LASTİK İŞ
ismail

KOCAMAN ''DESTEKLER DAHA FAZLA ARTMALI''

Ekonomi 24.01.2021 - 14:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAMAN ''DESTEKLER DAHA FAZLA ARTMALI''

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde zor durumda olan esnaflara verilen gelir kaybı desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı açıklamada Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde esnafların ekonomik durumu, gelir kaybı destek başvuruları ve koronavirüs aşıları konusunda esnafların öncelikli gruplara dahil edilmesinin gerekliliği konularına değindi. Başkan Kocaman, açıklamasında “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz yaklaşık bir yıl içerisinde esnafımız, ekonomik olarak zor bir dönemden geçti ve halen de bunun etkilerini görüyoruz. Belli dönemlerde esnafımıza destekler olsa da bunun yeterli olabilmesi adına daha makul düzeyde destekler yapılmasının önemli olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.  ‘TOPLAMDA 3 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ ALINMIŞ OLUNACAK’ Sözlerini sürdüren Başkan Kocaman, “Geliri düşen, dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafımıza destek olunması amacıyla bin lira olmak üzere üç ay boyunca bir destek verileceği ifade edilmişti. Bununla ilgili olarak başvurularını yapan esnafımız, e-devlet üzerinden başvurularının sonuçlarını görebilir. E-devlet sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifre girilmesi sonucunda, başvurusu onaylanan esnafımız, Ocak, Şubat ve Mart ayları için bin lira, toplamda 3 bin lira hibe desteği almış olacak. Bu tür desteklerin daha da artması, tüm esnafımız adına talebimizdir” dedi.  ‘ESNAFIMIZ, ÖNCELİKLİ GRUPLARA ALINMALI’ Açıklamasının devamında koronavirüs aşılarının esnaflar açısından gerekliliğine değinen Başkan Kocaman, “Ülkemiz genelinde koronavirüs aşılarının yapılmasına başlandı. Sağlık Bakanı’mızın da açıkladığı üzere ülkemizde 1 milyon 200 binden fazla kişi, koronavirüs aşısını yaptırmış oldu. Bizim bu konudaki talebimiz ise şudur: Esnafımız gün içerisinde birçok kişi ile karşı karşıya kalıyor. Bundan dolayı esnafımız da koronavirüs mikrobuna maruz kalabilir. Bunu önlemek adına esnaflarımız da koronavirüs aşılarında öncelikli gruba alınmalı diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde zor durumda olan esnaflara verilen gelir kaybı desteği hakkında açıklamalarda bulundu.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, yaptığı açıklamada Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde esnafların ekonomik durumu, gelir kaybı destek başvuruları ve koronavirüs aşıları konusunda esnafların öncelikli gruplara dahil edilmesinin gerekliliği konularına değindi. Başkan Kocaman, açıklamasında “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz yaklaşık bir yıl içerisinde esnafımız, ekonomik olarak zor bir dönemden geçti ve halen de bunun etkilerini görüyoruz. Belli dönemlerde esnafımıza destekler olsa da bunun yeterli olabilmesi adına daha makul düzeyde destekler yapılmasının önemli olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 ‘TOPLAMDA 3 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ ALINMIŞ OLUNACAK’

Sözlerini sürdüren Başkan Kocaman, “Geliri düşen, dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafımıza destek olunması amacıyla bin lira olmak üzere üç ay boyunca bir destek verileceği ifade edilmişti. Bununla ilgili olarak başvurularını yapan esnafımız, e-devlet üzerinden başvurularının sonuçlarını görebilir. E-devlet sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifre girilmesi sonucunda, başvurusu onaylanan esnafımız, Ocak, Şubat ve Mart ayları için bin lira, toplamda 3 bin lira hibe desteği almış olacak. Bu tür desteklerin daha da artması, tüm esnafımız adına talebimizdir” dedi.

 ‘ESNAFIMIZ, ÖNCELİKLİ GRUPLARA ALINMALI’

Açıklamasının devamında koronavirüs aşılarının esnaflar açısından gerekliliğine değinen Başkan Kocaman, “Ülkemiz genelinde koronavirüs aşılarının yapılmasına başlandı. Sağlık Bakanı’mızın da açıkladığı üzere ülkemizde 1 milyon 200 binden fazla kişi, koronavirüs aşısını yaptırmış oldu. Bizim bu konudaki talebimiz ise şudur: Esnafımız gün içerisinde birçok kişi ile karşı karşıya kalıyor. Bundan dolayı esnafımız da koronavirüs mikrobuna maruz kalabilir. Bunu önlemek adına esnaflarımız da koronavirüs aşılarında öncelikli gruba alınmalı diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.