''BİR NESLİN VE TARİHİN VUSLATI AYASOFYA''

12.07.2020 - 13:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''BİR NESLİN VE TARİHİN VUSLATI AYASOFYA''

İlim Yayma cemiyeti Gölcük Şube Başkanı Adem Demir,Ayasofya’nın ibadete açılmasını “Bir neslin hasreti vuslata dönüştü” şeklinde özetledi.

Demir şöyle konuştu "Rahmetli Erbakan Hocamızın 40 yıla aşkın bir süre ‘’Ayasofya Hakkın Batıla Galebesinin Simgesidir ‘’ deyişiyle bir neslin gönlüne dokuduğu Ayasofya sevdası, üstad Necip Fazıl’ın yıllar önce ‘’mukaddesatçı Asım’ın  nesli Ayasofya’yı açacak’’ müjdesi, bugün hakikate dönüştü. “Ayasofya’ya takılan esaret zinciri sökülecektir‘’ diyen Osman Yüksel Serdengeçti’ye de selam olsun. Artık Ayasofya çıplak ve rehin değil. Bu hadise Sultan Fatih’in bedduasından da mütevellit yıllarca Türk-İslam erlerinin imanlı sinelerinde ‘’Kızıl Elma’’ olarak yaşadı. Bize ve neslimize Devletimizin Âli, Milletimizin de daim olması için gayretle nice vazifeler düşmektedir. Cenab-ı Hak millete ve ümmete hizmet yolunda olanlardan razı olsun.Bu millet kendi değerlerine hizmet edenleri asla unutmamıştır, unutmayacaktır. Vakfiyesine uygun şekilde 24 Temmuz Cuma günü tekrar ibadete açılacak olan Ayasofya’nın Dirilişi, milletimize ve İslam alemine hayırlı olsun."
İlim Yayma cemiyeti Gölcük Şube Başkanı Adem Demir,Ayasofya’nın ibadete açılmasını “Bir neslin hasreti vuslata dönüştü” şeklinde özetledi.

Demir şöyle konuştu

"Rahmetli Erbakan Hocamızın 40 yıla aşkın bir süre ‘’Ayasofya Hakkın Batıla Galebesinin Simgesidir ‘’ deyişiyle bir neslin gönlüne dokuduğu Ayasofya sevdası, üstad Necip Fazıl’ın yıllar önce ‘’mukaddesatçı Asım’ın  nesli Ayasofya’yı açacak’’ müjdesi, bugün hakikate dönüştü. “Ayasofya’ya takılan esaret zinciri sökülecektir‘’ diyen Osman Yüksel Serdengeçti’ye de selam olsun. Artık Ayasofya çıplak ve rehin değil.

Bu hadise Sultan Fatih’in bedduasından da mütevellit yıllarca Türk-İslam erlerinin imanlı sinelerinde ‘’Kızıl Elma’’ olarak yaşadı. Bize ve neslimize Devletimizin Âli, Milletimizin de daim olması için gayretle nice vazifeler düşmektedir.

Cenab-ı Hak millete ve ümmete hizmet yolunda olanlardan razı olsun.Bu millet kendi değerlerine hizmet edenleri asla unutmamıştır, unutmayacaktır.

Vakfiyesine uygun şekilde 24 Temmuz Cuma günü tekrar ibadete açılacak olan Ayasofya’nın Dirilişi, milletimize ve İslam alemine hayırlı olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.