AHİLİK HAFTASI GÖLCÜK'TE KUTLANACAK !

Gölcük 08.09.2014 - 20:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AHİLİK HAFTASI GÖLCÜK'TE KUTLANACAK !

Geçen yıl bakanlık tarafından alaınan karar neticesinde ilçelerde kutlanması yasaklanan Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl Gölcük'te yapılacak.

2011, 2012 yılalrında Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde büyük bir katıılımla gerçekleşen Ahilik Haftası kutlamaları geçen yıl il de yapılmıştı. İl odalarının başarısız olması sonucu bu yıl kutlamalar ilçelerde yapılacak. 24 Eylül tarihinde başlayacak olan kutlamalar için hazırlıklar başladı. Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman kutlamaların Anıtpark Meydanı'nda yapılacağını söyledi. Kocaman yaptığı açıklamada "Gölcük'te iki yıl boyunca gzel bir kutlama programı düzenledik. Geçen yıl il de kutlama yapılmıştı. Bu yıl tekrar ilçemizde yapılacak. Kutlamalar kapsamında stantlar gezilecek. Ahililik yemeği ikram edilecek ve mehteran gösterileri yapılacak" dedi.  "AHİLİK ÖZELLİKLERİ BENİMSENMELİDİR" Ahiliğin özünde iyi bir insan olmayı hedeflediğini vurgulayan Kocaman, ahiliğin aynı zamanda topluma, bulunduğu çevreye yararlı işler yapan, katkılar sunan, bu bilinç içerisinde çalışmalar yapan bir insanı yetiştirmeyi de hedeflediğini belirtti. Ahiliğin yaşamın bir okul olduğu düşüncesiyle ve yaşamın her anının eğitim ve öğretime açık olması düşüncesiyle kurgulanmış, ustadan çırağa devredilen yaşayarak görerek ve bizzat içinde yer alarak öğrenilen bir değerler manzumesi olduğunu dile getiren Kocaman, Yaşayan bu değerlerin toplumun her kesimi özellikle gençlerimiz tarafından öğrenilmesi, onlara benimsetilmesi ve onlarla bütünleştirilmesi de çok önem taşımaktadır. Ahilik ve buna bağlı değerler aslında sadece esnaf ve sanatkârlarımızla tanımlanacak ve sınırlandırılacak değerler olması ötesinde toplum hayatının ve birey yaşamının her döneminde ve evresinde olması ve sahiplenmesi gereken ve benimsenmesi gereken değerlerdir” dedi.
Geçen yıl bakanlık tarafından alaınan karar neticesinde ilçelerde kutlanması yasaklanan Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl Gölcük'te yapılacak.
2011, 2012 yılalrında Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde büyük bir katıılımla gerçekleşen Ahilik Haftası kutlamaları geçen yıl il de yapılmıştı. İl odalarının başarısız olması sonucu bu yıl kutlamalar ilçelerde yapılacak. 24 Eylül tarihinde başlayacak olan kutlamalar için hazırlıklar başladı. Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman kutlamaların Anıtpark Meydanı'nda yapılacağını söyledi. Kocaman yaptığı açıklamada "Gölcük'te iki yıl boyunca gzel bir kutlama programı düzenledik. Geçen yıl il de kutlama yapılmıştı. Bu yıl tekrar ilçemizde yapılacak. Kutlamalar kapsamında stantlar gezilecek. Ahililik yemeği ikram edilecek ve mehteran gösterileri yapılacak" dedi. 
"AHİLİK ÖZELLİKLERİ BENİMSENMELİDİR"
Ahiliğin özünde iyi bir insan olmayı hedeflediğini vurgulayan Kocaman, ahiliğin aynı zamanda topluma, bulunduğu çevreye yararlı işler yapan, katkılar sunan, bu bilinç içerisinde çalışmalar yapan bir insanı yetiştirmeyi de hedeflediğini belirtti. Ahiliğin yaşamın bir okul olduğu düşüncesiyle ve yaşamın her anının eğitim ve öğretime açık olması düşüncesiyle kurgulanmış, ustadan çırağa devredilen yaşayarak görerek ve bizzat içinde yer alarak öğrenilen bir değerler manzumesi olduğunu dile getiren Kocaman, Yaşayan bu değerlerin toplumun her kesimi özellikle gençlerimiz tarafından öğrenilmesi, onlara benimsetilmesi ve onlarla bütünleştirilmesi de çok önem taşımaktadır. Ahilik ve buna bağlı değerler aslında sadece esnaf ve sanatkârlarımızla tanımlanacak ve sınırlandırılacak değerler olması ötesinde toplum hayatının ve birey yaşamının her döneminde ve evresinde olması ve sahiplenmesi gereken ve benimsenmesi gereken değerlerdir” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.