EMEKLİ MAAŞLARI ERİDİ

Ekonomi 08.04.2021 - 19:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

EMEKLİ MAAŞLARI ERİDİ

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ramazan ayı öncesinde emeklilerin durumu ve bayram ikramiyeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Emeklinin maaşı eriyor, alınan ürünler azalıyor” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ramazan ayı öncesinde emeklilerin ekonomik durumu ve bayram promosyonları ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, konu hakkındaki açıklamasında “Biz emeklilere, yılın başı ve ortasında verilen maaş zamlarının yetersiz olduğunu sürekli olarak dile getirmekteyiz. Az maaş alan emeklilerimiz, yüzde ile zam aldıkları zaman maaşlarında yeterli bir artış meydana gelmiyor. Fakat markete gittikleri zaman ürünlere yapılan zamların, maaşlara yapılan zamlardan daha yüksek olduğu görülüyor” dedi.  ‘MAAŞ ERİRKEN FİYATLAR ZAMLANIYOR’ Açıklamalarını sürdüren Kılıç, “Emeklilerin maaşları, market ürünlerine yapılan zamlar karşısında eriyor. Marketten 100 liraya aldığımız ürünlerin toplamı, birkaç ay sonra 200 liraya kadar yükselebiliyor. Emeklinin maaşı erirken alınan ürünler de azalıyor. Hal böyle olunca maaşların da bir anlamı kalmıyor. Bunlardan dolayı emeklimiz, Ramazan ayına mutsuz giriyor. Asgari ücrete yapılan zamlara baktığımız zaman emekliye verilen zam oranının çok düşük kaldığını görüyoruz. Emeklilerin de Ramazan ayına mutlu girmeleri gerekirdi” dedi.  ‘BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMLANMALI’ Son olarak bayram ikramiyeleri konusuna değinen Başkan Kılıç, “Ülke genelindeki emeklilere her dini bayram öncesinde verilen bayram ikramiyeleri, bayramların bir nebze rahat geçmesine imkan tanıyor ama ikramiyeler verildiğinden bu yana bunlara herhangi bir zam yapılmadı. İkramiye aynı ama fiyatlar farklı, sürekli artıyor. Bundan dolayı bayram ikramiyelerinin artık zamlı olarak verilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Bunu daha önce de belirtmiştik ve yine dillendirmekte fayda var: Bayram ikramiyelerinin artık zamlanmasını ve bu haliyle emeklilere verilmesini istiyoruz” dedi. 
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ramazan ayı öncesinde emeklilerin durumu ve bayram ikramiyeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Emeklinin maaşı eriyor, alınan ürünler azalıyor” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ramazan ayı öncesinde emeklilerin ekonomik durumu ve bayram promosyonları ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, konu hakkındaki açıklamasında “Biz emeklilere, yılın başı ve ortasında verilen maaş zamlarının yetersiz olduğunu sürekli olarak dile getirmekteyiz. Az maaş alan emeklilerimiz, yüzde ile zam aldıkları zaman maaşlarında yeterli bir artış meydana gelmiyor. Fakat markete gittikleri zaman ürünlere yapılan zamların, maaşlara yapılan zamlardan daha yüksek olduğu görülüyor” dedi.

 ‘MAAŞ ERİRKEN FİYATLAR ZAMLANIYOR’

Açıklamalarını sürdüren Kılıç, “Emeklilerin maaşları, market ürünlerine yapılan zamlar karşısında eriyor. Marketten 100 liraya aldığımız ürünlerin toplamı, birkaç ay sonra 200 liraya kadar yükselebiliyor. Emeklinin maaşı erirken alınan ürünler de azalıyor. Hal böyle olunca maaşların da bir anlamı kalmıyor. Bunlardan dolayı emeklimiz, Ramazan ayına mutsuz giriyor. Asgari ücrete yapılan zamlara baktığımız zaman emekliye verilen zam oranının çok düşük kaldığını görüyoruz. Emeklilerin de Ramazan ayına mutlu girmeleri gerekirdi” dedi.

 ‘BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMLANMALI’

Son olarak bayram ikramiyeleri konusuna değinen Başkan Kılıç, “Ülke genelindeki emeklilere her dini bayram öncesinde verilen bayram ikramiyeleri, bayramların bir nebze rahat geçmesine imkan tanıyor ama ikramiyeler verildiğinden bu yana bunlara herhangi bir zam yapılmadı. İkramiye aynı ama fiyatlar farklı, sürekli artıyor. Bundan dolayı bayram ikramiyelerinin artık zamlı olarak verilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Bunu daha önce de belirtmiştik ve yine dillendirmekte fayda var: Bayram ikramiyelerinin artık zamlanmasını ve bu haliyle emeklilere verilmesini istiyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.