KAYMAKAM KARABULUT ‘DESTEK OLMAK BİZLERİN İNSANİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ’

21.03.2021 - 12:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAYMAKAM KARABULUT ‘DESTEK OLMAK BİZLERİN İNSANİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ’

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısı ile yayımladığı mesajında, “Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara örnek kimselerdir” dedi

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaymakam Karabulut mesajında, “Down Sendromlu olmak bir engel veya eksiklik değil, sadece bir genetik farklılıktır. Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak adına, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ortaya çıkmıştır ve toplum olarak down sendromlu bireylerin de diğer insanlar gibi eşit haklara sahip olduğunun bilinmesi gereklidir” ifadelerini kullandı. ‘DESTEK OLMAK BİZLERİN İNSANİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ’ Sözlerini sürdüren Kaymakam Karabulut, “Down sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani yükümlülüğüdür. Bu özel insanların toplumun içinde ötekileştirilmeden, ayrıştırılmadan, kaynaştırıcı, bütünleştirici ve kapsayıcı yaklaşımla yaşama hakları vardır. Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara örnek kimselerdir” dedi. ‘ANLAMLI HAYATLAR KURABİLMEKTEDİRLER’ Kaymakam Karabulut, açıklamasının devamında “Uygun eğitim programları ile donatıldıklarında Down Sendromlu çocuklarımız da pek çok başarıya imza atmakta ve toplum hayatı içinde anlamlı hayatlar kurabilmektedirler. Bu vesileyle 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nün bu konudaki toplumsal bilinci geliştirecek çalışmalara katkı sağlamasını ümit ediyor, tüm down sendromlu kardeşlerimiz ve ailelerine en iyi dileklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısı ile yayımladığı mesajında, “Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara örnek kimselerdir” dedi

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaymakam Karabulut mesajında, “Down Sendromlu olmak bir engel veya eksiklik değil, sadece bir genetik farklılıktır. Down sendromunun bir hastalık olmadığını, farklılık olduğunu ve farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve bu duyarlılığı arttırmak adına, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ortaya çıkmıştır ve toplum olarak down sendromlu bireylerin de diğer insanlar gibi eşit haklara sahip olduğunun bilinmesi gereklidir” ifadelerini kullandı.
‘DESTEK OLMAK BİZLERİN İNSANİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ’
Sözlerini sürdüren Kaymakam Karabulut, “Down sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani yükümlülüğüdür. Bu özel insanların toplumun içinde ötekileştirilmeden, ayrıştırılmadan, kaynaştırıcı, bütünleştirici ve kapsayıcı yaklaşımla yaşama hakları vardır. Down sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara örnek kimselerdir” dedi.
‘ANLAMLI HAYATLAR KURABİLMEKTEDİRLER’
Kaymakam Karabulut, açıklamasının devamında “Uygun eğitim programları ile donatıldıklarında Down Sendromlu çocuklarımız da pek çok başarıya imza atmakta ve toplum hayatı içinde anlamlı hayatlar kurabilmektedirler. Bu vesileyle 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nün bu konudaki toplumsal bilinci geliştirecek çalışmalara katkı sağlamasını ümit ediyor, tüm down sendromlu kardeşlerimiz ve ailelerine en iyi dileklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.