LASTİK İŞ
ismail

BAŞKAN SEZER ECDAD YADİGÂRI ESERLERİ TEKRAR İHYÂ EDECEK

02.02.2021 - 14:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BAŞKAN SEZER ECDAD YADİGÂRI ESERLERİ TEKRAR İHYÂ EDECEK

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı çalışmalarla Gölcük’ün tarihî ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor.  Başkan Sezer; Örcün Sultan Baba Türbesi yanındaki tarihî hamam ve 5 çeşmenin devam eden restorasyonu yanında, Hamidiye, Siretiye ve Şirinköy’deki ecdad yadigârı çeşmelerinde tespit edilmesi sonrasında, gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti. YENİDEN İHYA EDECEĞİZ Başkan Sezer yaptığı açıklamada şunları söyledi: Örcün Sultan Baba Türbesi yanındaki tarihî hamam ve 5 çeşmenin devam eden restorasyonu yanında, Hamidiye, Siretiye ve Şirinköy’deki ecdad yadigârı çeşmeleri ve tespit edebildiğimiz tüm eserleri de Allah’ın izniyle yeniden ihyâ edeceğiz” dedi. KAZANDIRILACAK ESERLER Hamidiye’deki kitâbe: Dîvân-ı Hümâyûn Komisyon Re’isi İzzetli Hüseyin Fikri Efendi'nin Hayrâtıdır.1305 Siretiye’deki kitâbe: Şûrâ-i Mâliye Mümeyyizi İzzetli Mehmet Bahâeddin Efendi Hazretleri'nin kerîmesi merhûme Hâlide Hanım Efendi'nin hayrâtı ruhu için fâtiha! Bânisi Lâleşînî Hasan Ağa sene 1300 (1883) Şirinköy’deki kitâbe: Sâhibu'l-Hayrât ve'l-Hasenât Kulaksızzâde es-Seyyid Mehmed Ağa'nın fî 23 Muharrem 1255 (8 Nisan 1839)”.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptığı çalışmalarla Gölcük’ün tarihî ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor.  Başkan Sezer; Örcün Sultan Baba Türbesi yanındaki tarihî hamam ve 5 çeşmenin devam eden restorasyonu yanında, Hamidiye, Siretiye ve Şirinköy’deki ecdad yadigârı çeşmelerinde tespit edilmesi sonrasında, gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti.

YENİDEN İHYA EDECEĞİZ

Başkan Sezer yaptığı açıklamada şunları söyledi: Örcün Sultan Baba Türbesi yanındaki tarihî hamam ve 5 çeşmenin devam eden restorasyonu yanında, Hamidiye, Siretiye ve Şirinköy’deki ecdad yadigârı çeşmeleri ve tespit edebildiğimiz tüm eserleri de Allah’ın izniyle yeniden ihyâ edeceğiz” dedi.

KAZANDIRILACAK ESERLER

Hamidiye’deki kitâbe: Dîvân-ı Hümâyûn Komisyon Re’isi İzzetli Hüseyin Fikri Efendi'nin Hayrâtıdır.1305

Siretiye’deki kitâbe: Şûrâ-i Mâliye Mümeyyizi İzzetli Mehmet Bahâeddin Efendi Hazretleri'nin kerîmesi merhûme Hâlide Hanım Efendi'nin hayrâtı ruhu için fâtiha! Bânisi Lâleşînî Hasan Ağa sene 1300 (1883)

Şirinköy’deki kitâbe: Sâhibu'l-Hayrât ve'l-Hasenât Kulaksızzâde es-Seyyid Mehmed Ağa'nın fî 23 Muharrem 1255 (8 Nisan 1839)”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.