METAL İŞÇİSİNE YENİ SENDİKA !

Ekonomi 04.07.2015 - 10:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

METAL İŞÇİSİNE YENİ SENDİKA !

Mayıs ayında Türkiye’nin gündemine oturan ve ilimizden de yoğun katılımın olduğu direnişin ardından bazı işçiler metal işkolunda yeni bir sendika kurdu

Türkiye’nin birçok sanayi kentine yayılan ve ihracatın düşmesine yol açan büyük metal direnişinin ardından, işçiler yeni bir sendika kurdu. Renault, Ford, Tofaş, Arçelik ve Delphi gibi fabrikalarda çalışan 15 metal işçisi, yeni sendikanın kuruluşu için önceki gün Bursa Valiliği’ne dilekçe verdi. Metal iş kolundaki yeni sendikanın isminin “Türkiye Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası” ismini taşıdığı ve TOMİS kısaltmasını kullanacağı öğrenildi.   KOCAELİ’DE DE KURULUYOR Yeni sendikanın kuruluş sürecinde ilimizde binlerce işçinin çalıştığı ve 16 gün direnişte kalan Ford Otosan işçileri de yer aldı. Ford Otosan işçileri, önümüzdeki süreçte sendikasız olan ya da farklı sendikalarda yer alan tüm metal işçilerinin TOMİS’e üye olacağını belirterek, “Bugüne kadar Türk Metal Sendikası’ndan çok çektik. Artık işçilerin kurduğu bir sendikamız var. Yönetimi de Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi illerde eş güdüm halinde olacak. En kısa sürede şube binamızı açacağız” ifadelerini kullandılar.
Mayıs ayında Türkiye’nin gündemine oturan ve ilimizden de yoğun katılımın olduğu direnişin ardından bazı işçiler metal işkolunda yeni bir sendika kurdu

Türkiye’nin birçok sanayi kentine yayılan ve ihracatın düşmesine yol açan büyük metal direnişinin ardından, işçiler yeni bir sendika kurdu. Renault, Ford, Tofaş, Arçelik ve Delphi gibi fabrikalarda çalışan 15 metal işçisi, yeni sendikanın kuruluşu için önceki gün Bursa Valiliği’ne dilekçe verdi. Metal iş kolundaki yeni sendikanın isminin “Türkiye Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası” ismini taşıdığı ve TOMİS kısaltmasını kullanacağı öğrenildi.
 
KOCAELİ’DE DE KURULUYOR
Yeni sendikanın kuruluş sürecinde ilimizde binlerce işçinin çalıştığı ve 16 gün direnişte kalan Ford Otosan işçileri de yer aldı. Ford Otosan işçileri, önümüzdeki süreçte sendikasız olan ya da farklı sendikalarda yer alan tüm metal işçilerinin TOMİS’e üye olacağını belirterek, “Bugüne kadar Türk Metal Sendikası’ndan çok çektik. Artık işçilerin kurduğu bir sendikamız var. Yönetimi de Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi illerde eş güdüm halinde olacak. En kısa sürede şube binamızı açacağız” ifadelerini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.