LASTİK İŞ
ismail

KENTİN DEĞERLERİ BU PROJE İLE TANITILACAK

03.02.2021 - 11:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KENTİN DEĞERLERİ BU PROJE İLE TANITILACAK

Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi değerlerini geniş kitlelere tanıtmak için yeni bir proje hayata geçiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin gelişim, markalaşma, akıllı ve mutlu şehir olma yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi’nin başlattığı vikipedi projesi ile kent tarihi, kültürü ve turistik değerlerinin geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor. Proje Türkiye’de belediyeler arasında hayata geçirilen ilk çalışma özelliği de taşıyor.   VİKİPEDİ PROJESİ Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tarihini gelecek nesillere tanıtmak için önemli çalışmalar yaparken kentin tarihi değerlerini hem yurt içi hem de yurt dışına aktarmak için de projeler üretiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Merkez bu doğrultuda Kocaeli’nin değerlerini belirleyerek Vikipedi’de hiç bahsedilmemiş ya da mevcut maddelerde eksik bilgileri içeren turistik yerleri tespit etme ile yola koyuldu.   İZMİT SAAT KULESİ Vikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye ile ortak proje ‘https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikiproje:Kocaeli/sol_pano#Vikiproje_Kocaeli’ geliştirerek çalışmalara başlandı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın fotoğraf ve Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi’nin bilgi desteği ile ‘İzmit Saat Kulesi’ maddesi gönüllü vikipedist tarafından seçkin içerik haline getirildi. https://tr.wikipedia.org/wiki/C4B0zmit_Saat_Kulesi maddesi Ocak ayının son haftası itibarı ile 1 hafta boyunca Türkçe Vikipedi’nin ana sayfasında yer aldı.   10 BİNLER OKUMA FIRSATI BULDU Proje sayesinde kentimizin önemli bir değeri olan İzmit Saat Kulesi bilgileri daha görünür hale geldi. Günlük ortalama 85 bin tekil kullanıcının ziyaret ettiği bu sayfada, İzmit Saat Kulesi tarihini bu hafta içerisinde 10 binlerce kişi okudu. Projenin gelişme aşamasında ise, Vikipedi’de oluşturulan tüm maddeleri daha kapsamlı maddeler haline getirerek, birçoğunu seçkin madde seviyesine ulaştırıp, bu maddeleri en az 4 dile çevrilmesi planlanıyor.  Bunun yanında bilgiye erişim kolaylığı sağlamak amacıyla dezavantajlı kitleler için de özel çalışmalar gerçekleştirilecek.   NEDEN VİKİPEDİ Vikipedi, kullanıcıları tarafından imece usulüyle birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. İspanya’da yapılan bir çalışma üzerine The Guardian’da çıkan haberde Vikipedi sayfalarında yalnızca iki paragraflık metin ve tek bir fotoğraf eklemek, turizm sezonunda şehirde geçirilen gece sayısını yaklaşık 9 artırdığı, neredeyse hiçbir şeye sahip olmayan şehirler için, küçük bir düzenleme ziyaretleri üçte bir oranında artırabildiği saptanmıştır. (Kaynak: https://www.theguardian.com/technology/2020/sep/18/wikipedia-edits-have-massive-impact-on-tourism-say-economists). Bunun yanında,  dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri arasında 5. sırada yer alması sebebi ile kentin geniş kitlelere duyurulmasında büyük katkı sağlamaktadır.  
Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi değerlerini geniş kitlelere tanıtmak için yeni bir proje hayata geçiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin gelişim, markalaşma, akıllı ve mutlu şehir olma yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi’nin başlattığı vikipedi projesi ile kent tarihi, kültürü ve turistik değerlerinin geniş kitlelere tanıtılması amaçlanıyor. Proje Türkiye’de belediyeler arasında hayata geçirilen ilk çalışma özelliği de taşıyor.

 

VİKİPEDİ PROJESİ

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tarihini gelecek nesillere tanıtmak için önemli çalışmalar yaparken kentin tarihi değerlerini hem yurt içi hem de yurt dışına aktarmak için de projeler üretiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Merkez bu doğrultuda Kocaeli’nin değerlerini belirleyerek Vikipedi’de hiç bahsedilmemiş ya da mevcut maddelerde eksik bilgileri içeren turistik yerleri tespit etme ile yola koyuldu.

 

İZMİT SAAT KULESİ

Vikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye ile ortak proje ‘https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikiproje:Kocaeli/sol_pano#Vikiproje_Kocaeli’ geliştirerek çalışmalara başlandı. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın fotoğraf ve Şura Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi’nin bilgi desteği ile ‘İzmit Saat Kulesi’ maddesi gönüllü vikipedist tarafından seçkin içerik haline getirildi. https://tr.wikipedia.org/wiki/C4B0zmit_Saat_Kulesi maddesi Ocak ayının son haftası itibarı ile 1 hafta boyunca Türkçe Vikipedi’nin ana sayfasında yer aldı.

 

10 BİNLER OKUMA FIRSATI BULDU

Proje sayesinde kentimizin önemli bir değeri olan İzmit Saat Kulesi bilgileri daha görünür hale geldi. Günlük ortalama 85 bin tekil kullanıcının ziyaret ettiği bu sayfada, İzmit Saat Kulesi tarihini bu hafta içerisinde 10 binlerce kişi okudu. Projenin gelişme aşamasında ise, Vikipedi’de oluşturulan tüm maddeleri daha kapsamlı maddeler haline getirerek, birçoğunu seçkin madde seviyesine ulaştırıp, bu maddeleri en az 4 dile çevrilmesi planlanıyor.  Bunun yanında bilgiye erişim kolaylığı sağlamak amacıyla dezavantajlı kitleler için de özel çalışmalar gerçekleştirilecek.

 

NEDEN VİKİPEDİ

Vikipedi, kullanıcıları tarafından imece usulüyle birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. İspanya’da yapılan bir çalışma üzerine The Guardian’da çıkan haberde Vikipedi sayfalarında yalnızca iki paragraflık metin ve tek bir fotoğraf eklemek, turizm sezonunda şehirde geçirilen gece sayısını yaklaşık 9 artırdığı, neredeyse hiçbir şeye sahip olmayan şehirler için, küçük bir düzenleme ziyaretleri üçte bir oranında artırabildiği saptanmıştır. (Kaynak: https://www.theguardian.com/technology/2020/sep/18/wikipedia-edits-have-massive-impact-on-tourism-say-economists). Bunun yanında,  dünyanın en çok ziyaret edilen siteleri arasında 5. sırada yer alması sebebi ile kentin geniş kitlelere duyurulmasında büyük katkı sağlamaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.