LASTİK İŞ
ismail

ÇANAKÇI ''ÇİFTÇİLER EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR''

Ekonomi 12.12.2019 - 16:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKÇI ''ÇİFTÇİLER EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR''

Çiftçilikle ilgili açıklama yapan Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı; “öyle bir günlerdeyiz ki çiftçilerimizin üretiminde gün günü aratır oldu. İlaca, gübreye ve mazota gelen zamlardan dolayı çiftçiler ayakta durmaya çalışıyorlar” dedi.

Çiftçilerin çektiği zorlukları dile getiren Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “Üretimde gün gününü aratıyor. Çünkü her geçen gün çiftçiler kazanmayı unuttular. Sadece karın tokluğuyla ayakta durabilmeye gayret ediyorlar. Bu günlerde baktığımızda çiftçiler her yıl daima üretimden çekilme olayına karşı karşıya geldiler. Hatta birçok çiftçimiz hayvancılığı bırakmak zorunda kaldı. Bunun neden ise girdi fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı emeğin karşılığı olan süt hayvancılığı ve et hayvancılığı emeğini karşılığını alamıyor.  İşte çiftçilerimiz emeğinin karşılığını alamadığından dolayı çiftçiliği bırakmak zorunda kalıyor. Özellikle yem fiyatlarında mutlaka bir çözüm yolu bulunup ve fiyatlar düşürülmeli. Meyvecilik yapan bölgemizdeki çiftçilerimizin ilaç ve gübre fiyatlarının yüksek oluşundan üreticiler ürettikleri ürünlere yaptıkları masrafları karşılayamıyorlar. İlaç ve gübre yıllık yaklaşık yüzde 70 ile yüzde 80 zam geliyor. Ama üreticilerimizin ürettikleri ürünlere o derecede zamlı satılmıyor. Bundan dolayı meyve ve sebze üreticilerinin zaman zaman ürettikleri ürünler tarlada kalıyor.  Üreticilerimizin ürünleri mutlaka pazarlama yöntemleri değişerek çiftçinin ürettiği ürünün alımı için desteklenmelidir. Aynı zamanda daha önce olduğu gibi çiftçilerimizin ödemiş oldukları primlerinin 15 günü Devletimiz tarafından ödenmesi durumunda çiftçilerimize birazda olsa büyük bir destek sağlanmış olacak. Aksi takdirde çiftçinin artık bir mecali kalmayacaktır. Şu anda çiftçilerimiz çok zor anları yaşıyor. Bu güne bakıldığında çiftçilerimiz karın topluğuyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Yetkililerimiz bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.     Fahri Haner
Çiftçilikle ilgili açıklama yapan Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı; “öyle bir günlerdeyiz ki çiftçilerimizin üretiminde gün günü aratır oldu. İlaca, gübreye ve mazota gelen zamlardan dolayı çiftçiler ayakta durmaya çalışıyorlar” dedi.

Çiftçilerin çektiği zorlukları dile getiren Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “Üretimde gün gününü aratıyor. Çünkü her geçen gün çiftçiler kazanmayı unuttular. Sadece karın tokluğuyla ayakta durabilmeye gayret ediyorlar. Bu günlerde baktığımızda çiftçiler her yıl daima üretimden çekilme olayına karşı karşıya geldiler. Hatta birçok çiftçimiz hayvancılığı bırakmak zorunda kaldı. Bunun neden ise girdi fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı emeğin karşılığı olan süt hayvancılığı ve et hayvancılığı emeğini karşılığını alamıyor. 
İşte çiftçilerimiz emeğinin karşılığını alamadığından dolayı çiftçiliği bırakmak zorunda kalıyor. Özellikle yem fiyatlarında mutlaka bir çözüm yolu bulunup ve fiyatlar düşürülmeli. Meyvecilik yapan bölgemizdeki çiftçilerimizin ilaç ve gübre fiyatlarının yüksek oluşundan üreticiler ürettikleri ürünlere yaptıkları masrafları karşılayamıyorlar. İlaç ve gübre yıllık yaklaşık yüzde 70 ile yüzde 80 zam geliyor. Ama üreticilerimizin ürettikleri ürünlere o derecede zamlı satılmıyor. Bundan dolayı meyve ve sebze üreticilerinin zaman zaman ürettikleri ürünler tarlada kalıyor. 
Üreticilerimizin ürünleri mutlaka pazarlama yöntemleri değişerek çiftçinin ürettiği ürünün alımı için desteklenmelidir. Aynı zamanda daha önce olduğu gibi çiftçilerimizin ödemiş oldukları primlerinin 15 günü Devletimiz tarafından ödenmesi durumunda çiftçilerimize birazda olsa büyük bir destek sağlanmış olacak. Aksi takdirde çiftçinin artık bir mecali kalmayacaktır. Şu anda çiftçilerimiz çok zor anları yaşıyor. Bu güne bakıldığında çiftçilerimiz karın topluğuyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Yetkililerimiz bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.    
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.