İSTANBUL'A ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Gündem 17.09.2019 - 17:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

İSTANBUL'A ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısında Orhangazi Köprüsü üzerinden Gölcük ve Karamürsel 'de yaşayanlar için ulaşımda kolaylık sağlayacak ulaşımın ne zaman yapılacağı gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yılbaşı öncesi seferlerin başlayacağını belirtti.

CHP Karamürsel Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış, Eylül ayı meclis toplantısında verdiği soru önergesinde “2016 yılında hizmete giren Orhangazi Köprüsünün Gölcük ve Karamürsel üzerinden, Gebze istasyonuna kurulacak olan otobüs seferleri ne zaman başlayacak?  Gölcük ve Karamürsel de yaşayan 200.000 vatandaşımız için aynı zamanda İstanbul Raylı Ulaşım hattına ulaşması anlamına gelen bu hat ulaşımda çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda 2016 yılından bugüne 3 adet yazılı 2 adet sözlü önerge ile konuyu takip etmekteyiz. Gölcükten ya da Karamürsel'den bu otobüse binecek bir vatandaş tek araç ile İstanbul Raylı Ulaşımı, Metro, Marmaray, Darıca Gebze metrosuna entegre olacak ve Halkalı Gebze Banliyö hattı ile İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşma imkanına kavuşacaktır. Yapılan girişimler sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu konuya olumlu yaklaşmış, Yalova ili yetkilileri ile de anlaşma sağlanmış idi.  Başkan Büyükşehir uygun görmüş, Yalova uygun görmüş biz bu hatta ne zaman kavuşacağız “dedi. Soru önergesinin üzerine Başkan  Büyükakın Genel Sekreter Yardımcısı. Gökmen Mengüç'den bilgi vermesini istedi. Mengüç,  hat ile ilgili çalışmalarda sonuna gelindiğini sadece sefer aralıklarının ne olacağı ile ilgili çalışmaların yapılmasını müteakip devreye alınacağını belirtti.Baişkan Büyükakın “Yeni yıl öncesi bu hattı açacağız”dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısında Orhangazi Köprüsü üzerinden Gölcük ve Karamürsel 'de yaşayanlar için ulaşımda kolaylık sağlayacak ulaşımın ne zaman yapılacağı gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yılbaşı öncesi seferlerin başlayacağını belirtti.

CHP Karamürsel Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış, Eylül ayı meclis toplantısında verdiği soru önergesinde “2016 yılında hizmete giren Orhangazi Köprüsünün Gölcük ve Karamürsel üzerinden, Gebze istasyonuna kurulacak olan otobüs seferleri ne zaman başlayacak?  Gölcük ve Karamürsel de yaşayan 200.000 vatandaşımız için aynı zamanda İstanbul Raylı Ulaşım hattına ulaşması anlamına gelen bu hat ulaşımda çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Bu konuda 2016 yılından bugüne 3 adet yazılı 2 adet sözlü önerge ile konuyu takip etmekteyiz.
Gölcükten ya da Karamürsel'den bu otobüse binecek bir vatandaş tek araç ile İstanbul Raylı Ulaşımı, Metro, Marmaray, Darıca Gebze metrosuna entegre olacak ve Halkalı Gebze Banliyö hattı ile İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşma imkanına kavuşacaktır.
Yapılan girişimler sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu konuya olumlu yaklaşmış, Yalova ili yetkilileri ile de anlaşma sağlanmış idi.  Başkan Büyükşehir uygun görmüş, Yalova uygun görmüş biz bu hatta ne zaman kavuşacağız “dedi.

Soru önergesinin üzerine Başkan  Büyükakın Genel Sekreter Yardımcısı. Gökmen Mengüç'den bilgi vermesini istedi. Mengüç,  hat ile ilgili çalışmalarda sonuna gelindiğini sadece sefer aralıklarının ne olacağı ile ilgili çalışmaların yapılmasını müteakip devreye alınacağını belirtti.Baişkan Büyükakın “Yeni yıl öncesi bu hattı açacağız”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.