BU YIL PALAMUT'A HASRET KALACAĞIZ !

14.09.2019 - 11:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU YIL PALAMUT'A HASRET KALACAĞIZ !

Balık sezonun başlamasıyla balık fiyatlarında yükseliş yaşanırken aynı zamanda düşüşte sağlanıyor. Geçen yıl bol olan palamut bu sene tezgahlarda yok.

Balık sezonu 1 Eylül itibarı ile başladı.  Bu nedenle balıkların fazla olması ve fiyatların düşmesi beklenirken, tam tersi gerçekleşti. Özellikle palamut balığının olmaması tüm balıkçılarda bir sıkıntı olmaya başladı. Çünkü müşteriler palamut soruyor. Palamut bu yıl denizden çıkmadı. Yani palamut balığı denizde olmadığı için ağlara takılmıyor. FİYATLAR GÜNLÜK DEĞİŞİYOR  Balık fiyatları günlük değiştiğini açıklayan Rizeli Kardeşler balık Resteurant işletmecisi Osman Bal şu açıklamayı yaptı.  Osman Bal; “öncelikle balık fiyatları günlük değişiyor. Bunun nedeni ise mezatta yeteri miktarda balık gelmediğinde o gün balık fiyatları oldukça yükselir. Yani yüzde 10 ile yüzde 15 arasında fiyatlar yükselir. Mezatta yeteri miktarda balık geldiğinde bu kez fiyatlarda ayni şekilde düşüş sağlanıyor. Palamut balığına gelince şimdilik Palamut balığı yok ama ileri ki zamanda olacak mı onu bende bilmiyorum. Gelen palamut balığını soruyor. Olmayınca bize de sıkıntı oluyor. Çünkü bizim müşterilerimiz tezgahımızda her aradığı balık çeşitlerini buluyordu. Ama yine balık çeşitlerimiz var fakat Palamut balığı yok. İnşallah önümüzdeki günlerde Palamut balığı tezgahımızda yerini alacak” dedi. BALIK FİYATLARI Balık fiyatları, Sardalye 25, Çupra 35, Mezgit 25, Hamsi 25, Tekir 25, Alabalık tanesi 8 lira, Dil balığı 30 lira, Turna Balığı 40 lira, Mercan balığı 50, İstavrit 25 lira ve Levrek 35 liradan yerini aldı. Fahri Haner- Halime Konak   
Balık sezonun başlamasıyla balık fiyatlarında yükseliş yaşanırken aynı zamanda düşüşte sağlanıyor. Geçen yıl bol olan palamut bu sene tezgahlarda yok.

Balık sezonu 1 Eylül itibarı ile başladı.  Bu nedenle balıkların fazla olması ve fiyatların düşmesi beklenirken, tam tersi gerçekleşti. Özellikle palamut balığının olmaması tüm balıkçılarda bir sıkıntı olmaya başladı. Çünkü müşteriler palamut soruyor. Palamut bu yıl denizden çıkmadı. Yani palamut balığı denizde olmadığı için ağlara takılmıyor.


FİYATLAR GÜNLÜK DEĞİŞİYOR
 Balık fiyatları günlük değiştiğini açıklayan Rizeli Kardeşler balık Resteurant işletmecisi Osman Bal şu açıklamayı yaptı.  Osman Bal; “öncelikle balık fiyatları günlük değişiyor. Bunun nedeni ise mezatta yeteri miktarda balık gelmediğinde o gün balık fiyatları oldukça yükselir. Yani yüzde 10 ile yüzde 15 arasında fiyatlar yükselir. Mezatta yeteri miktarda balık geldiğinde bu kez fiyatlarda ayni şekilde düşüş sağlanıyor. Palamut balığına gelince şimdilik Palamut balığı yok ama ileri ki zamanda olacak mı onu bende bilmiyorum. Gelen palamut balığını soruyor. Olmayınca bize de sıkıntı oluyor. Çünkü bizim müşterilerimiz tezgahımızda her aradığı balık çeşitlerini buluyordu. Ama yine balık çeşitlerimiz var fakat Palamut balığı yok. İnşallah önümüzdeki günlerde Palamut balığı tezgahımızda yerini alacak” dedi.

BALIK FİYATLARI
Balık fiyatları, Sardalye 25, Çupra 35, Mezgit 25, Hamsi 25, Tekir 25, Alabalık tanesi 8 lira, Dil balığı 30 lira, Turna Balığı 40 lira, Mercan balığı 50, İstavrit 25 lira ve Levrek 35 liradan yerini aldı.

Fahri Haner- Halime Konak   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.