ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Eğitim 22.05.2015 - 12:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin birlikte yürüttüğü 'Gölcük Vizyon 2023' kapsamında ‘Dedelerimiz ve Ninelerimizden Öğreniyoruz’ projesinde öğretmen eğitim süreci devam ediyori.

Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin birlikte yürüttüğü 'Gölcük Vizyon 2023' kapsamında ‘Dedelerimiz ve Ninelerimizden Öğreniyoruz’ projesinde öğretmen eğitim süreci devam ediyori. Kocaeli Gölcük Donanma İlkokulu’nda yapılan öğretmenlerin eğitim sürecine Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Soner Polat, Kocaeli Üniversitesi Arş. Gör. Yaser Arslan, Gölcük Donanma İlkokulu Müdürü Kadir Sonugelen, Müdür Yardımcısı Nejla Karademir ve ilkokul üçüncü sınıf öğretmenleri katıldı. Doç. Dr. Soner Polat, dede ve nine eğitimini tamamladıktan sonra iki haftada sekiz saat olmak üzere dede ninelerimizi sınıflarda konuk edeceklerini söyledi. Doç. Dr. Polat, öğretmenlerin dede ninelere nasıl davranacağı konusunu şu sözlerle aktardı: ‘Arkadaşlarımız dede ve nineleri sizinle tanıştırıyor, siz dedelerin koluna giriyorsunuz, ilk olarak süreci anlatıyorsunuz, dedelerimiz çok konuşursa biraz bekleyin yine devam edeceğiz şeklinde onları kırmadan ikna edin, dede ve ninelerimize soru sorarak, dersi sonlandıracaksınız ve dede ninelerin koluna girerek öğretmenler odasına getireceksiniz. Dedeler nineler projesinin çocuklar içinde bir farklılık olacağını söyleyen Doç. Dr. Polat ‘Bizim buradaki amacımız; yaşlıların bir işe yaramışlık hissini yaşaması ve çocuklarında yaşlıların işe yaramaz olmadığını ve onlarında birikimlerinin olduğunu anlatmaktır’ dedi. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Soner Polat, proje uygulamalarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili acaba okullar projeyi yeterince destek verecekler mi, okul yönetimi projeyi nasıl karşılayacak, öğretmenler sahiplenebilecek mi, dede ve nineler gerçekten özveriyle bu işe sarılacak mı diye merak ediyoruz ve bu durum bizi endişelendiriyor şeklinde açıklama yaptı. Öğretmenlerin kafasındaki birçok sorunun bugünkü eğitimle cevaplandığına değinen Doç. Dr. Soner Polat, ‘Öğretmelerimize dede ninelerin okula gelişini ve ayrılıncaya kadarki olan süreci nasıl yöneteceklerini onlara aktardık’ dedi. Doç. Dr. Polat, okulla iletişime geçtiğimiz ilk günden itibaren gerek okul yöneticilerimizin, gerekse öğretmenlerimizin projeyi ciddiyetle benimsediklerinin altını çizdi. Bu anlamda da işlerimizi kolaylaştıran yönetim ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum diyerek sözlerini noktaladı. Gölcük Donanma İlkokulu Müdürü Kadir Sonugelen,  umarım ‘Dedelerimiz ve Ninelerimizden Öğreniyoruz’ projesinin etkileri çocuklarımız için olumlu olması temennisinde bulunarak ‘Bizim buradaki rolümüz veli, okul arasında koordinasyon görevini üstlenmektir’ dedi. Şu anda aldıkları geri dönüşlerin olumlu olduğunu söyleyen Sonugelen,  ‘Çocuklarımız için böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyorum, inşallah ilerleyen safhalarda bu güzelliklerin çoğalacağına inanıyorum’ diyerek konuşmasına son verdi.
Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin birlikte yürüttüğü 'Gölcük Vizyon 2023' kapsamında ‘Dedelerimiz ve Ninelerimizden Öğreniyoruz’ projesinde öğretmen eğitim süreci devam ediyori.

Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin birlikte yürüttüğü 'Gölcük Vizyon 2023' kapsamında ‘Dedelerimiz ve Ninelerimizden Öğreniyoruz’ projesinde öğretmen eğitim süreci devam ediyori.

Kocaeli Gölcük Donanma İlkokulu’nda yapılan öğretmenlerin eğitim sürecine Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Soner Polat, Kocaeli Üniversitesi Arş. Gör. Yaser Arslan, Gölcük Donanma İlkokulu Müdürü Kadir Sonugelen, Müdür Yardımcısı Nejla Karademir ve ilkokul üçüncü sınıf öğretmenleri katıldı.

Doç. Dr. Soner Polat, dede ve nine eğitimini tamamladıktan sonra iki haftada sekiz saat olmak üzere dede ninelerimizi sınıflarda konuk edeceklerini söyledi. Doç. Dr. Polat, öğretmenlerin dede ninelere nasıl davranacağı konusunu şu sözlerle aktardı: ‘Arkadaşlarımız dede ve nineleri sizinle tanıştırıyor, siz dedelerin koluna giriyorsunuz, ilk olarak süreci anlatıyorsunuz, dedelerimiz çok konuşursa biraz bekleyin yine devam edeceğiz şeklinde onları kırmadan ikna edin, dede ve ninelerimize soru sorarak, dersi sonlandıracaksınız ve dede ninelerin koluna girerek öğretmenler odasına getireceksiniz. Dedeler nineler projesinin çocuklar içinde bir farklılık olacağını söyleyen Doç. Dr. Polat ‘Bizim buradaki amacımız; yaşlıların bir işe yaramışlık hissini yaşaması ve çocuklarında yaşlıların işe yaramaz olmadığını ve onlarında birikimlerinin olduğunu anlatmaktır’ dedi.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Soner Polat, proje uygulamalarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili acaba okullar projeyi yeterince destek verecekler mi, okul yönetimi projeyi nasıl karşılayacak, öğretmenler sahiplenebilecek mi, dede ve nineler gerçekten özveriyle bu işe sarılacak mı diye merak ediyoruz ve bu durum bizi endişelendiriyor şeklinde açıklama yaptı. Öğretmenlerin kafasındaki birçok sorunun bugünkü eğitimle cevaplandığına değinen Doç. Dr. Soner Polat, ‘Öğretmelerimize dede ninelerin okula gelişini ve ayrılıncaya kadarki olan süreci nasıl yöneteceklerini onlara aktardık’ dedi. Doç. Dr. Polat, okulla iletişime geçtiğimiz ilk günden itibaren gerek okul yöneticilerimizin, gerekse öğretmenlerimizin projeyi ciddiyetle benimsediklerinin altını çizdi. Bu anlamda da işlerimizi kolaylaştıran yönetim ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Gölcük Donanma İlkokulu Müdürü Kadir Sonugelen,  umarım ‘Dedelerimiz ve Ninelerimizden Öğreniyoruz’ projesinin etkileri çocuklarımız için olumlu olması temennisinde bulunarak ‘Bizim buradaki rolümüz veli, okul arasında koordinasyon görevini üstlenmektir’ dedi. Şu anda aldıkları geri dönüşlerin olumlu olduğunu söyleyen Sonugelen,  ‘Çocuklarımız için böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyorum, inşallah ilerleyen safhalarda bu güzelliklerin çoğalacağına inanıyorum’ diyerek konuşmasına son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.