HALI SEÇİMİ İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

24.11.2020 - 12:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

HALI SEÇİMİ İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

Bu yazımızda halı seçiminin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız. Ev tipi, otel halısı ve duvardan duvara halı seçimi için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bu dikkat edilecek faktörler arasındaki teknik özellikler ve dekorasyon ile uyumundan bahsedeceğiz.

Bu yazımızda halı seçiminin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız.  Ev tipi, otel halısı ve duvardan duvara halı seçimi için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bu dikkat edilecek faktörler arasındaki teknik özellikler ve dekorasyon ile uyumundan bahsedeceğiz. Ev Tipi Halılar Ev tipi halılar belirli m2’lerde kesilen ve satışa sunulan halılardır. Farklı desen ve renklerde satışı yapılmaktadır. Ev tipi halı seçerken taban bezine ve halının dokuma sıklığına dikkat etmekte yarar vardır. Halının sık dokunmuş olması uzun süreli bir kullanım için önemlidir. Otel Halısı Seçimi Otel halısı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken şey halının teknik özellikleri ve otel odası dekorasyonunda  bir tamamlayıcı olmasıdır. Otel halıları, halı  üreticisi şirketler tarafından projeye uygun olarak üretilmektedir. Otel koridorlarında ve lobilerinde daha sık dokunmuş halılar tercih edilmelidir. Bunun sebebi bu alanların yüksek trafikli alanlar olmasıdır. Yine otel odalarında seçilen duvardan duvara halının; konforlu kullanım sunan, bir halı olmasına özen gösterilmelidir. Ek olarak da leke tutmayan materyallerden oluşan halılar seçilmesi halının temizliğini ve ömrünü uzatacaktır. Duvardan Duvara Halı Seçimi Duvardan duvara halı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey odanın büyüklüğü ile uyumlu bir renk seçmektir. Az m2’ye sahip alanlar için açık renklere sahip halılar tercih edilebilir.  Açık renk duvardan duvara halı; alanı olduğundan büyük gösterir. Yine desenli halılarda iyi bir tercih olabilir. Özellikle açık renklerde leke gibi olumsuz durumların oluşmasından ötürü kötü bir görünüme sahip olur, desenli halılarda bunun önüne geçebilirsiniz. Duvarlar Perde ve Halı Uyumu Duvarlarda kullanılan renkler ve tekstil ürünlerinde kullanılan renklerin uyumlu olması dekorasyon için büyük önem taşır. Aynı tarza sahip renk ve materyal seçimi oldukça önemlidir. Özellikle ofis ve otel dekorasyonu için bütünlüğün sağlanması da önemlidir. Büyük alanlar için mimari destek alınabilir. Otel halısı için ise doğru renk, tasarım ve teknik özelliklere sahip halıyı bulmak için alanında uzman kişilerden destek alınabilir. Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır? Halı seçimi yaparken kullanım alanını göz önüne almalısınız. İster ev tipi halı ister otel halısı olsun; halının ne kadar sık dokunmuş olması, onun daha uzun süre kullanılabileceğini gösterir. Yine kullanılan iplik türüne de dikkat etmekte fayda vardır. Polipropilen gibi bir iplikten üretilen halı, leke tutmasını önleyeceği için avantajlı bir seçim olacaktır. Temizliği kolay, kullanım yoğunluğuna ve alanın büyüklüğüne uygun olarak, dekorasyon için tamamlayıcı bir renk ile seçilmesi, doğru halı seçimi yapmak için ilk önemli maddelerdir.
Bu yazımızda halı seçiminin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız. Ev tipi, otel halısı ve duvardan duvara halı seçimi için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bu dikkat edilecek faktörler arasındaki teknik özellikler ve dekorasyon ile uyumundan bahsedeceğiz.

Bu yazımızda halı seçiminin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız.  Ev tipi, otel halısı ve duvardan duvara halı seçimi için nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bu dikkat edilecek faktörler arasındaki teknik özellikler ve dekorasyon ile uyumundan bahsedeceğiz.

Ev Tipi Halılar

Ev tipi halılar belirli m2’lerde kesilen ve satışa sunulan halılardır. Farklı desen ve renklerde satışı yapılmaktadır. Ev tipi halı seçerken taban bezine ve halının dokuma sıklığına dikkat etmekte yarar vardır. Halının sık dokunmuş olması uzun süreli bir kullanım için önemlidir.

Otel Halısı Seçimi

Otel halısı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken şey halının teknik özellikleri ve otel odası dekorasyonunda  bir tamamlayıcı olmasıdır. Otel halıları, halı  üreticisi şirketler tarafından projeye uygun olarak üretilmektedir. Otel koridorlarında ve lobilerinde daha sık dokunmuş halılar tercih edilmelidir. Bunun sebebi bu alanların yüksek trafikli alanlar olmasıdır. Yine otel odalarında seçilen duvardan duvara halının; konforlu kullanım sunan, bir halı olmasına özen gösterilmelidir. Ek olarak da leke tutmayan materyallerden oluşan halılar seçilmesi halının temizliğini ve ömrünü uzatacaktır.

Duvardan Duvara Halı Seçimi

Duvardan duvara halı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey odanın büyüklüğü ile uyumlu bir renk seçmektir. Az m2’ye sahip alanlar için açık renklere sahip halılar tercih edilebilir.  Açık renk duvardan duvara halı; alanı olduğundan büyük gösterir. Yine desenli halılarda iyi bir tercih olabilir. Özellikle açık renklerde leke gibi olumsuz durumların oluşmasından ötürü kötü bir görünüme sahip olur, desenli halılarda bunun önüne geçebilirsiniz.

Duvarlar Perde ve Halı Uyumu

Duvarlarda kullanılan renkler ve tekstil ürünlerinde kullanılan renklerin uyumlu olması dekorasyon için büyük önem taşır. Aynı tarza sahip renk ve materyal seçimi oldukça önemlidir. Özellikle ofis ve otel dekorasyonu için bütünlüğün sağlanması da önemlidir. Büyük alanlar için mimari destek alınabilir. Otel halısı için ise doğru renk, tasarım ve teknik özelliklere sahip halıyı bulmak için alanında uzman kişilerden destek alınabilir.

Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Halı seçimi yaparken kullanım alanını göz önüne almalısınız. İster ev tipi halı ister otel halısı olsun; halının ne kadar sık dokunmuş olması, onun daha uzun süre kullanılabileceğini gösterir. Yine kullanılan iplik türüne de dikkat etmekte fayda vardır. Polipropilen gibi bir iplikten üretilen halı, leke tutmasını önleyeceği için avantajlı bir seçim olacaktır. Temizliği kolay, kullanım yoğunluğuna ve alanın büyüklüğüne uygun olarak, dekorasyon için tamamlayıcı bir renk ile seçilmesi, doğru halı seçimi yapmak için ilk önemli maddelerdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.