LASTİK İŞ

FLAMİNGOLARIN ARDINDAN KUĞULAR DA KÖRFEZE GELDİ

Kocaeli 21.03.2021 - 15:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

FLAMİNGOLARIN ARDINDAN KUĞULAR DA KÖRFEZE GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla temizlenen İzmit Körfezi bu kez kuğulara ev sahipliği yaptı.

  Kocaeli’de yapılan devasa arıtma tesisleri Körfezin temizlenmesinde önemli rol oynadı. Her geçen gün daha da temizlenen ve maviye dönen İzmit Körfezi bu kez kuğuları ağırladı.   KUĞULAR İZMİT KÖRFEZİ’NDE Çevre kirliliği ile anılan, gri bir görünüm ve pis bir koku nedeniyle yanına yanaşılamayan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı devasa arıtma tesisleriyle temizlendi. Temizlenen ve canlı popülasyonunun arttığı İzmit Körfezi, sıcak bölgelere göç eden su kuşlarının dinlenmek ve beslenmek için tercih noktası oldu. Flamingo başta olmak üzere birçok su kuşuna ev sahipliği yapan İzmit Körfezi, bu kez kuğuları ağırladı.   2006 YILINDA SULAK ALAN İLAN EDİLDİ Geçtiğimiz yıllarda birkaç tane görebildiğimiz flamingolar, artık daha büyük sürüler halinde İzmit Körfezi Sulak Alanı’na geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Fuarı arkasındaki bölgede kuşlara ayırdığı sulak alan, birbirinden farklı su kuşlarıyla doldu. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Aralık 2006 tarihinde İzmit Körfezi'nde sulak alan olarak ilan edilen bölümde şu anda 168 farklı kuş türü barınıyor.   BİNLERCE KUŞ TÜRÜ Koruma altındaki sulak alan şehir merkezinde çeşitli kuş türlerini bir arada gözlemeye imkân sağlıyor. Flamingoların yanında sahil bölgesinde en çok görülen kuşlar arasında yeşilbaş ördek, turna, sakarmeke, elmabaş patka, boz ördek, tepeli patla, kaşıkgaga, suna, balıkçıl, ak balıkçıl, dik kuyruk, tarakdiş gibi kuş türleri görmek mümkün.
Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla temizlenen İzmit Körfezi bu kez kuğulara ev sahipliği yaptı.

 

Kocaeli’de yapılan devasa arıtma tesisleri Körfezin temizlenmesinde önemli rol oynadı. Her geçen gün daha da temizlenen ve maviye dönen İzmit Körfezi bu kez kuğuları ağırladı.

 

KUĞULAR İZMİT KÖRFEZİ’NDE

Çevre kirliliği ile anılan, gri bir görünüm ve pis bir koku nedeniyle yanına yanaşılamayan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı devasa arıtma tesisleriyle temizlendi. Temizlenen ve canlı popülasyonunun arttığı İzmit Körfezi, sıcak bölgelere göç eden su kuşlarının dinlenmek ve beslenmek için tercih noktası oldu. Flamingo başta olmak üzere birçok su kuşuna ev sahipliği yapan İzmit Körfezi, bu kez kuğuları ağırladı.

 

2006 YILINDA SULAK ALAN İLAN EDİLDİ

Geçtiğimiz yıllarda birkaç tane görebildiğimiz flamingolar, artık daha büyük sürüler halinde İzmit Körfezi Sulak Alanı’na geliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Fuarı arkasındaki bölgede kuşlara ayırdığı sulak alan, birbirinden farklı su kuşlarıyla doldu. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Aralık 2006 tarihinde İzmit Körfezi'nde sulak alan olarak ilan edilen bölümde şu anda 168 farklı kuş türü barınıyor.

 

BİNLERCE KUŞ TÜRÜ

Koruma altındaki sulak alan şehir merkezinde çeşitli kuş türlerini bir arada gözlemeye imkân sağlıyor. Flamingoların yanında sahil bölgesinde en çok görülen kuşlar arasında yeşilbaş ördek, turna, sakarmeke, elmabaş patka, boz ördek, tepeli patla, kaşıkgaga, suna, balıkçıl, ak balıkçıl, dik kuyruk, tarakdiş gibi kuş türleri görmek mümkün.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.