide buluştu
Gölcük Aile Konak Hastanesi, seminer ve söyleşi programlarına bir yenisini ekleyerek, uzman psikolog Betül Çelik Süzen'in sunumuyla sınav öncesi motivasyon ve sınav kaygısı üzerine söyleşi düzenleyerek devam etti.  Uzman psikolog Betül Çelik Süzen, My Kolej öğrencilerine, sınav kaygısının fiziksel ve ruhsal etkilerinden bahsederek, sınav dönemimde öğrencileri rahatlatarak verimli bir sınav süreci geçirmelerini sağlayacak noktalara değindi. 
SINAV, TÜM HAYATINIZ DEĞİLDİR
My Kolej öğrencileriyle biraraya gelerek, sınav öncesi motivasyon söyleşisi yapan Psikolog Betül Çelik Süzen, sınav öncesi öğrencilerin yaşadıkları stresle başa çıkabilecekleri yöntemleri paylaşırken, sınav öncesinde sürekli sınava kanalşze olmaktan ziyade, zevk alınan hobi veya etkinliklerin de yapılması gerektiğini,  anne baba dahi olsa sınavın tüm hayatınızın başarısı gibi değerlendirilmesine izin vermemeleri gerektiğini ifade etti. Sınav öncesi fiziksel olarak yaşadıkları rajatsızlıkları da dile getiren öğrenciler, terleme, mide ağrıları, titreme, iştahsızlık ya da iştah artışı gibi şikayetlerini dile getirdiler. 
NEFES EGZERSİZİ ÖNERİSİ
Psikolog Betül Çelik Süzen, sınav stresini yoğun yaşayan öğrencilerde sınav başarısını olumsuz etkileyecek davranışların oluşması sebebiyle birlikte nefes egzersizi denemesi yaptı. Diyaframdan nefes almanın olumlu etkilerine değinen Süzen, sınav öncesi veya ders çalışırken ara ara nefes egzersizi yapmanın faydalı olacağını bu süreçte bu egzersizi mutlaka denemeleri gerektiğini söyledi. Kafeinli içeceklerin sınav öncesi stresi daha da arttıracağınının altını çizen Betül Çelik Süzen, “sınav öncesinde özellikle aile baskısına dur demesi gereken kişiler sizlersiniz; Unutmayın ki sınav sizin tüm hayatınızın başarısını veren bir olgu değildir, bunu hayatınızın yalnızca bir parçası ve hedefeinize giden bir yol olarak değerlendirin, bu size en büyük motivasyondur” dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.