AİLE KONAK’tan DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE SAĞLIKLI DİŞLER SEMİNERİ

Sağlık 17.04.2017 - 16:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

AİLE KONAK’tan DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE SAĞLIKLI DİŞLER SEMİNERİ

Gölcük Aile Konak Hastanesi, Doğa Koleji Yeniköy kampüsü öğrencilerine düzenlediği “Sağlıklı Dişler”semineri ile, hem öğrenclerini hem de okul yöneticilerini bilgilendirdi

Gölcük’te faaliyet gösteren Aile Konak Hastanesi farklı branşlarda düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantılarına aralıksız devam ediyor. Doğa Koleji Yeniköy Kampüsü ortaöğretim öğrencilerine yönelik diş hekimi Pelin UÇAR tafaından verilen seminerde, sağlıklı diş nasıl olmalı, sağlıklı dişler için nasıl beslenilmeli konuları üzerine bilgiler verildi. Seminerde Okul müdürü Samih PİRANOĞLU, öğretmenler ve okul yöneticileri hazır bulundu.   DİŞ FIRÇASI VE MACUNU SEÇİMİ Doğa Koleji Yeniköy Kampüsü’nde ortaöğretim öğrencilerine verilen seminerde diş hekimi Pelin UÇAR, doğru diş fırçası ve diş macunu seçimine de değindi. Diş fırçalamanın ilk ve en önemli adımlarından birinin şüphesiz diş fırçası olduğunu hatırlatan UÇAR, “diş fırçaları sert, orta sertlikle ya da yumuşaklıkta ve yumuşak diş fırçaları olmak üzere çeşit çeşit eczanelerde, marketlerde satılmaktadır. Sert diş fırçaları fırçalama esnasında dişlerinizi çizip diş etlerinizin kanamasına neden olup diş sağlığınızı tehlikeye sokması nedeniyle tavsiye edilmez. Yumuşak diş fırçaları ise ağızı ve dişleri iyi temizlemeyebilir dolayısıyla yumuşak diş fırçaları da önerilmez. Uzmanların ağız ve diş temizliği için önerdiği diş fırçası çeşidi orta yumuşaklıkta fırçalardır. Orta yumuşaklıktaki diş fırçaları dişlerinizi çizmeden kolay bir diş temizliği sağlar” dedi. DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA Doğa Koleji Yeniköy Kmapüsü öğrencilerine verilen seminerde diş hekimi pelin uçar, doğru diş fıröalama videosuyla öğrencileri bilinçlendirerek, dişleri korumanın en etkili yolunun düzenli olarak fırçalamak olduğunu, diş fırçalama işleminin ortalama iki dakika sürmesi gerektiğinin her dişin üzerinin 8-10 kez fırçalanması gerektiğinin altını çizdi. Seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan diş hekimi Pelin UÇAR’a okul müdürü Samih PİRANOĞLU tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. 
Gölcük Aile Konak Hastanesi, Doğa Koleji Yeniköy kampüsü öğrencilerine düzenlediği “Sağlıklı Dişler”semineri ile, hem öğrenclerini hem de okul yöneticilerini bilgilendirdi

Gölcük’te faaliyet gösteren Aile Konak Hastanesi farklı branşlarda düzenlemiş olduğu bilgilendirme toplantılarına aralıksız devam ediyor. Doğa Koleji Yeniköy Kampüsü ortaöğretim öğrencilerine yönelik diş hekimi Pelin UÇAR tafaından verilen seminerde, sağlıklı diş nasıl olmalı, sağlıklı dişler için nasıl beslenilmeli konuları üzerine bilgiler verildi. Seminerde Okul müdürü Samih PİRANOĞLU, öğretmenler ve okul yöneticileri hazır bulundu.

 

DİŞ FIRÇASI VE MACUNU SEÇİMİ

Doğa Koleji Yeniköy Kampüsü’nde ortaöğretim öğrencilerine verilen seminerde diş hekimi Pelin UÇAR, doğru diş fırçası ve diş macunu seçimine de değindi. Diş fırçalamanın ilk ve en önemli adımlarından birinin şüphesiz diş fırçası olduğunu hatırlatan UÇAR, “diş fırçaları sert, orta sertlikle ya da yumuşaklıkta ve yumuşak diş fırçaları olmak üzere çeşit çeşit eczanelerde, marketlerde satılmaktadır. Sert diş fırçaları fırçalama esnasında dişlerinizi çizip diş etlerinizin kanamasına neden olup diş sağlığınızı tehlikeye sokması nedeniyle tavsiye edilmez. Yumuşak diş fırçaları ise ağızı ve dişleri iyi temizlemeyebilir dolayısıyla yumuşak diş fırçaları da önerilmez. Uzmanların ağız ve diş temizliği için önerdiği diş fırçası çeşidi orta yumuşaklıkta fırçalardır. Orta yumuşaklıktaki diş fırçaları dişlerinizi çizmeden kolay bir diş temizliği sağlar” dedi.

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA

Doğa Koleji Yeniköy Kmapüsü öğrencilerine verilen seminerde diş hekimi pelin uçar, doğru diş fıröalama videosuyla öğrencileri bilinçlendirerek, dişleri korumanın en etkili yolunun düzenli olarak fırçalamak olduğunu, diş fırçalama işleminin ortalama iki dakika sürmesi gerektiğinin her dişin üzerinin 8-10 kez fırçalanması gerektiğinin altını çizdi. Seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan diş hekimi Pelin UÇAR’a okul müdürü Samih PİRANOĞLU tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.