ÇAKIR ‘GELECEK NESİLLERE KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMALIYIZ’

Gündem 30.07.2020 - 15:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇAKIR ‘GELECEK NESİLLERE KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMALIYIZ’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, Kurban Bayramı dolayısıyla dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çakır, konu hakkında yaptığı açıklamada “Kurban, kelime anlamı olarak Allah’a yaklaşmak, Allah rızasına ermek niyeti ile kurban edilen hayvan demektir. Allah’a teslimiyet anlamına gelir. Bizim de bu mübarek günü en iyi şekilde yaşamamız gerekir. Bayramı bayram gibi yaşamak için en başta örfümüzü, gelenek ve göreneklerimizi unutmamamız gerekir. Bunun için de bildiklerimizi gelecek nesillere anlatmalıyız” dedi.  ‘GELECEK NESİLLERE KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMALIYIZ’ Başkan Çakır, açıklamasına devam ederek “Biz geçmişimizi, örfümüzü, kültürümüzü gelecek nesillere ne kadar iyi anlatırsak gelecekte de o kadar güzel bayramlar yaşarız. ‘Nerde o eski bayramlar’ demek yerine, gelecekteki bayramları da ancak bu şekilde yaşarız. Bizler, MHP İlçe Teşkilatı olarak bayramları en iyi şekilde geçirmek adına, geçtiğimiz yıllarda bayramlaşma programları yapıyorduk. Bu şekilde birbirimizin bayramını kutluyor, bu sevinci birlikte yaşıyorduk. Fakat geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, korona virüsü pandemisinden ötürü hep birlikte bayramlaşamadık” dedi.  ‘PARTİ BİNASINDA BAYRAMLAŞMA YAPMAYACAĞIZ’ Başkan Çakır, açıklamasının sonunda “Koronavirüs mikrobunun yayılmasını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutlayamadık. 1 Haziran itibariyle normalleşme dönemine girmiş olsak da Kurban Bayramı’nda partimiz içerisinde bir bayramlaşma programı yapmayacağız. Gönül isterdi ki hep beraber olalım, yönetimimiz ve üyelerimizle birlikte bayram kutlayalım ama bu seferlik olmadı. Umarım önümüzdeki bayramları hep birlikte kutlar, bu mutluluğu hep beraber yaşarız. Bu vesile ile tüm Müslümanların ve ilçemizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, Kurban Bayramı dolayısıyla dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çakır, konu hakkında yaptığı açıklamada “Kurban, kelime anlamı olarak Allah’a yaklaşmak, Allah rızasına ermek niyeti ile kurban edilen hayvan demektir. Allah’a teslimiyet anlamına gelir. Bizim de bu mübarek günü en iyi şekilde yaşamamız gerekir. Bayramı bayram gibi yaşamak için en başta örfümüzü, gelenek ve göreneklerimizi unutmamamız gerekir. Bunun için de bildiklerimizi gelecek nesillere anlatmalıyız” dedi.

 ‘GELECEK NESİLLERE KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMALIYIZ’

Başkan Çakır, açıklamasına devam ederek “Biz geçmişimizi, örfümüzü, kültürümüzü gelecek nesillere ne kadar iyi anlatırsak gelecekte de o kadar güzel bayramlar yaşarız. ‘Nerde o eski bayramlar’ demek yerine, gelecekteki bayramları da ancak bu şekilde yaşarız. Bizler, MHP İlçe Teşkilatı olarak bayramları en iyi şekilde geçirmek adına, geçtiğimiz yıllarda bayramlaşma programları yapıyorduk. Bu şekilde birbirimizin bayramını kutluyor, bu sevinci birlikte yaşıyorduk. Fakat geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, korona virüsü pandemisinden ötürü hep birlikte bayramlaşamadık” dedi.

 ‘PARTİ BİNASINDA BAYRAMLAŞMA YAPMAYACAĞIZ’

Başkan Çakır, açıklamasının sonunda “Koronavirüs mikrobunun yayılmasını önlemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutlayamadık. 1 Haziran itibariyle normalleşme dönemine girmiş olsak da Kurban Bayramı’nda partimiz içerisinde bir bayramlaşma programı yapmayacağız. Gönül isterdi ki hep beraber olalım, yönetimimiz ve üyelerimizle birlikte bayram kutlayalım ama bu seferlik olmadı. Umarım önümüzdeki bayramları hep birlikte kutlar, bu mutluluğu hep beraber yaşarız. Bu vesile ile tüm Müslümanların ve ilçemizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.