GÜREL ''TÜM ESNAF VERGİ MUAFİYETİ TUTULMALIYDI''

Gündem 19.03.2021 - 17:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

GÜREL ''TÜM ESNAF VERGİ MUAFİYETİ TUTULMALIYDI''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, basit usulde vergilendirilen esnafa yönelik vergi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Gürel, “Vergi muafiyeti, bütün esnafı kapsamalıydı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, basit usulde vergilendirilen esnafa yönelik olarak yapılan vergi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, açıklamasında “Cumhurbaşkanının açıkladığı reform paketinde, basit usulde vergilendirilen 850 bin esnafımıza dönük vergi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması güzel bir şey ama zaten bu esnaf grubumuz vergiden muaftı. Yılda sadece bir kereye mahsus 135 TL Damga Vergisi ödüyorlardı ama bunun yanında, pandemi döneminde zor günler geçiren ve Gelir Vergisi’ne tabi olup zorunlu olarak dükkanını kapatan esnaf grubumuz dahil olmak üzere, yapılan hiçbir reform göze batmamaktadır” dedi.  ‘BAZI KONULAR GÖZDEN KAÇIRILDI’ Sözlerini sürdüren Başkan Gürel, “Bu süreçte ayakta kalmaya gayret gösteren esnaf grubumuza yönelik olarak en azından Gelir Vergisi’nde öteleme, Stopaj Vergisi’nin alınmaması ve bu zor şartlarda yapılandırma ödemelerinin ertelenmesi konuları gözden kaçırılmıştır. Gerçekten bir reform paketiyse bu, sadece basit usuldeki esnaf grubumuzu değil de bütün esnaflarımızı kapsaması gerekirdi. O zaman bir reform olurdu. Bu süreçte ayakta kalmaya çalışan esnaf grubumuz kredi peşinde koştu ve ilk başvurduğu mercii, esnaf kefalet kooperatifi oldu” ifadelerini kullandı.  ‘MEVZUATIN DÜZENLENMESİ GEREKİR’ Başkan Gürel, açıklamasının devamında, “Kooperatiflerdeki kredi faiz oranının eski hale getirilmesi ve kredi çekmek için uygulanan mevzuatın bankalardaki gibi düzenlenmesi gerekmektedir. Esnaftan hem ipotek hem de kefil isteniyor. Bu dönemde kredi çeken esnafın kredi borcunun bir yıl süre ile faiz alınmadan uzatılması, aynı zamanda esnafa yönelik icra işlemlerinin durdurulması, kira desteğinin uzatılması ve sicil affının acilen hayata geçirilmesi, gerçek manada bir reform paketi oluşturacaktır. Ama maalesef bu paket, gerçek manada bir reform paketi olarak verilmedi” ifadelerine yer verdi.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, basit usulde vergilendirilen esnafa yönelik vergi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu. Gürel, “Vergi muafiyeti, bütün esnafı kapsamalıydı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, basit usulde vergilendirilen esnafa yönelik olarak yapılan vergi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, açıklamasında “Cumhurbaşkanının açıkladığı reform paketinde, basit usulde vergilendirilen 850 bin esnafımıza dönük vergi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılması güzel bir şey ama zaten bu esnaf grubumuz vergiden muaftı. Yılda sadece bir kereye mahsus 135 TL Damga Vergisi ödüyorlardı ama bunun yanında, pandemi döneminde zor günler geçiren ve Gelir Vergisi’ne tabi olup zorunlu olarak dükkanını kapatan esnaf grubumuz dahil olmak üzere, yapılan hiçbir reform göze batmamaktadır” dedi.

 ‘BAZI KONULAR GÖZDEN KAÇIRILDI’

Sözlerini sürdüren Başkan Gürel, “Bu süreçte ayakta kalmaya gayret gösteren esnaf grubumuza yönelik olarak en azından Gelir Vergisi’nde öteleme, Stopaj Vergisi’nin alınmaması ve bu zor şartlarda yapılandırma ödemelerinin ertelenmesi konuları gözden kaçırılmıştır. Gerçekten bir reform paketiyse bu, sadece basit usuldeki esnaf grubumuzu değil de bütün esnaflarımızı kapsaması gerekirdi. O zaman bir reform olurdu. Bu süreçte ayakta kalmaya çalışan esnaf grubumuz kredi peşinde koştu ve ilk başvurduğu mercii, esnaf kefalet kooperatifi oldu” ifadelerini kullandı.

 ‘MEVZUATIN DÜZENLENMESİ GEREKİR’

Başkan Gürel, açıklamasının devamında, “Kooperatiflerdeki kredi faiz oranının eski hale getirilmesi ve kredi çekmek için uygulanan mevzuatın bankalardaki gibi düzenlenmesi gerekmektedir. Esnaftan hem ipotek hem de kefil isteniyor. Bu dönemde kredi çeken esnafın kredi borcunun bir yıl süre ile faiz alınmadan uzatılması, aynı zamanda esnafa yönelik icra işlemlerinin durdurulması, kira desteğinin uzatılması ve sicil affının acilen hayata geçirilmesi, gerçek manada bir reform paketi oluşturacaktır. Ama maalesef bu paket, gerçek manada bir reform paketi olarak verilmedi” ifadelerine yer verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.