DEPREM ÇALIŞMASI ÖRNEK OLDU

25.09.2015 - 21:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DEPREM ÇALIŞMASI ÖRNEK OLDU

Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili hayata geçirdiği çalışmalar İller ve Belediyeler Dergisi'ne konu oldu

Türkiye genelinde belediyeler ve belediyecilik ile ilgili örnek konuları irdeleyen İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan derginin 805. sayısında yer alan yazıda Kocaeli'de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı 8 SAYFALIK BİLİMSEL YAZI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sınırlarında Deprem Tehlike ve Riskinin Belirlenmesi adı altında çıkan bilimsel yazı dergide 8 sayfa yer buldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher tarafından hazırlanan yazıda Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan deprem çalışmaları genel hatlarıyla anlatıldı. TÜRKİYE'DEKİ İLK UYGULAMALAR Ülkemizde ilk defa proje kapsamında bir ilin tamamı için makro ölçekte bir zemin sınıflama ve sismik tehlike değerlendirme çalışması hakkında bilgilerin verildiği yazı farklı harita ve çizelgelerle ayrıntılandırıldı. TÜBİTAK-MAM ile yapılan zemin sınıflandırılması ve tehlike değerlendirilme projesinin bilgisinin verildiği yazıda, jeofizik veri ölçüm ve değerlendirilmesi, sismik tehlike değerlendirme çalışmaları ve jeoloji başlıkları altında hayata geçirilen bilimsel çalışmalar okuyuculara aktarıldı.
Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili hayata geçirdiği çalışmalar İller ve Belediyeler Dergisi'ne konu oldu

Türkiye genelinde belediyeler ve belediyecilik ile ilgili örnek konuları irdeleyen İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan derginin 805. sayısında yer alan yazıda Kocaeli'de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı

8 SAYFALIK BİLİMSEL YAZI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sınırlarında Deprem Tehlike ve Riskinin Belirlenmesi adı altında çıkan bilimsel yazı dergide 8 sayfa yer buldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher tarafından hazırlanan yazıda Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan deprem çalışmaları genel hatlarıyla anlatıldı.

TÜRKİYE'DEKİ İLK UYGULAMALAR

Ülkemizde ilk defa proje kapsamında bir ilin tamamı için makro ölçekte bir zemin sınıflama ve sismik tehlike değerlendirme çalışması hakkında bilgilerin verildiği yazı farklı harita ve çizelgelerle ayrıntılandırıldı. TÜBİTAK-MAM ile yapılan zemin sınıflandırılması ve tehlike değerlendirilme projesinin bilgisinin verildiği yazıda, jeofizik veri ölçüm ve değerlendirilmesi, sismik tehlike değerlendirme çalışmaları ve jeoloji başlıkları altında hayata geçirilen bilimsel çalışmalar okuyuculara aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.