LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'DE GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Eğitim 16.04.2021 - 15:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

GÖLCÜK'DE GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Geri dönüştür geleceği kazan projesi kapsamında çevresel atık olarak kullanıma kazandırılan cihaz parçaları geri dönüşüme kazandırılarak gelecek yıllara yedek parça olarak stoklaması yapılıyor

Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Zeki Kılıç ve okul idaresi tarafından 1000 Okul Projesi kapsamında Geri Dönüştür Geleceği Kazan Projesini yaptılar. Bu proje kapsamında sanayi ve belirli çevrelerde atık olan cihaz parçalarını dönüşüme kazandırarak, gelecek yıllara yedek parça olarak stoklamasını yapıyorlar. Proje ile ilgili kısa bir açıklama yapan okul müdürü Zeki Kılıç, şunları dile getirdi.   Okul müdürü Kılıç; “okulumuz 1000 okul projesi kapsamında Geri Dönüştür Geleceği Kazan Projesi olarak fabrikalardan gelen çıkma elektrik Malzeme ve cihazları okulumuz elektrik bölümü son sınıf öğrencileri tarafından sökülüp yedek parça olarak ayıklama işlemleri yapılmaktadır. Gelecek yıllara yedek parça olarak stoklanması yapılmakta ve öğrencilerimize atölyede uygulama yaptırmak amacıyla kullanılması düşünülmektedir.   Elektrik ve elektronikle ilgili hurda ve ömrünü tamamlamış araç ve donanımları işleme çalışmaları araç onarım işlemlerinde kullanılabilir hale getiriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız işlemleri geri dönüşüm olarak okulumuzda yeniden kullanılmasını sağlamaktayız. Geri dönüşümle dönüşmeyen parçaları da çevresel atık olarak çevre bilincini oluşturuyoruz. Öğrencilerimiz hem parçaları tanıtma fırsatı buluyor hem de parçaları tekrar kullanıma kazandırılmış oluyoruz. Kazandıramadığımız parçaları e- atık olarak biriktiriyoruz” dedi.   Fahri Haner
Geri dönüştür geleceği kazan projesi kapsamında çevresel atık olarak kullanıma kazandırılan cihaz parçaları geri dönüşüme kazandırılarak gelecek yıllara yedek parça olarak stoklaması yapılıyor

Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Zeki Kılıç ve okul idaresi tarafından 1000 Okul Projesi kapsamında Geri Dönüştür Geleceği Kazan Projesini yaptılar. Bu proje kapsamında sanayi ve belirli çevrelerde atık olan cihaz parçalarını dönüşüme kazandırarak, gelecek yıllara yedek parça olarak stoklamasını yapıyorlar. Proje ile ilgili kısa bir açıklama yapan okul müdürü Zeki Kılıç, şunları dile getirdi.

 

Okul müdürü Kılıç; “okulumuz 1000 okul projesi kapsamında Geri Dönüştür Geleceği Kazan Projesi olarak fabrikalardan gelen çıkma elektrik Malzeme ve cihazları okulumuz elektrik bölümü son sınıf öğrencileri tarafından sökülüp yedek parça olarak ayıklama işlemleri yapılmaktadır. Gelecek yıllara yedek parça olarak stoklanması yapılmakta ve öğrencilerimize atölyede uygulama yaptırmak amacıyla kullanılması düşünülmektedir.

 

Elektrik ve elektronikle ilgili hurda ve ömrünü tamamlamış araç ve donanımları işleme çalışmaları araç onarım işlemlerinde kullanılabilir hale getiriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız işlemleri geri dönüşüm olarak okulumuzda yeniden kullanılmasını sağlamaktayız. Geri dönüşümle dönüşmeyen parçaları da çevresel atık olarak çevre bilincini oluşturuyoruz. Öğrencilerimiz hem parçaları tanıtma fırsatı buluyor hem de parçaları tekrar kullanıma kazandırılmış oluyoruz. Kazandıramadığımız parçaları e- atık olarak biriktiriyoruz” dedi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.