BULUT ''KOTO OLARAK NEFES KREDİSİ ORANINA İTİRAZIMIZ VAR''

Ekonomi 26.05.2021 - 12:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BULUT ''KOTO OLARAK NEFES KREDİSİ ORANINA İTİRAZIMIZ VAR''

KOTO Mayıs ayı meclis toplantısı devam ederken bakanlık tarafından açıklanan nefes kredisi oranı KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis üyelerinin morallerini bozdu

Kocaeli Ticaret Odası Mayıs ayı meclis toplantısı bugün KOTO Binası Burhan Kasım Toplantı salonunda yapıldı. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan başkanlığında yapılan meclis toplantısında geçtiğimiz ay hayatını kaybeden meclis üyesi Abdin Özütürk anıldı. Meclis Başkanı Akın Doğan, “Camiamızın önemi bir ismini kaybettik Bu çatı altında görev yaptığımız Abdin Öztürk’ü ve Zihni yılmaz abimizi kaybetti. Başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Hayatını Kaybeden Öztürk’ün yerine akaryakıt istasyonu sahibi Davut Gözübüyük meclis üyesi olarak meclise geldi.   “TALEBİ OLMADAN DESTEK SAĞLARDI” Faaliyet raporu için söz alan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Yol arkadaşımız Abdin Öztürk kısa süre önce hayatını kaybetti. Kocaeli’nin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Abdin arkadaşımız ile seçim döneminde birlikte çalıştık. Talebi olmadan sadece destek sağlayan bir insandı. Kendisine tekrardan rahmet diliyoruz” dedi   “SOKAKTA DESTEK GÖRMEZ” Devletin verdiği birçok desek var. Yeterli gelmeyebilir ama bunlar da bir şey. Son olarak verilen 5 bin liralık destek vardı. Bunlar bizim üyelerimizi pek kapsamıyor. Nefes kredisinden bahsedildi. Nefes kredisi deyince, normal bankadan alacağınız kredinin yarı yarıya olduğu hali akıllara geliyor. 6 ay sonra ödemeli geliyor. Bu dönemde böyle olmasını bekliyoruz. Faiz oranının yüzde 10 olacağı söyleniyor” dedi.   “KOTO OLARAK İTİRAZIMIZ VAR” Bulut’un kürsüdeki konuşması sırasında nefes kredisi miktarı açıklandı. Meclis toplantısının devam ettiği sırada Hazine ve Maliye Bakanlığı Nefes Kredisi faiz oranını yüzde 17,5 olarak açıkladı. Bilgiyi kürsüden alan Bulut, “17.5 faiz ile nefes kredisinin çıktığı söyleniyor. Bunun doğru bir karar olmadığını düşünüyorum. Kamuoyunun bundan memnun olmadığını düşünüyorum. Kocaeli Ticaret Odası olarak itirazımız var. Müracaat eden arkadaşlarımız her türlü sıkıntılarında yardımcı oluyoruz. 17 gün kapalılık süreci yaşadık.” dedi. “MORAL BOZUCU ORANLAR” Sözlerine devam eden Bulut, “Bu dönemde valilikten gerekli destekleri almak için elimizden gelenleri yaptık. Bu dönemde güzel şeyler de oldu. Kocaelispor’umuz finale çıktı” dedi.  Bulut’un konuşması sonrası söz alan Meclis Başkanı Akın Doğan, “Nefes kredisi oranı cidden moral bozucu oranlar. Bence onunla ilgili tekrar çalışma yapmamızda yarar var” dedi. 
KOTO Mayıs ayı meclis toplantısı devam ederken bakanlık tarafından açıklanan nefes kredisi oranı KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis üyelerinin morallerini bozdu

Kocaeli Ticaret Odası Mayıs ayı meclis toplantısı bugün KOTO Binası Burhan Kasım Toplantı salonunda yapıldı. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan başkanlığında yapılan meclis toplantısında geçtiğimiz ay hayatını kaybeden meclis üyesi Abdin Özütürk anıldı. Meclis Başkanı Akın Doğan, “Camiamızın önemi bir ismini kaybettik Bu çatı altında görev yaptığımız Abdin Öztürk’ü ve Zihni yılmaz abimizi kaybetti. Başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Hayatını Kaybeden Öztürk’ün yerine akaryakıt istasyonu sahibi Davut Gözübüyük meclis üyesi olarak meclise geldi.
 

“TALEBİ OLMADAN DESTEK SAĞLARDI”
Faaliyet raporu için söz alan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Yol arkadaşımız Abdin Öztürk kısa süre önce hayatını kaybetti. Kocaeli’nin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Abdin arkadaşımız ile seçim döneminde birlikte çalıştık. Talebi olmadan sadece destek sağlayan bir insandı. Kendisine tekrardan rahmet diliyoruz” dedi

 

“SOKAKTA DESTEK GÖRMEZ”
Devletin verdiği birçok desek var. Yeterli gelmeyebilir ama bunlar da bir şey. Son olarak verilen 5 bin liralık destek vardı. Bunlar bizim üyelerimizi pek kapsamıyor. Nefes kredisinden bahsedildi. Nefes kredisi deyince, normal bankadan alacağınız kredinin yarı yarıya olduğu hali akıllara geliyor. 6 ay sonra ödemeli geliyor. Bu dönemde böyle olmasını bekliyoruz. Faiz oranının yüzde 10 olacağı söyleniyor” dedi.

 

“KOTO OLARAK İTİRAZIMIZ VAR”
Bulut’un kürsüdeki konuşması sırasında nefes kredisi miktarı açıklandı. Meclis toplantısının devam ettiği sırada Hazine ve Maliye Bakanlığı Nefes Kredisi faiz oranını yüzde 17,5 olarak açıkladı. Bilgiyi kürsüden alan Bulut, “17.5 faiz ile nefes kredisinin çıktığı söyleniyor. Bunun doğru bir karar olmadığını düşünüyorum. Kamuoyunun bundan memnun olmadığını düşünüyorum. Kocaeli Ticaret Odası olarak itirazımız var. Müracaat eden arkadaşlarımız her türlü sıkıntılarında yardımcı oluyoruz. 17 gün kapalılık süreci yaşadık.” dedi.

“MORAL BOZUCU ORANLAR”
Sözlerine devam eden Bulut, “Bu dönemde valilikten gerekli destekleri almak için elimizden gelenleri yaptık. Bu dönemde güzel şeyler de oldu. Kocaelispor’umuz finale çıktı” dedi.  Bulut’un konuşması sonrası söz alan Meclis Başkanı Akın Doğan, “Nefes kredisi oranı cidden moral bozucu oranlar. Bence onunla ilgili tekrar çalışma yapmamızda yarar var” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.