LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE SON TEKNOLOJİ LAPOROSKOPİK GÖRÜNTÜLEME CİHAZI ALINDI

Sağlık 30.12.2020 - 09:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE SON TEKNOLOJİ LAPOROSKOPİK GÖRÜNTÜLEME CİHAZI ALINDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yenilikler devam ediyor. Son teknoloji ürünü “Sıhhat Projesi” kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kazandırılan laporoskopik görüntüleme cihazı kullanılmaya başlanıldı.

Laparoskopik Görüntüleme Cihazı; ameliyat sırasında bir kamera kullanılır ve bu kamera ile vücut içerisindeki alanların görüntülenmesi sağlanır. Ameliyatlarda kolaylık sağlayacak bu cihaz Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ameliyathanesinde kurularak kullanıma hazırlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan cerrahi bir yöntemdir. Hastanemize kazandırdığımız bu cihaz ile Laporoskopik işlemler artık daha kolay yapılacaktır. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Laparoskopik cerrahi nedir? Karın bölgesinde gelişen çeşitli hastalıkların tanı ya da tedavisi için kullanılan laparoskopik cerrahi yönteminde, cilt üzerindeki kesi boyutu son derece küçüktür. Laparoskopik cerrahi, ismini cerrahi işlem sırasında kullanılan laparoskoptan alır. Laparoskop, ucunda ışığı olan fiber optik bir teleskop olarak tanımlanabilir. Karın bölgesine açılan kesiden vücut içine sokulan laparoskop sayesinde hekim, operasyon sırasında rahat bir görüş elde eder. Karın bölgesinin farklı yerlerine açılan kesiler sayesinde operasyon bölgesine diğer cerrahi aletler sokulur ve cerrah, hareketlerini yüksek çözünürlüklü bir monitörden izleyerek yapar. Minimal invaziv cerrahi ya da kansız ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi yöntemi ile pek çok farklı hastalığın tanısı koyulabilir ve tedavisi yapılabilir
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yenilikler devam ediyor. Son teknoloji ürünü “Sıhhat Projesi” kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine kazandırılan laporoskopik görüntüleme cihazı kullanılmaya başlanıldı.
Laparoskopik Görüntüleme Cihazı; ameliyat sırasında bir kamera kullanılır ve bu kamera ile vücut içerisindeki alanların görüntülenmesi sağlanır. Ameliyatlarda kolaylık sağlayacak bu cihaz Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ameliyathanesinde kurularak kullanıma hazırlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan cerrahi bir yöntemdir. Hastanemize kazandırdığımız bu cihaz ile Laporoskopik işlemler artık daha kolay yapılacaktır. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Laparoskopik cerrahi nedir?
Karın bölgesinde gelişen çeşitli hastalıkların tanı ya da tedavisi için kullanılan laparoskopik cerrahi yönteminde, cilt üzerindeki kesi boyutu son derece küçüktür. Laparoskopik cerrahi, ismini cerrahi işlem sırasında kullanılan laparoskoptan alır. Laparoskop, ucunda ışığı olan fiber optik bir teleskop olarak tanımlanabilir. Karın bölgesine açılan kesiden vücut içine sokulan laparoskop sayesinde hekim, operasyon sırasında rahat bir görüş elde eder. Karın bölgesinin farklı yerlerine açılan kesiler sayesinde operasyon bölgesine diğer cerrahi aletler sokulur ve cerrah, hareketlerini yüksek çözünürlüklü bir monitörden izleyerek yapar. Minimal invaziv cerrahi ya da kansız ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi yöntemi ile pek çok farklı hastalığın tanısı koyulabilir ve tedavisi yapılabilir
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.