'' EMEKLİ AÇLIK SINIRI ALTINDA KALDI ''

Asayiş 02.07.2016 - 10:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

'' EMEKLİ AÇLIK SINIRI ALTINDA KALDI ''

Tüm Emekli-Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu Emekliler haftası nedeni ile Tüm Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu geçtiğimiz gün dernek binasında Emekliler Haftası münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Kasımoğlu, “Sosyal güvenceye sahip emekliler sağlıkta katkı payı ödeyerek sağlık hizmetlerinden ancak yararlanabiliyorlar” Tüm Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu,“28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arası emekliler haftası olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde yaklaşık 11 milyon civarındaki emekli, bu yılda emekliler haftasına çok zor koşullar altında yaşam mücadelesi vererek girmektedirler. Sosyal güvenceye sahip emekliler sağlıkta katkı payı ödeyerek sağlık hizmetlerinden ancak yararlanabiliyorlar. Tamamlayıcı sağlık sigortasını getirerek “Paran kadar sağlık hizmeti al” diyen iktidar, bireysel emeklilik sigortasını zorunlu kılarak, satın alma gücü anlamsızlaşan emekli maaşlarının işe yaramazlığını izole etmeye çalışıyor.” Emeklilerin %75’i açlık sınırı, tamamına yakın ise yoksulluk sınırı altında kalmıştır “Emeklilerin %75’i açlık sınırı, tamamına yakın ise yoksulluk sınırı altında kalmıştır. Bu haliyle TC Anayasasının 2. Maddesinde belirtilen sosyal devlet tasfiye edilmiştir. Sahte enflasyon oranları ile belirlenen emekli maaş zamları ile emeklinin ekmeği ufalmakta lokması çalınmaktadır. 14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten, elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğu ile isterse 1 saate kanun çıkarma gücüne sahip AKP hükümeti biz emeklilerin sorunlarına çözüm üretmemekte, aksine yeni engeller çıkartmaktadır. “ “Emekli hakları söz konusu olduğun da “fakir devlet” moduna girerek sözde intibak yasası ile biz emeklileri oyalamaktadır” “Emekli hakları söz konusu olduğun da “fakir devlet” moduna girerek sözde intibak yasası ile biz emeklileri oyalamaktadır. Emeklilerin promosyon alabilmeleri için zengin devlet olmaya ihtiyaç yoktur. Emekli maaşı ödemelerine aracılık yapan bankaların promosyon ödemeyecek konumda olmadıklarını, en çok kar eden kurumlar olduklarını biliyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere iktidar emekliden yana değildir. Kamuda 30 yılın üzerinde çalışıp emekli olanlar, 30 yılın üzerindeki hizmetleri emekli ikramiyelerinde değerlendirme dışında bırakıldığında verilmeyen haklarını ilgili mahkeme kararları sonrasında gecikme faizleri ile birlikte almakta iken çıkarttıkları kanunla bundan böyle faizsiz o günkü miktarlar üzerinden almaları ve dolayısı ile mağdur olmalarına neden olunmuştur. İktidarın milyonlarca emekliyi hamasi nutuklara oyalama taktiğinden vazgeçmeye çağırıyor, sorunlarımızın çözümü için emekli sendikaları ile masaya oturmak üzere gerekli yasal düzenlemeleri derhal yapmaya çağırıyoruz.”
Tüm Emekli-Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu Emekliler haftası nedeni ile Tüm Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu geçtiğimiz gün dernek binasında Emekliler Haftası münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Kasımoğlu, “Sosyal güvenceye sahip emekliler sağlıkta katkı payı ödeyerek sağlık hizmetlerinden ancak yararlanabiliyorlar”

Tüm Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu,“28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arası emekliler haftası olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde yaklaşık 11 milyon civarındaki emekli, bu yılda emekliler haftasına çok zor koşullar altında yaşam mücadelesi vererek girmektedirler. Sosyal güvenceye sahip emekliler sağlıkta katkı payı ödeyerek sağlık hizmetlerinden ancak yararlanabiliyorlar. Tamamlayıcı sağlık sigortasını getirerek “Paran kadar sağlık hizmeti al” diyen iktidar, bireysel emeklilik sigortasını zorunlu kılarak, satın alma gücü anlamsızlaşan emekli maaşlarının işe yaramazlığını izole etmeye çalışıyor.”

Emeklilerin %75’i açlık sınırı, tamamına yakın ise yoksulluk sınırı altında kalmıştır

“Emeklilerin %75’i açlık sınırı, tamamına yakın ise yoksulluk sınırı altında kalmıştır. Bu haliyle TC Anayasasının 2. Maddesinde belirtilen sosyal devlet tasfiye edilmiştir. Sahte enflasyon oranları ile belirlenen emekli maaş zamları ile emeklinin ekmeği ufalmakta lokması çalınmaktadır. 14 yıldır ülkeyi tek başına yöneten, elinde bulundurduğu parlamento çoğunluğu ile isterse 1 saate kanun çıkarma gücüne sahip AKP hükümeti biz emeklilerin sorunlarına çözüm üretmemekte, aksine yeni engeller çıkartmaktadır. “

“Emekli hakları söz konusu olduğun da “fakir devlet” moduna girerek sözde intibak yasası ile biz emeklileri oyalamaktadır”

“Emekli hakları söz konusu olduğun da “fakir devlet” moduna girerek sözde intibak yasası ile biz emeklileri oyalamaktadır. Emeklilerin promosyon alabilmeleri için zengin devlet olmaya ihtiyaç yoktur. Emekli maaşı ödemelerine aracılık yapan bankaların promosyon ödemeyecek konumda olmadıklarını, en çok kar eden kurumlar olduklarını biliyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere iktidar emekliden yana değildir. Kamuda 30 yılın üzerinde çalışıp emekli olanlar, 30 yılın üzerindeki hizmetleri emekli ikramiyelerinde değerlendirme dışında bırakıldığında verilmeyen haklarını ilgili mahkeme kararları sonrasında gecikme faizleri ile birlikte almakta iken çıkarttıkları kanunla bundan böyle faizsiz o günkü miktarlar üzerinden almaları ve dolayısı ile mağdur olmalarına neden olunmuştur. İktidarın milyonlarca emekliyi hamasi nutuklara oyalama taktiğinden vazgeçmeye çağırıyor, sorunlarımızın çözümü için emekli sendikaları ile masaya oturmak üzere gerekli yasal düzenlemeleri derhal yapmaya çağırıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.