KANSERE KARŞI GELEBİLİRİZ

Sağlık 07.02.2017 - 16:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KANSERE KARŞI GELEBİLİRİZ

Her yıl “4 Şubat Dünya Kanser Gününde” dünya da milyonlarca ölüme neden olan ve en önemlisi pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci arttırmak için tüm dünya da kampanyalar düzenlenmektedir.

Gölcük necati Çelik devlet hastanesi Her yıl “4 Şubat Dünya Kanser Gününde” dünya da milyonlarca ölüme neden olan ve en önemlisi pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci arttırmak için tüm dünya da kampanya düzenledi. Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Kanser farklı şekillerde herkesi etkilemektedir. Kanser yakalanan kişiyi etkiler, ailesini, çevresini ve çalıştığı ortamı da etkiler.  Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Bu çerçevede kanserden korunmak büyük önem arz etmektedir. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirlerimiz arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir. KANSERDEN KORUNUN Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilmektedir. Çevresel etkenler kanser oluşumunda 90-95 oranında etkilidir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunulabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir. Bu yıl kansere karşı sloganımız “Yapabilirim! Yapabiliriz!” dir. Dünya kanser günü harekete geçmede ve söz vermede önemli bir fırsattır. “Yapabilirim! Yapabiliriz!” seçeneklerini gerçekleştirmek için tercihiniz ne olursa olsun kansere karşı mücadelede bir fark yaratabiliriz ve yaratabilirsiniz! Sloganlarıyla yola çıkan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi kanser kayıt hemşireleri Melehat Acar ve Semra Gürbüz hastane içerisinde stant açarak halkımızı bilgilendirdi. Açılan stant halkımız tarafından ilgiyle karşılandı.
Her yıl “4 Şubat Dünya Kanser Gününde” dünya da milyonlarca ölüme neden olan ve en önemlisi pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci arttırmak için tüm dünya da kampanyalar düzenlenmektedir.

Gölcük necati Çelik devlet hastanesi Her yıl “4 Şubat Dünya Kanser Gününde” dünya da milyonlarca ölüme neden olan ve en önemlisi pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci arttırmak için tüm dünya da kampanya düzenledi.
Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Kanser farklı şekillerde herkesi etkilemektedir. Kanser yakalanan kişiyi etkiler, ailesini, çevresini ve çalıştığı ortamı da etkiler. 
Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Bu çerçevede kanserden korunmak büyük önem arz etmektedir. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte, bölge veya şehirlerimiz arasında kanser görülme sıklığı açısından önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir.

KANSERDEN KORUNUN
Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilmektedir. Çevresel etkenler kanser oluşumunda 90-95 oranında etkilidir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunulabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir.
Bu yıl kansere karşı sloganımız “Yapabilirim! Yapabiliriz!” dir. Dünya kanser günü harekete geçmede ve söz vermede önemli bir fırsattır. “Yapabilirim! Yapabiliriz!” seçeneklerini gerçekleştirmek için tercihiniz ne olursa olsun kansere karşı mücadelede bir fark yaratabiliriz ve yaratabilirsiniz! Sloganlarıyla yola çıkan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi kanser kayıt hemşireleri Melehat Acar ve Semra Gürbüz hastane içerisinde stant açarak halkımızı bilgilendirdi. Açılan stant halkımız tarafından ilgiyle karşılandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.