''NEFESİMİZİ SEYİRCİYE HİSSETTİRMEZSEK TİYATRO OLMAZ''''

27.03.2021 - 19:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''NEFESİMİZİ SEYİRCİYE HİSSETTİRMEZSEK TİYATRO OLMAZ''''

Sırf Tiyatro kurucusu Mehmet Cinemre 27 Mart Dünta Tiyatrolar günü nedeni ile yaptığı açıklamada "Dünya Tiyatro Günü'nün belki de en zor ikinci yılını kutluyoruz.."Bu sene salgının ikinci yılı ve hala seyircimizle buluşmakta güçlük çekiyoruz. Online gösterimler, ekranın arkasında durarak, seyircimize ulaşmaya çalıştığımız ya da sosyal mesafeli, maskeli küçük gösteriler yapmaya çalışıyoruz."dedi

Tiyatro sanatçılarının ve tiyatroseverlerin özel günüyle alakalı açıklamada bulunan Sırf Tiyatro Sorumlusu Mehmet Cinemre, bütün tiyatro emekçilerinin bu anlamlı gününü kutluyorum dedi. Salgının tiyatroya etkilerine ve tiyatronun geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunduk. "Hala seyircimizle buluşmakta güçlük çekiyoruz" Mehmet Cinemre , yaklaşık 20 yıldır oyunculuk, yapımcılık, yönetmenlik gibi tiyatronun her alanında çalıştığını söyledi, 2000 li yılların başında belediye tiyatrolarında farklı çalışmalarda bulunduğunu, 2006’da ise Sırf Tiyatro’yu çalışmalarını profesyonel ve bağımsız hale getirmek adına kurduklarını anlattı. "Sırf Tiyatroya"a ait 70 kişilik küçük bir salonları olduğunu belirten Cinemre, "Burada yetişkin ve çocuk oyunları sahneliyor, bunun haricinde oyunlarımızın provalarını alıyoruz. Drama ve tiyatro alanında da eğitimlerimiz var. Hafta içi, hafta sonu özellikle çocuklara yönelik bireysel eğitimler veriliyor." ifadelerini kullandı. Dünya Tiyatro Günü'nün belki de en zor ikinci yılını kutladıklarını dile getiren Cinemre, şöyle devam etti: "Bu sene salgının ikinci yılı ve hala seyircimizle buluşmakta güçlük çekiyoruz. Online gösterimler, ekranın arkasında durarak, seyircimize ulaşmaya çalıştığımız ya da sosyal mesafeli, maskeli küçük gösteriler yapmaya çalışıyoruz. "Nefesimizi seyirciye hissettiremezsek tiyatro olmaz" Cinemre, salgın sürecinden en çok etkilenen sektörlerden birinin tiyatro olduğuna işaret ederek, "Çünkü tiyatro birebir insanla ve insana yapılan bir sanat. Seyirci olmazsa tiyatro olmaz, nefesimizi seyirciye hissettiremezsek tiyatro olmaz. Ama şu an en büyük risklerden biri o nefesi insanlara hissettirmek. Ne kadar süreceğini bilmiyoruz ve bilemediğimiz için de çok bir şey yapamıyoruz." diye konuştu. "27 Mart bu sene biraz buruk tiyatrolar adına ama biz hep bardağın dolu yanına bakmaya çalışıyoruz ki, en azından bu süreçten çıktıktan sonra daha hızlı ilerleyebilelim. O şaşaalı, görkemli, seyirciyle ücretsiz etkinliklerin olduğu 27 Mart'ı bu sene yaşayamayacağız maalesef. Çünkü her yıl 27 Mart'ta seyircilerimizle bir araya gelirdik, söyleşiler olurdu.inşallah o günlere tekrar kavuşacağız.
Sırf Tiyatro kurucusu Mehmet Cinemre 27 Mart Dünta Tiyatrolar günü nedeni ile yaptığı açıklamada "Dünya Tiyatro Günü'nün belki de en zor ikinci yılını kutluyoruz.."Bu sene salgının ikinci yılı ve hala seyircimizle buluşmakta güçlük çekiyoruz. Online gösterimler, ekranın arkasında durarak, seyircimize ulaşmaya çalıştığımız ya da sosyal mesafeli, maskeli küçük gösteriler yapmaya çalışıyoruz."dedi

Tiyatro sanatçılarının ve tiyatroseverlerin özel günüyle alakalı açıklamada bulunan Sırf Tiyatro Sorumlusu Mehmet Cinemre, bütün tiyatro emekçilerinin bu anlamlı gününü kutluyorum dedi. Salgının tiyatroya etkilerine ve tiyatronun geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunduk.

"Hala seyircimizle buluşmakta güçlük çekiyoruz"
Mehmet Cinemre , yaklaşık 20 yıldır oyunculuk, yapımcılık, yönetmenlik gibi tiyatronun her alanında çalıştığını söyledi, 2000 li yılların başında belediye tiyatrolarında farklı çalışmalarda bulunduğunu, 2006’da ise Sırf Tiyatro’yu çalışmalarını profesyonel ve bağımsız hale getirmek adına kurduklarını anlattı.

"Sırf Tiyatroya"a ait 70 kişilik küçük bir salonları olduğunu belirten Cinemre, "Burada yetişkin ve çocuk oyunları sahneliyor, bunun haricinde oyunlarımızın provalarını alıyoruz. Drama ve tiyatro alanında da eğitimlerimiz var. Hafta içi, hafta sonu özellikle çocuklara yönelik bireysel eğitimler veriliyor." ifadelerini kullandı.

Dünya Tiyatro Günü'nün belki de en zor ikinci yılını kutladıklarını dile getiren Cinemre, şöyle devam etti:

"Bu sene salgının ikinci yılı ve hala seyircimizle buluşmakta güçlük çekiyoruz. Online gösterimler, ekranın arkasında durarak, seyircimize ulaşmaya çalıştığımız ya da sosyal mesafeli, maskeli küçük gösteriler yapmaya çalışıyoruz.
"Nefesimizi seyirciye hissettiremezsek tiyatro olmaz"
Cinemre, salgın sürecinden en çok etkilenen sektörlerden birinin tiyatro olduğuna işaret ederek, "Çünkü tiyatro birebir insanla ve insana yapılan bir sanat. Seyirci olmazsa tiyatro olmaz, nefesimizi seyirciye hissettiremezsek tiyatro olmaz. Ama şu an en büyük risklerden biri o nefesi insanlara hissettirmek. Ne kadar süreceğini bilmiyoruz ve bilemediğimiz için de çok bir şey yapamıyoruz." diye konuştu.

"27 Mart bu sene biraz buruk tiyatrolar adına ama biz hep bardağın dolu yanına bakmaya çalışıyoruz ki, en azından bu süreçten çıktıktan sonra daha hızlı ilerleyebilelim. O şaşaalı, görkemli, seyirciyle ücretsiz etkinliklerin olduğu 27 Mart'ı bu sene yaşayamayacağız maalesef. Çünkü her yıl 27 Mart'ta seyircilerimizle bir araya gelirdik, söyleşiler olurdu.inşallah o günlere tekrar kavuşacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.